Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 24 жовтня 2019, 19:37
7050
22

Львів подасть заявку на проведення Олімпійських ігор 2030 року

Мер Андрій Садовий зустрівся з президентом НОК України Сергієм Бубкою

| Оновлено 24 жовтня 2019, 19:37
7050
22
Львів подасть заявку на проведення Олімпійських ігор 2030 року
ЛМР. Андрій Садовий та Сергій Бубка
Місто Львів готове взяти участь у відборі кандидатів на право приймати Зимові Олімпійські ігри в 2030 році, а також проводити Юнацькі зимові Олімпійські ігри 2028 року. Про це сьогодні, 24 жовтня, заявив міський голова Львова Андрій Садовий під час відкритої зустрічі з президентом НОК України Сергієм Бубкою.
 
Андрій Садовий розповів: «Я тільки що зустрічався з молодими львів'янами, очі горять, я їм сказав, що буду з вами зустрічатися. Сказали просити право для Львова бути містом-господарем Зимової Олімпіади 2030 року. А в 2028 ми готові прийняти молодіжні зимові Олімпійські ігри. Ми почали цей процес, але війна ці потуги зупинила. Сьогодні потрібно всьому світу показати, що ми маємо право, і ми на це заслуговуємо. Ми будемо битися за це право проводити зимові Олімпійські ігри».
 
Подавати заявки на право проведення Олімпійських ігор в 2030 році можна буде в 2020 році, і Львів візьме участь в цій боротьбі. Президент НОК України Сергій Бубка зазначив: «Сьогоднішнє бажання мера Львова проводити Ігри в Україні є дуже правильним. Так, робота над цим питанням нелегка, але у нас є достатньо часу, щоб все планувати, будувати потрібну інфраструктуру. Хто не мріє, той не перемагає. Тому давайте працювати і рухатися в цьому напрямку».
 
На думку мера Львова, українці витрачають великі кошти на європейських зимових курортах, а в Україні зимовий туризм мало розвинений. Тому організація таких подій стимулює розвиток спортивної інфраструктури країни. У 2014 році Україна готувала заявку на зимові Олімпійські ігри 2022 (Львів – Карпати), але війна на Донбасі перекреслила ці плани. Тому наступний шанс буде в 2030 році. На зустрічі розглянули перспективи і потенційні можливості будівництва на території Львівщини однієї з п'яти сучасних олімпійських баз європейського рівня – Західної національної бази олімпійської підготовки.
 
Джерело Zaxid.net
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тур Каталонії. Шульц виграв перший етап
Інші види | 18 березня 2024, 19:58 0
Тур Каталонії. Шульц виграв перший етап

Тадей Погачар не встиг наздогнати австралійця

Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»
Бокс | 18 березня 2024, 14:43 1
Колишній абсолютний чемпіон світу: «Усик виграє у Джошуа 10 боїв з 10»

Джош Тейлор не вважає, що Ентоні здатен перемогти Олександра

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Більшість цивілізованих, а саме головне багатих країн виступають в більшості проти проведення в себе різного роду олімпіад чи великих світових форумів, тому що економічно це не є вигідно. І тільки різного роду країни третього світу та корумповані з радістю виступають за. Бо жадібність та швидка нажива від розпилу бюджетних коштів перемагають над здоровим глуздом. Ну скільки тому Садовому ще треба? Місцевий Корейка, який прикидається святою чесністю, а сам підімняв під себе весь розважально-ресторанний бізнес, та частково будівельний у Львові. І це ще не враховуючи відкатів від різного роду земельних махінацій та ремонтів доріг. Тепер бач ще Олімпіаду йому подавай. Андріє Івановичу, ви ж ці гроші з собою в могилу не заберете, подумайте про львів'ян і місто
norma_zap
СССР как раз олимпиада экономически и подорвала на пару с войной в Афганистане, кстати, как правило ОИ убыточны для проводящей страны, и чем слабее экономика, тем существенней последствия.Нам ОИ не нужны, нам ОИ не дадут, а заявка Садового - скорее пиар ход для внутреннего использования, так как внешне это выглядит глупо!
rosti79
пипец!!!
даже подуматьстрашно!!!!!
BekXan
Нафига нам это нада?!Совсем уже бахнулись?!Они хоть представляют сколько это стоит?
Kevko
Популизм и идиотизм.
Ivan-Bogun
В принципі ідея не погана! Але логічніше було б провести в Івано-Франківську і Буковелі! Де вже є горно-лижний курорт!
Ну і звичайно нехай Садовий і К побудують спочатку криту спортивну універсальну арену мінімум на 10 000 місць для хоккею(як "Арена-Ріга" у Ризі)! Ціна дуже дешева як для таких арен - 30 млн.доларів!
І тоді можна буде розмовляти про Олімпіаду...
Владимир Копяк
Это же с какого бодуна можно такие вещи озвучивать? Всегда сомневался в умственных способностях Бубки... Народ еле концы с концами сводит, экономика в глубоком штопоре, войне конца не видно, коррупция во всех эшелонах власти, инфляция зашкаливает, а эти два неадеквата хотят ОИ.... А народ простой спросили? Это вам не Бразилия, где вопреки народу, кучка сумашедших организовали ОИ и до сих пор расхлебывают, в долгах по-уши... Правильно Жванецкий сказал о нас - страна вечно зеленых помидор.... Ужас....
Віталій Возняк
Таке враження, що війну ми вже переможно завершили. Зе_іли, бл_дь...
UKRAINE FAN
Деньги все равно украдут а так хоть что то для людей построят . Если бы не ЧЕ2012 так бы не кто и не реконструировал Олимпийский!
Vitaliksaj
После финала ЛЧ в Киеве и ценами на гостиницы Украине уже не чего не светит
Алексей Столетов
Вероятность проведения ОИ в Дамаске чуть выше.
DSH88
Ну ОИ будут у нас разве только после того как Я стану МИКАДО.
Леонід Леонідович
Янукович обещал на Буковине, и точка в очередь сукины дети, абырвалг...
DidOk
Давайте, хлопці 👍🤘✋
zvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
firstromario
так як в нас там взагалі мало що є, то ідея не найгірша. думаю це все буде більше використовуватись ніж те що набудували на євро. (хоть навіть і то використовується)