Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 листопада 2019, 15:58
5834
1

Луїш КАШТРУ: «У Динамо зараз непоганий період, Шахтарю буде складно»

Наставник «Шахтаря» прокоментував майбутній матч УПЛ

| Оновлено 08 листопада 2019, 15:58
5834
1
Луїш КАШТРУ: «У Динамо зараз непоганий період, Шахтарю буде складно»
twitter.com/fcshakhtar

Наставник «Шахтаря» Луїш Каштру дав коментар перед центральним матчем наступного туру УПЛ проти «Динамо». Гра відбудеться 10-го листопада.

- В першу чергу хотілося б уточнити кадрові новини. Який стан Коноплянки, Соломона і Степаненка?
- Вчора був вихідний, а зараз медичний департамент оцінює ситуацію. Завтра будемо знати, на кого можемо розраховувати в матчі з «Динамо».

- Додатковий день перед поєдинком - ваша перевага?
- Так, футбол такий, але чи перевага це - побачимо на практиці. Команди з більш втомленими гравцями іноді бувають кращими. А іноді сильнішими є більш свіжіші хлопці. Ми не повинні розглядати майбутній матч, беручи до уваги той факт, що у нас на день більше або менше. Без різниці. Ми готуємося до складної гри з відмінною командою. Вчора дивилися «Копенгаген» - «Динамо»: наш суперник провів хорошу гру з дуже сильною динамікою в атаці, був абсолютно безпечний в обороні. У команди зараз непоганий період. Ми повинні максимально себе контролювати, щоб показати позитивний результат.

- Вчора наставник «Олександрії» Володимир Шаран після матчу з «Сент-Етьєном» сказав, що вони надихнулися вашим камбеком в Загребі. Ви дивилися цей поєдинок?
- Протягом сезону у нас було вже кілька епізодів, де ми показали, що не здаємося. «Шахтар» - команда з дуже сильним характером, віддачею в грі. Уже з «Аталантою» ми продемонстрували, що матч триває до останньої секунди. На щастя, і в Загребі вдалося зробити. І на «Олімпійському» з «Динамо» в Кубку це також вже було, коли ми перевели гру в додатковий час. У кожному матчі команда бореться за позитивний результат. Якщо нами надихаються, то є всі приводи для цього. Хлопці фантастично показують на практиці, що поєдинок закінчується лише з фінальним свистком арбітра.

- Чим буде відрізнятися матч з «Динамо» в чемпіонаті від кубкового?
- Різні характеристики. У Кубку після закінчення гри зробити вже нічого не можна, а чемпіонат більш довгостроковий турнір. Напевно, футболісти стануть діяти трохи по-іншому. У кожної зустрічі своя історія, навіть за тими стратегіями, які команди адаптують до того чи іншого поєдинку.

- У разі перемоги над «Динамо» у вас буде відрив в 13 очок. Чи можна сказати, що доля чемпіонства вирішена?
- Ні, в жодному разі. Якщо на 90-й хвилині рахунок 3:1, але ще невідомо, хто виграє, то і чемпіонат в цьому турі ще не закінчується.

- Яке «Динамо» сильніше - загребське або київське?
- Думаю, після закінчення матчу з «Динамо» (Загреб) у всіх нас залишилося післясмак, що ми могли показати більше по результату. Моє відчуття: граючи в Харкові, ми зробили помилки, які стали фатальними. У Загребі знову ж допустили певні помилки, які зробили нашу гру не такий збалансованою. І в кінці у мене було як розчарування, так і радість. Розчарування, оскільки могли перемогти і до 80-ї хвилини зробили все, і радість, що змогли заробити одне очко. За всіма матчів з київським «Динамо» ми відчуваємо, що це дуже-дуже сильна команда. Вчора вони це ще раз довели. У нас будуть величезні труднощі. Але я ні в якому разі не кажу, що загребське «Динамо» не таке сильне - це команда Ліги чемпіонів.

- Чи не думали Тете зробити штатним пенальтистом?
- Ми зараз будемо говорити про пенальті Тете, просто тому що він забив гол. Якби ні, ви б напевно зараз вважали, що йому ніколи не потрібно виконувати 11-метрові. Футбол завжди такий. А ось якщо говорити про психологічну складову, то інша справа! Напевно, якби я був на полі, то не хотів би бити. Тете показав велику впевненість, і мене це потішило. Я завжди задоволений енергією, яку хлопці вносять до гри. У момент поєдинку, коли хаос вже бере верх, енергія коштує набагато більше, ніж раціональність. Поки гра була раціональною, ми повинні були перемагати, заслуговували цього. Проте ми поступалися в рахунку, але змогли перевернути результат. Енергія всіх хлопців на полі була дуже важлива і допомогла закінчити внічию. І так, у Тете дуже сильний характер.

- Наскільки ви забобонна людина? Чи будете і далі відвертатися при пенальті?
- Ми багато працюємо протягом сезону, щоб в кінці домагатися певної мети. У нас дуже великий компроміс, щоб пройти в 1/8 фіналу. Ми прекрасно знали, що в той момент все вирішиться і у нас більше не буде ігрового часу. Будь ще п'ять, дві або навіть одна хвилина в запасі, інша справа, але там було зрозуміло, що матч закінчиться. Ми програвали зовсім несправедливо. В деякі моменти тиск дійсно підвищується. Часто вболівальники дивляться на гравців і тренерів і думають, що ми - роботи. Але ми - люди, і ми помиляємося. Той епізод був першим за мою кар'єру, коли я не зміг подивитися. Але я завжди буду зі своєю командою і в хороші, і в погані моменти. Слава Богу, все вийшло. Давайте чесно: це ж не мій погляд міг перенаправити м'яч, щоб він влетів у ворота.

- Ви зіграли з «Динамо» Хацкевича і Михайличенка. Яку різницю побачили?
- Думаю, зараз буде абсолютно несправедливо порівнювати «Динамо» з різними тренерами і в різні моменти. Люди завжди хочуть зіставляти. Ось і мене вже порівнюють з Паулу, з тим, що він робив і чого не робив. Це абсолютно різні тренери, стилі, використовувані гравці. Ми повинні аналізувати в конкретний момент, і сьогодні «Динамо» дуже сильне. Нам потрібен дуже сильний «Шахтар», щоб перемогти «Динамо».

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 0
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі
Футбол | 18 квітня 2024, 13:54 2
Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі

Український воротар думає лише про «королівський клуб»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Каштру настолько уезжает в философию, что в некоторых местах это уже доходит до какой-то мистики.