Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
10679
0

Анастасія МЕРКУШИНА: «Не хочу відчувати на собі російську систему»

Українська біатлоністка - про відбір в основу збірної

Анастасія МЕРКУШИНА: «Не хочу відчувати на собі російську систему»
biathlon.com.ua. Анастасія Меркушина

Відбір в склад збірної України на стартовий етап Кубка світу з біатлону проходитиме 16-17 листопада на Кубку Норвегії в Шушені.

Анастасія Меркушина поділилася очікуваннями від відбіркових змагань:

«Адаптація з ролерів на сніг пройшла дуже успішно, тому що ми розпланували так, що приїдемо до Норвегії, і перші три дні будемо займатися більше організаційними питаннями - отримувати лижну екіпіровку Madshus, провести час на фірмі, трошки покататися, трошки постріляти, без особливого навантаження . Далі ми поїхали в Домбас, там була можливість кататися по рівнині, без напруги, без підняття пульсу. Дуже багато працювали над технікою.

У Домбасі були шикарні умови, класна траса, дуже хороші люди, які із задоволенням допомагали нам у всьому, прислухаючись до нашої думки з приводу рельєфу траси. Траса була 2,5 кілометри, але дуже багато петель, на яких можна було по-різному кататися: була і рівнина, і спуски, і підйоми, тобто умовами ми залишилися задоволені.

Проживання нам обійшлося дешевше, ніж на аналогічному зборі команди в Фінляндії, що дозволило мені за свій рахунок привезти молодшу сестру, і разом з нею тренуватися.

До стартів в Шушені ми спеціально, звісно, не підводимося. Я не хочу на собі відчувати російську систему, коли готуєшся тільки до відборів, а потім не можеш на рівні пробігти весь сезон. До чемпіонату світу ще дуже довго, і я не бачу сенсу входити в форму за два тижні до старту Кубка світу.

Мене не лякають можливі підсумки відбору, не лякає перспектива Кубка IBU, тому що це, скажімо так, також непогана можливість позмагатися, завоювати кришталевий глобус, наприклад. Свого часу у мене це майже вийшло, коли я бігала останній рік по юніорах, і навіть якийсь час йшла другою в загальному заліку.

Коліна мене, слава Богу, не турбують. Завдяки плавному входу в лижний сезон, і акуратній роботі влітку з колінами, поки що все нормально».

Олег Дідух Джерело: Facebook
Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 27
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика
Бокс | 19 квітня 2024, 16:11 1
Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика

Британець поділився планами

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.