Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
|
2904
0

Шальке — Боруссія Дортмунд. Прогноз і анонс на матч Бундесліги

Чи вистачить у «Боруссії» сил на рурське дербі?

Шальке — Боруссія Дортмунд. Прогноз і анонс на матч Бундесліги
У суботу, 26 жовтня, вболівальники зможуть насолодитися Рурським дербі: в Гельзенкірхені «Шальке» приймає дортмундську «Боруссію». Інтерес до зустрічі підігріває ще й той факт, що господарі відстають від лідера на 2 очка, а гості - на 1. Тож теоретично переможець цього матчу може очолити турнірну таблицю Бундесліги!
 
Команди підходять до матчу в різних кондиціях. «Кобальтові», що провалили минулий сезон, цієї осені не беруть участі в єврокубках. Тому цілеспрямовано готувалися до дербі цілий тиждень. А «Боруссія» в середу в гостях програла поєдинок Ліги чемпіонів «Інтеру» (0:2). І тепер - непростий виїзд до сусідів.
 
До 179-го Рурського дербі готуються не тільки команди. Відстань між Гельзенкірхеном і Дортмундом - лише близько 30-ти кілометрів, проте, для фанів «Боруссії» нададуть спеціальний поїзд! Поліція бере під посилений контроль вокзали - загалом, місто живе передчуттям футбольного поєдинку.
 
А він обіцяє бути непростим: все-таки «джмелі» і в таблиці вище, і у букмекерів виглядають фаворитами. Зрозуміло, в Гельзенкірхені про це і чути не хочуть: дербі є дербі. І зовсім неважливо, на якій сходинці в турнірній таблиці та чи інша команда - кожна в такому поєдинку буде битися з першої до останньої хвилини. Як, наприклад, в позаминулому році: «Боруссія» вела 4:0, проте «Шальке в підсумку зумів зрівняти рахунок - 4:4. У минулому сезоні команди обмінялися гостьовими перемогами: 1:2 тут, на «Фельтінс-Арені», і 2:4 в Дортмунді. Взагалі, треба сказати, «кобальтові» люблять забивати своєму непримиренному супернику. У 178-ми попередніх очних поєдинках «Боруссія» здобула 61 перемогу, «Шальке» - 71. При цьому різниця м'ячів 273:340 на користь гельзенкірхенців! А останній раз «Шальке» вдома не зумів забити в дербі ще в сезоні-2005/06, тоді зустріч завершилася «нульовкою».
 
Тому не дарма в Гельзенкірхені сподіваються на перемогу. Варто відзначити, що у гостей навряд чи зіграють Алькасер і Шмельцер. Під питанням участь в матчі Гетце. А Ройс тільки-тільки почав тренування в загальній групі. На цьому тлі втрати «Шальке» (Маккенна і Сердар) не здаються непоправними.
 
Букмекери віддають перевагу «Боруссії», ми ж ризикнемо спрогнозувати, що «Шальке» не програє, а обидві команди порадують глядачів забитими м'ячами.
 
Орієнтовні склади:
«Шальке»: Нюбель; Keнні, Стамбулі, Сані, Ощипко; Каліджіурі, Маскарелль, Харитина, Шёпф; Бюргшталлер, Матондо.
«Боруссія Дортмунд»: Бюркі; Хакимі, Аканджі, Хуммельс, Шульц; Вайгль, Вітсель, Делані; Санчо, Брандт, Азар.
 
26 жовтня, субота
 
«Шальке»  «Боруссія Дортмунд»
Арбітр: Фелікс Брих (Мюнхен)
Гельзенкірхен. Стадіон «Фельтінс-Арена». 16:30
Телетрансляція: «Футбол 1»
Прогноз Sport.ua — 2:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.