Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 15:00
4398
1

БГК імені Мєшкова - Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Матч, в якому запоріжці зобов’язані набирати очки

| Оновлено 04 липня 2021, 15:00
4398
1
БГК імені Мєшкова - Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Поєдинок «БГК ім.Мєшкова» - «Мотор» відбудеться в суботу,12 жовтня, у Білорусі. Початок поєдинку о 19.30 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.  

Sport.ua проведе текстову трансляцію поєдинку «БГК ім.Мєшкова» - «Мотор».

Грою проти білоруського чемпіона «Мотор» починає міні-серію з двох матчів, в яких нашому клубу дуже важливо набирати очки. Це будуть виїзні поєдинки проти основних конкурентів за вихід з групи - «БГК імені Мєшкова» і португальського «Порту».

«БГК» є домінуючою силою в білоруському гандболі останніх років. Брестський клуб виграв шість останніх чемпіонатів своєї країни в період з 2014 по 2019 роки. Маючи потужний фінансовий тил, команда може собі дозволити запрошувати легіонерів пристойного рівня (переважно з балканського регіону) і збирати молоді таланти по всій Білорусі. Тож не дивно, що подібні ресурси дозволяють раз по раз вигравати національну першість.

Справедливості заради, відзначимо, що рівень внутрішньої першості в сусідній країні невисокий. Єдиним клубом, який намагається скласти конкуренцію мєшковцям, є мінський «СКА». Виходить це у них з перемінним успіхом, в деяких чемпіонатах (як в сезоні 2014/15) вони розігрували з брестським клубом чемпіонство в серії пенальті в останньому матчі фінальної серії, а в деяких сезонах задовго до фінішу програвали боротьбу за титул.

Відсутність належної конкуренції у внутрішньому чемпіонаті змусило «БГК» шукати ігрову практику за кордоном: ще з сезону 2012/13 білоруси є постійним учасником СЕХА-Ліги, в якій з цього сезону бере участь і запорізький «Мотор». Причому виступають в ній мєшковці непогано, ще жодного разу не пропустивши участь у Фіналі чотирьох.

Ключовими виконавцями в команді є сербський воротар Іван Пешич, який проводить в Білорусі вже сьомий сезон, його співвітчизник, який грає на позиції правого крайнього Дарко Джукіч (17 голів в нинішній Лізі чемпіонів і 59 в минулому розіграші турніру) і боснійський новачок команди Марко Паніч, який закинув все ті ж 17 голів в трьох стартових турах найсильнішого клубного турніру Європи.

Всього у складі «БГК» налічується одинадцять легіонерів, а з білоруських гравців міцними бійцями є розігруючий Артем Кулак і лінійний В'ячеслав Шумак. Звертає на себе увагу постать молодого Микити Вайлупова, який перед стартом цього сезону перейшов в брестський клуб з мінського «СКА». 24-річний правий крайній ще жодного разу не відзначився в нинішній Лізі чемпіонів, зате з 47 голами є найкращим снайпером СЕХА-Ліги, причому з великим відривом.

У Лізі чемпіонів «БГК» останні чотири сезони стабільно виходив в стадію плей-оф і не дивно, що керівництво клубу хоче більшого, особливо на тлі солідних грошових вливань в команду. Але в цьому сезоні справи у білорусів поки йдуть погано. Три поразки в трьох матчах (від «Порту» на виїзді – 25:27, від французького «Монпельє» вдома – 25:27 і від німецького «Кіля» на виїзді – 23:31) не додають оптимізму уболівальникам і менеджменту клубу.

Така ж ситуація і у «Мотора», тому перемога в майбутньому поєдинку життєво важлива для обох команд. Добувати цю саму перемогу запоріжці поїхали без Стевана Вуйовича, який не відправився з командою в Білорусь через проблеми зі здоров'ям.

По правді кажучи, матчі між «Мотором» і «БГК» очікувалися вже давно, але жереб наполегливо розводив колективи. І ось нарешті білоруський і український чемпіони в двох матчах групового турніру розіграють між собою не тільки дуже важливі очки, але і спробують показати один одному хто є найсильнішою командою на просторах колишнього СНД. Залишається тільки побажати «Мотору» перервати низку поразок і набрати перші очки в Лізі чемпіонів. І зробити це запорожцям вкрай необхідно, адже поразка дуже сильно вдарить по шансах нашого чемпіона на вихід з групи.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 14:20 22
Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді

Еліна вп'яте поспіль поступилася у стартовому матчі на Madrid Open

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил