Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 жовтня 2019, 18:38
28901
35

Олександр Гвоздик – що далі?

Лев Кравців намагається зрозуміти, що ж робити українцеві після болючої поразки

| Оновлено 29 жовтня 2019, 18:38
28901
35
Олександр Гвоздик – що далі?
twitter.com/trboxing

Олександр Гвоздик виходив на поєдинок проти Артура Бетербієва в ранзі фаворита. Невеликого, але все-таки. Здавалося, що будь українець активнішим, більше атакуючи і менше стоячи під ударами - перемога могла б опинитися в кишені. Але у боксі немає варіантів після бою, а є лише результат. Росіянин з двома поясами в напівважкій категорії, українець - без нічого.

Варто залишитися у напівтяжах і спробувати знову?

Гвоздик вів за очками на картках двох суддів, але на загальну картину подій це вплинуло слабко. «Олександр виглядав в рингу так, ніби чекав покарання за все, що зараз робить», - коротко резюмував поєдинок коментатор Володимир Гендлін і описав те, що бачили багато людей того ранку.

Українець не виглядав по-чемпіонськи, застоювався і бився з нокаутером на ближній, побоюючись його ударів. Таке собі видовище. Навіть якщо і залишатися тут, то варто міняти багато чого і починати спочатку. Це для блага Гвоздика.

Варіантів у напівтяжах насправді багато. Як і суперників, з якими можна себе перевірити. Жан Паскаль теж агресивно йде вперед, має велику фізичну силу і може вдарити. Чим тобі не тест після такого поєдинку?

Можна вибрати щось інше. Того ж в'язкого Маркуса Брауна, міцного Ентоні Ярда, Саллівана Барреру, Каллума Джонсона і будь-якого бійця з топ-10 рейтингів. Усі хлопці там б'ють, сильні і будуть мотивовані відправити екс-чемпіона відпочивати назавжди.

Один з варіантів назвав сам Боб Арум - Хільберто Рамірес. Мексиканець, що піднявся в нову вагу, - бажаний чемпіон для самого промоутера. На ньому він заробить більше, ніж на Гвоздику, а Олександр отримає шанс довести, що списувати його рано.

Напівважка вага насичена найсильнішими бійцями і підібрати стилістично того, хто потрібний команді зараз, труднощів не викличе. Залишилося тільки вирішити, хто потрібний і чи потрібний взагалі?

Може, спуститися на одну категорію?

Сам Гвоздик до оголошення поєдинку з Бетербієвим казав, що якби міняв категорію зараз, то, швидше, опустився б, ніж піднявся. Різниця між напівтяжами і другою середньою вагою всього три кілограми. А якщо спробувати?

З одного боку, якщо йому буде зручно, чому ні? З іншого, ризиків, пов'язаних з таким рішенням, повно. Фізіологічний - найперший. Скидати доведеться ще більше - на ті самі три кілограми. І це тільки здається, що зовсім небагато. Досить для того, щоб мучитися під час тренувального табору.

Окрім цього, легша вага - зовсім не запорука легших поєдинків. У другому середньому повно топових бійців, які можуть задати жару будь-кому. Не варто дивитися на те, що сюди прийшов Альварес, переміг достроково чемпіона і пішов назад до себе в категорію. Сауль бився з найпростішим чемпіоном, зараз там все по-іншому.

Boxing Scene

Ентоні Діррелл - чемпіон WBC, Каллум Сміт - чемпіон WBA, Калейб Плент - чемпіон IBF і Біллі Джо Сондерс - чемпіон WBO. Кожен з них - не подарунок і кожен з них може влаштувати війну в рингу бійцеві, що скинув декілька зайвих кілограм.

Окрім цього, навряд чи, прийшовши сюди, Гвоздик отримає відразу ж титульний шанс. Доведеться, як і в напівтяжах, пробиратися вгору. Федір Чудинов, Кріс Юбенк, Давид Лемьє і ще декілька сильних, швидких і вибухових суперників чекатимуть тут Гвоздика. Гвоздика, який буде легшим, ніж зазвичай, і у якого не факт, що удар залишиться таким же при скиданні ваги.

А що коли спробувати себе на категорію вище?

Перехід в крузервейт навряд чи світить українцеві в принципі. Олександр - не самий фізично великий напівтяж, що вже говорити про вагову категорію, де б'ються ті, хто часто пробує перед тим, як перестати скидати і увірватися до хевівейту.

Навіть після відходу Усика і Гассієва в супертяжі в крузервейті досить великих і сильних бійців, які за будь-яких розкладів будуть фізично потужнішими за Гвоздика. А ми вже бачили, що відбувається з ним, коли постійно давлять, йдуть вперед і потужно б'ють.

Майріс Брієдіс - занадто брудний для Олександра. Бетербієв, схоже, зламав українця не лише силою, але і постійним дрібним фолом. Брієдіс фолить жорсткіше. Дортикос просто величезний та зі страшним ударом. Не сказати, що крузервейт - убивча вага для Гвоздика, але, щоб добрати туди якісної ваги, піде не один місяць. Чи потрібно воно українцеві?

Навряд чи.

Так що робити?

Може здатися, що ми ховаємо надії українця. Зовсім ні. Гвоздик нормально відреагував на поразку - подякував Бетербієву і пообіцяв повернутися сильнішим. Звичайно, це не означає нічого, і ми ніколи не дізнаємося, що там у Олександра всередині, але поки все виглядає спокійно.

Ясна річ, рватися до титулів відразу сенсу немає. Потрібний поєдинок для того, щоб прийти в себе з хорошим, але не топовим опонентом, після чого можна помалу крокувати до нових звершень. Нехай Артур вирішує, хто буде абсолютом з Біволом і Ковальовим (чи хто там залишиться після бою з Альваресом). В українця зараз інша дорога та інша історія.

Після такої поразки відновитися важко, але точно не неможливо. Головне подивитися, що було зроблено не так і ввімкнутися в роботу по виключенню такого роду помилок. Про Гвоздика говорять, як про найрозумнішого боксера з тієї олімпійської збірної. Ось і подивимося, чи так це у боксерському плані.

Безумовно, варто залишитися в напівтяжах. Звичайно, суперники будуть і сильні, і що б'ють, і більш мотивовані, ніж раніше. Ну й що? І раніше були сильні, такі, що б'ють і мотивовані - це нестрашно. Це професійний бокс і це життя. Якщо з таким не боротися, то навіщо тоді продовжувати?

Опитування

Голосів 65
Що слід зробити українцю Олександру Гвоздику після поразки від росіянина Артура Бетербієва?

Піднятися на категорію вище

3 голоса 4.62 %

Залишитися в своїй ваговій категорії

52 голоса 80 %

Спуститися на категорію нижче

10 голосів 15.38 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
name_footbol
Любитель Шария, который оскорбляет народ Украины, я перестал его уважать!
Если он читает комменты на Спорт.Юа пшел накуй мой дорогой!
zbarski_Y
Сделайте в "Опросе" еще один пункт "Пофиг, что ему делать".
Думаю, что там будет больше всего процентов.
Kantemirov
Так уважает Гвоздик русских, что готов ещё и от Бивола, в самой Мацкве, отхватить-от старших братьев не зазорно.Да, Саня?
mrhami
Как что дальше? В партию шария.....
Ihor
Що робити?Проситися на роботу до Шарія і інвестувати його партію;(((
Кум Кума
Обменять на украинских пленних
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ace Ventura
Дальше будет работать титушкой у Керниса!
Сергей Михайлович
С его скоростью только за черепахами ухаживать.
Алекс Македонский
депутатом в думу к валуеву
Сергей Иванамофф
Да как то глубоко по насчет его карьеры. Любители рюзьке мира не интересуют украинцев.
scout1202
залишити бокс і йти в охоронці до кернеса)
vovast
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
А далі,Олександр,бери книжки по історіі Украіни,уважно читай і все в тебе буде нормально
Max Gor
Проблема в тренере и тактике. Плюс хача обосрался до боя. 1. Поменять тренера 2 Проработать в ближнем бою потому что не одного удара не наносит ! просто хватает и прижимает к себе 3 Взять в руки яйца и не бояться бородача и добиваться реванша боксируя агрессивно. Тогда будет уважение.
Maradona
Та пішов він на **й, цей "українець"!
Нехай цим питанням переймаються у Каліфорнії
Natam69
Цей бидляк дістав зі своїми каструлями. Тому що той, хто думає сракою, нездатний навіть прочитати, чому люди вийшли з кастрюлями, тому що не хотіли бути рабами. Але хіба сраці поясниш....
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил