Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 08 листопада 2019, 20:58
23332
7

Французькі ЗМІ – про воротаря: «Стефан Руф'є: з переможця в невдахи»

Sport.ua представляє огляд французької преси після нічиєї «Олександрії» з «Сент-Етьєном»

| Оновлено 08 листопада 2019, 20:58
23332
7
Французькі ЗМІ – про воротаря: «Стефан Руф'є: з переможця в невдахи»
Twitter
У четвер, 24-го жовтня, «Олександрія» у Львові зіграла внічию з французьким «Сент-Етьєном» (2:2) в матчі четвертого туру групового раунду Ліги Європи.
 
Французькі журналісти болісно сприйняли невдачу свого клубу в грі проти «скромної української команди», а однією помилкою свого воротаря ледь не нівелювали його заслуги протягом зустрічі.
 
«Після трьох невдалих матчів в Лізі Європи (1 поразка і 2 нічиї) «Зелені» довгий час вважали, що переможуть у Львові, більш ніж в 800 кілометрах від Олександрії, стадіон якої не пройшов інспекцію від УЄФА. До 83 хвилині вони вели з рахунком 2:0 і не відчували особливих труднощів, але поплатилися за крайню нестачу спокою і агресії в своїй штрафній починає свій звіт журналіст авторитетного видання L'Équipe Команді з Сент-Етьєна було нелегко.
 
 
«Олександрія» з перших хвилин небезпечно атакувала. Голкіпер Стефан Руф'є утримував своїх товаришів по команді на плаву, зробивши два чудових сейви після ударів Банади. Однак вже на 24 хвилині вперед вийшли підопічні Клода Пюеля завдяки пенальті. Чудовий воротар українців Паньків збив Вахби Хазрі в штрафному, туніський форвард сам взявся пробивати і забив.
 
Після голу Камари на 72-й хвилині у «Сент-Етьєна» були всі карти в руках, щоб виграти і повернутися в боротьбу за розподіл перших місць в групі. Але в кінці матчу через відступ до своїх воріт і невдачі в єдиноборствах, в тому числі у повітрі, «зелені» були розбиті. Спочатку Безбородько з ближньої відстані скоротив розрив в рахунку, а кількома хвилинами пізніше Руф'є невдало зіграв кулаком на виході, і Задерака дальнім ударом вразив порожні ворота.
 
За чотири тури «Сент-Етьєн» не виграв жодного матчу. Клуб упустив можливість наздогнати в турнірній таблиці «Вольфсбург», побитий вдома «Гентом» (1:3)».
 
France Football назвав свій матеріал у такий спосіб: «Повівши 2:0, «Сент-Етьєн» віддав ініціативу «Олександрії» і, як наслідок, втратив очки, що ставить під загрозу його шанси на відбір».
 
 
Видання зазначає, що четвертий тур Ліги Європи невдало склався не тільки для «Сент-Етьєна». У той час, як українські вболівальники дочекалися фінального свистка матчу «Копенгаген» - «Динамо» (1:1), французи сумували через мінімальну поразку «Ренна» від румунського «Клужа». Той результат позбавив «червоно-чорних» навіть теоретичних шансів на єврокубкову весну.
 
«Цей вечір четверга безумовно жахливий для клубів Ліги 1. Після знищення «Ренна» кількома годинами раніше, «Сент-Етьєн» не зміг гідно захистити честь французького герба... Забиті м'ячі Хазрі і Камари дозволили «Зеленим» спокійно видихнути, але хлопці Пуеля були розбиті в кінці матчу...»
 
Також France Football відзначає той факт, що голкіперу «Сент-Етьєна» Стефану Руф'є до звання «героя матчу» вдалося заробити префікс «анти-» всього лише через одну прикру помилку:
 
 
«Переможець...невдаха. Руф'є робив все правильно, до останньої дії, коли занадто недбало вибив м'яч при виході з воріт. Але ми схильні думати, що зелені покинули Україну не з поразкою саме завдяки Руф'є. У першому таймі він зробив два вирішальних парирування і дозволив своїй команді зберегти надію. На жаль для нього, його захист не сильно допоміг, особливо в кінці гри».
 
 
RMC Sport переживає, що «Сент-Етьєн» може покинути єврокубки після групового раунду, але в той же час не поспішає ховати свій клуб:
 
«Сент-Етьєн» втратив перемогу на останніх хвилинах матчу з «Олександрією» в Україні. Незважаючи на другу нічию проти скромної української команди, «зелені» все ще можуть сподіватися на вихід в 1/16 фіналу Ліги Європи. «Сент-Етьєн» і «Олександрія» набрали по три очки в групі I і знаходяться в зоні вильоту. Другий в групі «Вольфсбург», в активі якого після поразки від «Гента» п'ять балів».
 
Від себе додамо, що шанси на вихід в плей-офф збереглися не тільки у «Сент-Етьєна», а й у команди Володимира Шарана. У п'ятому турі «Олександрія» 28 листопада зіграє проти німецького «Вольфсбурга» у Львові.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Фанат кинув Зінченку телефон, Олександр відповів тим же
Футбол | 27 березня 2024, 14:39 7
ВІДЕО. Фанат кинув Зінченку телефон, Олександр відповів тим же

Вболівальники дуже хотіли отримати спільну фотографію з капітаном збірної України

Хавбек збірної Ісландії назвав причину поразки від України
Футбол | 27 березня 2024, 10:14 0
Хавбек збірної Ісландії назвав причину поразки від України

Хаукон-Арнар Харальдссон – про невдачу команди у Вроцлаві

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Иванамофф
Я доволен. Принесли очки в копилку Украины. Молодцы!
Микола Гуцуляк
Так, как этот «вратарь» борзел с мячом после первого гола, все видели, и я тут же пожелал ему обидного второго гола, всё закономерно и справедливо!
Анатолий Власович
Точно так же мог защитник выбить головой мяч и я сильно сомневаюсь, что вратьрь потащил бы тот удар.
Andy_P
В этом матче оба вратаря были "на высоте"