Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 листопада 2019, 14:55
10725
40

Віктор ВАЦКО: «Расистський скандал – це дно. Сподіваюся, не буде пробито»

Український спортивний журналіст висловився з приводу расистського інциденту

| Оновлено 11 листопада 2019, 14:55
10725
40
Віктор ВАЦКО: «Расистський скандал – це дно. Сподіваюся, не буде пробито»
ФК Шахтар Донецьк
Український спортивний журналіст Віктор Вацко висловився в Твіттері з приводу расистського інциденту в матчі чемпіонату України «Шахтар» – «Динамо»:
 
«Расистський скандал – це окрема історія. Безпрецедентна для українського футболу. Якщо ніхто за це не буде покараний, отримаємо жахливі наслідки. Це дно. Сподіваюся, воно не буде пробито».
 
Нагадаємо, суддя матчу Микола Балакін забрав команди з поля через расистські образи на адресу Тайсона та інших бразильців гірників. Тайсон був вилучений за непристойний жест-відповідь в бік вболівальників.
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі
Футбол | 25 квітня 2024, 02:15 2
Все серйозно? Миколенко залишав стадіон у захисному чоботі на лівій нозі

Віталій отримав неприємну травму у матчі «Евертон» – «Ліверпуль»

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy_P
Я смотрел этот "матч" по ТВ и так и не понял, где там был расизм? Когда Роберто Карлосу под ноги бросали банан, он его просто поднимал и ел, забивая хер на тех недоумков-расистов, а что тут довело до слёз взрослых мужиков, спортсменов? Это мода такая, тренд от Балотелли? Модно стало резко обижаться на расизм? Я не говорю, что это хорошо, и не оправдываю узколобых ультрас, но такое было всегда и из этого не делали цирк , не оплакивали прямо на поле, а наказывали после матча, и Шахтёр тут не исключение. Что-то резко изменилось?
Alex86 1
Так а что там было кто-то может сказать? Не видел не слышал еще. + че и правда мог быть расизм к бразилу, при том что в дк тоже бразилы исторически есть да и негры тоже. Как-то странно.
JulikoB
В чем заключался расизм?
Leon15
Вболіваю за Динамо Киів. Був на матчі впритул до фан сектору ДК. Нажаль констатую,що фан-сектор "відзначився" образливим "ух-ух" на адресу Дентіньо. Це було за кілька хвилин до зупинки матчу. Було вкрай неприємно. І такого від фанів Динамо ще не чув. Про епізод повідомили суддю і одразу було оголошення по стадіону. Це ганебний епізод. З мого сектору кілька п яних вболівальників Шахтаря постійно провокували фан-сектор. Нажаль фани Динамо "велися",та відповідали не менш тупо . Сумно було на це дивитися. До речі стюарди виводили найбільш агресивних прихильників Шахти та мали з ними розмови-це позитив. Ще один шокуючий момент-на турнікетах стюарди намагались змусити мене кудись здати шарф Динамо на час матчу.Типу тільки на фан сектор можна. Шарф я не віддав і у сектор пройшов... Такого ще не бачив(. Об яви російською під час матчу не надихають,як і публіка на матчі загалом. Думаю,що усі б хотіли ,щоб на Металісті грав Металіст. Але расизму не повинно бути ніде. Цьому бруду,який йде до нас з російських стадіонів треба давати жорстку оцінку. Це було. І це дуже погано.
Istm
Вы слова понимаете? Пока имеются следующие факты. Фак Тайсона, его обращение к судье, приостановка матча по требованию судьи, возобновление матча, удаление Тайсона, заявления Шахтера и Динамо и сообщение в инстаграме Тайсона как что ему нужно быть антирасистом, когда он живет в расистском обществе (и будет неудивительно, если весь скандал начался ради этого заявления).
Анализ видеозаписей матча еще не проводился.
Никакой информации о том, что там было, еще не обнародовано.
О возможном наказании можно будет говорить только после этих действий.
MaxUa
Как именно происходит констатация факта проявления расизма?
Если факт очевиден для всех присутствующих - это одно дело.
Если есть специально назначенный человек, который имеет полномочия интерпретировать слова, жесты, надписи и т.п. сообщения как проявление расизма - это совсем другое дело.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Istm
***
ЗАЯВА ФК «ДИНАМО» КИЇВ СТОСОВНО ПОДІЙ ПІД ЧАС МАТЧУ «ШАХТАР» – «ДИНАМО» КИЇВ
Численними ЗМІ поширено офіційну заяву менеджменту одного з футбольних клубів-учасників матчу, в якій, безапеляційно, обвинувачуються уболівальники нашої команди, які ніби-то вчинили расистські та ксенофобські дії.
Футбольний клуб «Динамо» своїми діями та вчинками неодноразово наголошував на відданості принципам fair play, загальнолюдським цінностям. Боротьба з негативними проявами окремих індивідуумів є постійною. Проблема нетерпимості є актуальною не лише для окремих клубів, а й, на превеликий жаль, присутня на більшості активних фанатських секторів. Варто окремо зазначити надзвичайно важливу роль вітчизняної Асоціації футболу, боротьба якої з футбольним хуліганством зводиться лише до визначення розмірів грошових штрафів. Натомість, за усі роки не ініційовано жодного заходу, зустрічі, діалогу з представниками фан-середовища, лідерами уболівальницьких рухів.
Поділяючи занепокоєність наших донецьких колег у питаннях щодо дотримання норм людської моралі на спортивних аренах, вважаємо поспішним твердження про заздалегідь визначену провину вболівальників, в той час коли розслідування обставин цієї справи ще навіть не розпочалось.
З’ясування факту події, визначення ролі та можливої провини її учасників є виключною прерогативою органів досудового розслідування. Ми з нетерпінням чекаємо початку слідства, готові всебічно допомагати у ньому та, у разі доведення провини, будемо вживати усіх можливих заходів для подальшої ізоляції даних осіб не лише від футболу, а і від суспільства. Очікуємо на оприлюднення фото- та відеоматеріалів, які могли би пролити світло на усі обставини інциденту.
***
з офіційного сайту.
Istm
Всі говорять про расистський скандал. І ніхто не може сказати, що ж сталося.
На зараз маємо факти:
Тайсон показав вболівальникам фак.
По стадіону було попередження російською мовою (на якій підставі?!) про расизм.
Матч було призупинено.
Матч було поновлено.
Тайсона було вилучено.
Тренер Шахтаря зробив заяву про расизм.
Динамо заявило про співробітництво з харківською поліцією.
Якщо підтвердиться, що були расистські вигуки або образи за расовою ознакою - тоді жорстко карати. Але тільки в тому випадку, якщо підтвердиться.
Але в тому випадку,
Яків Миколайович
Вот никогда такого не было - и вдруг опять! Шахтёр был наказан УЕФА за ТАКОЕ ЖЕ поведение болельщиков в матче с Айнтрахтом. Но ТОГДА об этом промолчали и ахметовские телеаналы, и лично Вайцко. И Тайсон с Дентиньо и компанией тогда вовсе не возмущались обезьяньим ухаьем харьковских трибун в адрес негров Айнтрахта!
Istm
(это ответ на сообщение
Forever_young_13, 11.11.2019 00:49 )
Кум Кума
Так плакать можна на каждом матче провокатори ахмета
Кум Кума
Истерички шахтеровские роздувают скандали против Динамо вечно Динамо плохое Ахметовци xорошие в днр падли
Серж Пир
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wojsergivan
кроты минус 9 очков матч переиграть
wojsergivan
Хозяин поля кто кротоферма они за все и отвечают и наказан должен быть шахтер и скорее всего это их провокация чтобы сохранить счет
JulikoB
Раси́зм — совокупность идеологических воззрений, в основе которых лежат положения о неравноценности человеческих рас и о решающем влиянии расовых различий на историю и культуру[1].
------------------------------------------------------
Кто-то серьезно считает, что среди болельщиков Динамо находились научные работники, которые во время матча пропагандировали совокупность идеологических воззрений? Ребята, вы что, больные на голову?
bonv
А за ФАК відповідати Тайсон буде?
CrimeanMax
В шоке от комментариев на этой ветке. Думал придурков, как на стадионе, в стране мало - оказывается нет.
cucumber
Суркоботы, а что это вы про Маркевича ничего не написали? Что братья Суркисы дали команду фас только на Вацко?