Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 листопада 2019, 11:18
11340
8

Шахтар на мінімалках, динамівський Рамос забиває, 3-я перемога Олімпіка

Найцікавіші події 13-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 05 листопада 2019, 11:18
11340
8
Шахтар на мінімалках, динамівський Рамос забиває, 3-я перемога Олімпіка
ФК Динамо

Другий за ліком ігровий день у другому колі (і тринадцятий тур загалом) знову вийшов результативним. Команди порадували забитими м'ячами на різний смак. Втім, як і помилками у вигляді вилучень і пенальті. У турі не зафіксовано жодної нічиєї. А ще варто говорити про те, що чим далі, тим більше видно різницю між командами першої та другої шісток. Лише за шосте місце передбачається серйозна боротьба. Також, можливо, і за право залишитися в УПЛ.

Експеримент туру

У матчі проти «Карпат» тренер «Шахтаря» Каштру не міг розраховувати відразу на декількох гравців основи: травмованих Кривцова, Ісмаїлі, Марлоса і Коноплянку, а ще дискваліфікованого Алана Патріка. Крім того, з огляду на найважливіший поєдинок Ліги чемпіонів в Загребі проти тамтешнього «Динамо» наставник «гірників» вирішив поберегти Тайсона, Мораеса, П'ятова і Матвієнка. У підсумку на гру проти львів'ян в основі чемпіонів країни вийшов лише один гравець основи - Степаненко, та й той був замінений на початку другого тайму.

ФК Шахтар

Основу «Шахтаря» в цьому матчі склали молоді футболісти - вийшли відразу сім гравців U-20. Каші вони не зіпсували, експеримент можна вважати успішним. Хоча навряд чи ще в найближчому майбутньому «Шахтар» вийде на гру в такому складі.

Помилка туру

«Карпати» отримали додатковий шанс зіграти успішно проти «Шахтаря» в рідних стінах, так як чемпіон країни зіграв проти львів'ян резервним складом. Однак всі передумови до можливого успіху було розвінчано вже на 10-й хвилині зустрічі. Воротар «Карпат» Підківка в простій ситуації, без тиску суперника, вибив м'яч прямо на Борячука. 

У форварда «гірників» була сила-силенна вільного часу, щоб і оцінити ситуацію, і вийти один в один з голкіпером, і точно пробити в кут воріт. Що Андрій і зробив.

Дебют туру

На гру проти «Динамо» припав тренерський дебют на чолі «Львова» Егіше Мелікяна. Львів'яни не вигравали в чемпіонаті сім матчів поспіль, тоді як динамівці не програвали шість поєдинків. Загалом, новоспеченому тренеру «містян» не позаздриш. Він говорив перед грою, що можлива нічия з киянами буде розцінюватися для «Львова» як перемога. Але дива не сталося. «Динамо» без зайвого клопоту здобуло впевнену перемогу. А Мелікяну належить вирішувати дуже непросте завдання по утриманню «Львова» в УПЛ.

Цифри і факти. Найважливіші події 13-го туру УПЛ

Стандарт туру

«Десна» перемогла кризову «Ворсклу» завдяки одному м'ячу, забитому після стандарту. Богданов з глибини поля навісив в штрафний майданчик полтавчан, голкіпер м'яч відбив, але прямо на Імерекова, який відправив м'яч практично в неприкритий кут воріт. Цього гола гостям вистачило для перемоги.

Вилучення туру

Жахливий епізод стався в першому таймі матчу «Олександрія» - «Маріуполь». На 32-й хвилині Биков з розгону головою зарядив в скроню Лучкевичу. Арбітр матчу Бондаренко показав грубіянові пряму червону картку. До речі, в пасиві маріупольця до цього була ще й жовта. Так що за півгодини гри він встиг зібрати повний картковий букет. На щастя, з Лучкевичем нічого страшного не сталося: він зміг продовжити гру.

Сейв туру

На 28-й хвилині матчу в Олександрії після прострільної передачі в штрафний майданчик гостей м'яч влучив в руку Бикову. Арбітр Бондаренко покарав «Маріуполь» одинадцятиметровим штрафним ударом. Однак Гречишкін, який виконував вирок судді, не зміг переграти воротаря приазовців. Гальчук в прекрасному кидку зумів парирувати м'яч.

Двохвилинка туру

«Олександрія» відкрила рахунок в поєдинку з «Маріуполем» на 55-й хвилині зусиллями Ковальця, який «зробив» цей гол. Кирило промчав по лівому флангу, обігравши Даву, і видав ідеальну передачу на Безбородька, якому залишалося лише підставити ногу. 

Через хвилину відзначився вже сам Ковалець, який хорошим ударом з середньої дистанції відправив м'яч у дальній кут воріт Гальчука.

Скоростріл туру

Інтрига в матчі на «Дніпро-Арені» жила недовго. Всього пару хвилин. Вже на другій хвилині матчу Кабаєв вивів «Зорю» вперед. Причому зробив це Владислав вельми елегантно: красиво прилаштував м'яча собі під праву ногу і обвідним ударом у дальній кут змусив капітулювати воротаря дніпрян Юрчука. Від цього стартового удару «Дніпро-1» так і не оклигав, програвши вже п'ятий поєдинок поспіль, тоді як команда Скрипника не програє в УПЛ вже шість матчів поспіль.

Розгром туру

ФК Динамо

Шансів у «Львова» у виїзній грі проти «Динамо» було відверто небагато. Гру «містян» останнім часом і грою назвати складно - суцільні муки. А ось кияни, схоже, знайшли себе. У всякому разі, після перемоги над «Шахтарем» в Кубку України команда Михайличенка перебувала і в хорошій формі, і в хорошому настрої. Практично всі питання про переможця були зняті в першому таймі, коли Шапаренко та Циганков зробили для своєї команди рахунок комфортним. Не допомогло гостям і видалення Сидорчука. У другому таймі динамівці забили ще двічі зусиллями Бесєдіна і Попова. Для Дениса цей м'яч став другим поспіль за «Динамо». І першим в УПЛ. 4:0, і динамівці повертають собі друге місце. А ось у «Львова» все дійсно погано.

Втрата туру

«Динамо» в поєдинку зі «Львовом» з 36-ї хвилини зустрічі грало в меншості - команду підвів капітан Сергій Сидорчук, який заробив найшвидше вилучення киян в домашніх матчах чемпіонату України. При цьому, потрібно зазначити, що відсутність Сидорчука на грі особливо не позначилося - по ходу матчу складалося враження, що це «Львів» грає в меншості, маючи на два виконавця менше.

А Сидорчук, на жаль для «Динамо», пропустить матч наступного туру з «Шахтарем».

Травма туру

Гра «Колоса» і «Олімпіка» вийшла наполегливою ​​і жорсткою. Воно й зрозуміло, адже обидві команди сподіваються поборотися за останнє місце у верхній шістці. Один з моментів такої боротьби закінчився плачевно. Костишин-молодший намагався заблокувати прохід Снурніцина, але не зміг згрупуватися і опинився на газоні. Як наслідок - Денис залишав межі поля за допомогою лікарів. Швидше за все, форвард серйозно травмував коліно.

Гол туру

Давненько вже «Колос» не забивав у чемпіонаті. Останній раз таке було ще в дев'ятому турі, коли ковалівці перемогли «Карпати» 2:1. З тих пір як відрізало. Довгоочікуваний гол підопічних Костишина на рахунку Оріховського. Павло зрівняв рахунок в матчі проти «Олімпіка». І зробив це блискуче. Півзахиснику вдався шикарний удар зі штрафного: м'яч з дальньої відстані був пущений настільки сильно і точно, що воротар «олімпійців» Кринський нічим не міг допомогти своїм партнерам. Правда, радість ковалівців була недовгою: за кілька хвилин до фінального свистка вони пропустили гол з пенальті. «Олімпік» таким чином здобув третю перемогу поспіль, що дозволило недавньому аутсайдеру всерйоз претендувати на шосте місце.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Обозный
Максима Попова оставить в состав Динамо, также выпустить Циташвили, наигрывать молодых, но и не забывать за Соля и Родригиса
SEMIRAMID
Шахтёр - лучший клуб на ДНРовском пространстве!