Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 жовтня 2019, 03:13
7118
6

ШЕВЧУК: «Миколенка і Соболя чекає велике майбутнє»

Колишній гравець збірної України - про вихід національної команди на Євро-2020

| Оновлено 17 жовтня 2019, 03:13
7118
6
ШЕВЧУК: «Миколенка і Соболя чекає велике майбутнє»
ТК Футбол. В'ячеслав Шевчук
Колишній гравець збірної України В'ячеслав Шевчук поділився думками про вихід національної команди на Євро-2020.
 
- В збірній України повністю пройшла еволюція. Багато молодих гравців, новий тренер з новими ідеями, з новою моделлю гри. Ми бачимо, що хлопці показують яскраву гру, за якою приємно спостерігати, і я бачу, що в нас велике майбутнє.
 
Ми всі віримо в збірну, ми бачимо, що наша країна зараз об'єднана футболом. А хлопці показують чудову гру, здобувають результат і цілком заслужено зіграють на Євро-2020.
 
- Чи схоже це єднання вболівальників і футболістів на те, що було під час матчів з Францією в 2013 році?
- Не можу так сказати. За збірну завжди добре вболівають. Тоді ми виграли у Франції 2:0 і були налаштовані на другий матч, але програли 0:3 в Парижі. Теперішня команда вже не повторить наших помилок.
 
- Оцініть гравців, які грають на вашій позиції в збірній України.
- На моїй позиції грають Миколенко і Соболь, також може зіграти Матвієнко. Це талановиті хлопці, вони показують дуже якісну гру. Проти Литви грав Соболь, з португальцями – Миколенко. Обоє показали високий рівень гри, їх чекає велике майбутнє.
 
- Що можете сказати про гольовий пас Миколенка у моменті, коли забивав Ярмоленко?
- Чудовий пас між воротарем і захисниками, в зону, ідеальний за силою.
 
- Здалося, що в першому таймі на фланзі захисту йому було дуже важко.
- Все було добре, команда зіграла компактно при грі в обороні. Гравці виконали план Шевченка і тренерського штабу на цю гру.
 
- З перших хвилин місце лівого вінгера при обороні займав Яремчук. Як ця зміна вплинула на хід матчу?
- Вона здивувала всіх. Шевченко перед матчем казав, що ця гра буде шаховою партією. Оборонялися ми за схемою 4-3-3, Яремчук зміщувався на позицію лівого вінгера і він контролював правий фланг португальців, в яких дуже швидкий правий захисник (Нелсон Семеду - прим.). Також правий центральний захисник Пепе міг дуже добре підключатися до атаки. А Марлос зміщувався в середину. Як тільки українці перехоплювали м'яч, зразу змінювалася схема: Марлос ішов глибше, а Яремчук – на позицію нападника.
 
- Ви згадали Пепе. В одному з моментів він не дав Коноплянці вийти сам на сам з голкіпером. Помилка Євгена, чи португалець зіграв на висоті?
- В Коноплянки була невелика перевага перед Пепе, і все ж португалець дістав м'яча. Але Коноплянка вже досвідчений гравець, потрібно, можливо, виставляти корпус, виставляти руку і праве плече, щоб контролювати м'яч і провокувати захисника на фол.
 
- Які очікування від збірної перед Євро-2020?
- Команда прогресує, показує якісну гру. Гравці виросли. Ми бачимо, що у нас великий потенціал. Поки що ми не ставимо якусь високу ціль, а потроху рухаємося до нових перемог.
 
Володимир КЛЕПАЧ 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
doktor09
Миколенко-согласен(если тока полноценный контракт не превратит его в Сидорчуков, Буяльских, Шапоренков и т. д.). А вот Соболь-"деревянный",этакий "всадник без головы". Правда, Шевчук тоже футбольным интеллектом не особо отличался...
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил