Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 листопада 2019, 09:06
19241
9

Істер, Хейні і Лінарес в списку суперників. Кого вибере Ломаченко?

Лев Кравців визначає опонента Василю для проміжного бою

| Оновлено 01 листопада 2019, 09:06
19241
9
Істер, Хейні і Лінарес в списку суперників. Кого вибере Ломаченко?
twitter.com/trboxing. Василь Ломаченко

Василь Ломаченко крокує до звання абсолютного чемпіона світу так, як і збирався - впевненими кроками, кожен наступний з яких приносить йому титул. Але, схоже, доведеться трохи відмовитися від узятого ритму і в наступному поєдинку не об'єднувати пояси. А якщо так, хто ж вийде в ринг проти українця?

Навіщо взагалі цей проміжний бій?

Ломаченка часто звинувачують у тому, що він рідко виходить в ринг, згадуючи часи, коли Тайсон бився мало не через місяць. Це, звичайно, не відповідає істині. Василь, у більшості своїй, виходить в ринг проти міцних і крутих суперників, в той час, як на початку кар'єри Майк бив точно не самих топових опонентів.

Окрім цього, варто враховувати і вік. В той час, як Вася вже переступив у четвертий десяток, Майк після 25, навіть в супертяжах, бився вже дуже довго. Окрім цього, якщо поглянути на темп виходів в ринг, у Ломаченка він дуже хороший:

- дебют відбувся у кінці 2013-го - 1 бій;

- 2014-й рік – 3 бої;

- 2015-й рік – 2 бої;

- 2016-й рік – 2 бої;

- 2017-й рік – 3 бої;

- 2018-й рік – 2 бої;

- 2019-й рік – 2 бої.

Нормальний графік сучасного топ-боксера. Спортсмени високого класу не виходять в ринг кожен місяць не лише тому що ледачі, як багато хто говорить, але і через те, що їм належить зустрічатися з суперниками відповідного рівня, інакше ці ж коментатори поміняють пластинку на історії про те, що такий боксер підбирає собі ноунеймів у суперники.

Відповідно, і переговори з бійцями і командами рівнем вище йдуть не один день. І підготовку до майже сорокахвилинного марафону не виходить провернути за місяць, і ущерб, отриманий від такого рівня суперників, - вище, а значить, відновлюватися довше. Питання, здається, можна було і не відкривати, але тепер точно варто закрити.

Насправді, Вася міг би виходити в ринг і частіше - по три рази на рік так точно, але його переслідують травми. То біцепс, то палець, то кисть - усе це впливає на кількість поєдинків і затягує підсумкову мету.

Але зараз, після перемоги над Кемпбеллом, з Ломаченком усе добре. Поєдинок закінчився перемогою, без травм і ушкоджень, а до наступного бою може пройти надто багато часу, оскільки суперник визначиться тільки в грудні.

Василь зустрівся з Люком Кемпбеллом в Лондоні 31 серпня 2019-го. 14 грудня Теофімо Лопес і Річард Коммі визначать, хто ж зустрінеться з українцем у поєдинку за всі титули легкого дивізіону. В ідеалі, побившись восени (у випадку з Васею, майже восени), виходити на наступний бій в лютому – максимум, у березні, але не зовсім зрозуміло, чи зможе це зробити переможець бою за титул IBF.

Лопес - Коммі - потенційно дуже важке протистояння для обох. Обоє бійці, що б'ють, з не найдосконалішим захистом. І навіть, якщо не буде травм, на відновлення хлопці візьмуть точно місяць. Додамо до цього можливі переговори, організаційні моменти, час на підготовку і прес-конференції.

Сам Василь в одному з інтерв'ю вважав, що, якщо все у них завершиться без травм, вийти проти Коммі або Лопеса у нього вийде не раніше квітня - травня. А це, у кращому разі, вісім місяців простою. Надто багато.

Від цього і розмови про проміжний поєдинок і від Василя, і від Боба Арума.

З ким він може зустрітися?

Варіанти є, але ось наскільки вони реальні в організації та актуальності?

Роберт Істер (22, 1, 1 – 14 КО)

Величезний американець не раз заявляв, що Ломаченко йому не суперник, тому що українець занадто маленький, і він його просто роздавить. Майкі Гарсії не завадили габарити Роберта, і той перебоксував його за очками.

Boxing Scene. Майкі Гарсія і Роберт Істер

Зріст Істера - 180 см, а розмах рук - і зовсім 193 см. Переконливі цифри, але сам він останнім часом не виглядає страшним у рингу, хоча, як перевірка перед неминучою уніфікацією з великим суперником, дуже навіть добре.

Ранзес Бартелемі (27, 1, 1 – 14 КО)

Та ж історія, що і з Істером, але без постійних підколів у бік українця. Ранзес нижче Роберта на 2 см, але розмах рук все одно серйозний - 184 см. Правда, вони усі серйозні в цифрах у порівнянні з Ломаченком, і зовсім не такі ж у рингу.

Бартелемі, доречі, зустрічався з Істером - 22 грудня 2018-го вони билися усі дванадцять раундів, щоб отримати нічию. Таке собі видовище.

Джордж Камбосос (17, 0 – 10 КО)

Австралійця згадав в одному з інтерв'ю Боб Арум і в той момент Камбосос, напевно, стрибав по дому від радості. Так можна думати, як мінімум, через те, що він дав інтерв'ю із цього приводу мало не через дві години після фрази промоутера. Джордж сказав, що він воїн і влаштує в рингу Ломі війну.

З ударом у Камбососа все добре, але максимальна його позиція в рейтингу - третя по лінії IBF. Якраз того пояса, якого ще немає у Василя. Брехати про те, що він перемагав когось по-справжньому крутого, не будемо. Цікавий боксер, але поки не більше того.

Лі Селбі (28, 2 – 9 КО)

Варіант, якщо Василь хоче ще раз приїхати до Великобританії, зустрітися там з місцевим боксером і отримати непоганий гонорар. Лі нещодавно зустрічався із співвітчизником Ріккі Барнсом і досить спірно переміг того за очками. Настільки спірно, що навіть місцева арена незадоволено гуділа.

Навряд чи він хоч щось зможе протиставити українцеві. У Селбі немає ані довгих рук, ані сильного удару, ані високого зросту, ані навичок, щоб зупинити українця. Легка прогулянка та легкі гроші.

Реванш із Хорхе Лінаресом (46, 5 – 28 КО) або Люком Кемпбеллом (20, 3 – 16 КО)

Boxing Scene. Хорхе Лінарес і Василь Ломаченко

Перший давно говорить про те, що хоче ще раз взятися за Ломаченка. На секундочку, це єдиний боксер, що відправив українця в нокдаун. Другий нещодавно обмовився про бажання отримати другий шанс.

Лінарес зараз навряд чи буде цікавим і точно не буде номером один в списку на можливий поєдинок. Кемпбелл просто зараз не потрібний, хоча реванш міг би вийти цікавим - Люк дав один із найскладніших боїв в кар'єрі, і потенційно на такий бій зібрався б знову повний стадіон.

Девін Хейні (23, 0 – 15 КО)

Boxing Scene. Девід Хейні

Британець і черговий підопічний Хірна, якого Едді хоче відправити на бій з Ломаченком. На конгресі WBC він отримав статус чемпіона світу, а українця перевели у «франчайзингові» чемпіони. Наскільки це рішення логічне, залишимо вирішувати кожному з вас, але Хейні зараз - один з кращих бійців категорії та відмінний бій для Ломи.

Василь і сам розуміє це, називаючи бій з двадцятирічним американцем хорошим викликом, але, швидше за все, теж не зараз. Ризикувати усім за крок до абсолютного чемпіонства не буде, в першу чергу, Боб Арум.

Юріоркіс Гамбоа, Джервонта Девіс, Теофімо Лопес і Річард Коммі зайняті поєдинками один з одним.

Так що, ні з ким битися?

Так, за текстом можна було зрозуміти, що усі ці бійці - не варіант. Не зовсім так. Усі вони були б так чи інакше цікаві публіці. Хтось більш ризикований варіант, хтось менш, але усі вони, швидше за все, розглядаються Арумом в якості альтернативи на період, коли доведеться чекати переможця пари Коммі - Лопес.

Битися є з ким, але чи є сенс? Команда українця точно чекатиме результату поєдинку за титул IBF і спілкуватиметься з переможцем про те, як скоро він готовий піднятися в ринг. Буває ж всяке: Коммі або Теофімо може вирубити суперника на старті, і тоді організувати бій вже в лютому буде просто.

Або ж просто багато часу на відновлення не знадобиться - ось тобі і можливість побитися раніше. Залишається лише чекати грудня.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa2019
Автор, я уверен,что Ломаченко и не догадывается о существовании твоего списка
tima fialko
Кого тато вибере...
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
Что за бред? Истре выступает в 63кг да и Линарес там же!
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ivan Bishok
Реванш с Линаресом было б супер, остальное мимо
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил