Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Водне поло
| Оновлено 04 липня 2022, 01:18
3878
3

Черговий скандал в українському водному поло

Збірній Київської області зараховані шість поразок з рахунком 0:10

| Оновлено 04 липня 2022, 01:18
3878
3
Черговий скандал в українському водному поло
ВК Динамо Львів
Минулої неділі в Кам'янському Дніпропетровської області завершилися матчі першого туру нового чемпіонату країни з водного поло серед чоловіків. Були зіграні всі заплановані матчі, за підсумками яких розподілилися підсумкові місця. Але не встигли команди роз'їхатися до своїх домівках, як грянув «грім серед ясного неба».
 
Тренери двох клубів - ВК «Маріуполь» (Т.Шілін) і харківського «НТУ-ХПІ» (Е.Носік) звернулися до президента Федерації водного поло України Олександра Кучеренко з проханням розібратися в правомірності виступу за збірну Київської області воротаря Миколи Максимова. Виявляється, він не мав права грати, маючи заборону на виступ в українському чемпіонаті, але його, з якихось причин суддівська колегія допустила до участі в турі.
 
Микола Максимов відіграв всі шість матчів і дуже допоміг своїм партнерам в підсумку посісти третє місце в турнірній таблиці (4 перемоги при 2 поразках). Команда стала реально претендувати на вихід до квартету найсильніших за підсумками першого етапу чемпіонату країни.
 
Після розгляду звернень двох тренерів документи були ще раз перевірені і встановлений факт порушення. Збірній Київської області у всіх шести матчах були зараховані поразки з рахунком 0:10.
 
Те, що Федерація водного поло України оперативно відреагувало на звернення і вжила заходів - це, звичайно, нормальне явище і правила повинні всі строго дотримуватися і виконувати. Однак резонно задати питання: чому ж Миколу Максимова взагалі дозволили заявити на цей тур? Як взагалі таке може бути?
 
Уявити зараз подібну ситуацію, наприклад, в українській футбольній Прем'єр-Лізі неможливо. Є люди, які повинні за цим строго стежити і відповідати за допуск спортсменів до офіційних матчів. Але, виявляється, в чемпіонатах України з водного поло таке вже траплялося (і не раз!), Причому зовсім недавно.
 
Так, під час проведення першого туру серед жіночих команд сезону 2018-2019 рр., подібна історія сталася з гравцем збірної Харківської області Іриною Абоїмовою, яка, до речі, є кандидатом до складу жіночої збірної України. Вона провела матч за свою команду, а наступного дня їй заборонили грати в інших поєдинках, зарахувавши харків'янам поразку з рахунком 0:10. В наступному турі аналогічна ситуацію сталася з київською командою СДЮСШОР-9, якій теж було зараховано поразку з тим же рахунком. Тепер новий прецедент.
 
Ось такі цікаві події відбуваються в українському водному поло. І, якщо не будуть вжиті реальні кардинальні заходи по припиненню подібного, цілком ймовірно, що подібні ситуації будуть відбуватися знову.
 
А турнірна таблиця чоловічого чемпіонату після першого туру тепер виглядає так:
1. «Динамо» (Львів) - 6 матчів, 6 перемог, 0 поразок, 18 очок, різниця голів 105 - 15
2. Збірна Харківської області-1 - 6, 5, 1, 15, 76 - 24
3. ВК «Маріуполь» - 6, 4, 2, 12, 64 - 55
4. «НТУ-ХПІ» - 6, 3, 3, 9, 54 - 50
5. «КЗ ЛОР УФК» - 6, 2, 4, 5, 44 - 71
6. Збірна Харківської області-2 - 6, 1, 5, 4, 36 - 104
7. Збірна Київської області - 6, 0, 6, 0, 0 - 60
 
Другий тур чемпіонату України серед чоловіків пройде з 5 по 8 грудня знову в Кам'янському.
   
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 27
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Morfeo1
А причина?
Или просто решили постановили....
По Какой Причине!!!!
Руслан Шевченко
Тема не раскрыта, садись 2!
AVG
Оказывается по правилам LEN (европейская лига водных видов спорта) легионер без их разрешения может играть за клуб другой страны, только спустя 3 года от крайней игры.
Так вот представьте, что эти пид...существ. даже не их знаю как назвать, под руководством еще одного персонажа, о котором не сказали в статье - Александра Евтушка , нарыли этот пункт правил, а потом не поленились напрячь людей в России найти информацию, о том что Максимов крайний раз играл в начале 17 года.
Это на сколько нужно быть трусами и моральными уродами? Кому не лень загуглите инфу по Николая Максимова, в Водном Поло Украины такой звезды не было 10ки лет.
Такие как Кучеренко, Евтушок и эти два холуя из Мариуполя и Харькова уничтожают этот спорт.