Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 10 жовтня 2019, 12:28
2848
4

Александер ЧЕФЕРІН: «У Лізі конференцій буде більше регіонів»

Глава УЄФА розповів про впровадження третього єврокубкового турніру

| Оновлено 10 жовтня 2019, 12:28
2848
4
Александер ЧЕФЕРІН: «У Лізі конференцій буде більше регіонів»
УЕФА. Александер Чеферін
Глава УЄФА Александер Чеферін розповів про впровадження третього єврокубкового турніру, Ліги конференцій Європи:
 
«Найголовніше і найскладніше для нас – це баланс в конкуренції. Те, що одні клуби настільки багаті, а інші стають все біднішими, – в довгостроковій перспективі для футболу велика проблема. Невеликим країнам... Хоча і великим потрібно проводити більше міжнародних матчів. Адже вони дозволяють отримувати значно більші доходи, співпрацювати з більшими спонсорами, що дає можливість вкладати більше коштів в молодіжний футбол і в розвиток спорту.
 
Вважаю, цей турнір вийде дуже цікавим. Він називатиметься Ліга конференцій Європи. Для чого він потрібен? Концепція в тому, щоб задіяти більше регіонів, команди з яких потім зможуть піднятися і заявити про себе. Я вважаю, що для невеликих або, скажімо, середніх команд, це буде дуже складно, але вкрай цікаво.
 
Це повноцінний третій єврокубок, від початку до самого фіналу. Результати, які команди будуть показувати як в цьому турнірі, так і в Лізі Європи, можуть дозволити їм підніматися вище і вище. Новий єврокубок буде відмінним.
 
На початковому етапі, звичайно, фінансувати його доведеться з коштів Ліги чемпіонів, але потім перед нами відкриються безмежні можливості для співпраці з локальними спонсорами. Матчі між локальними командами можуть бути набагато цікавіше, ніж протистояння рівня «Баварії» і «Барселони», якщо це міжнародний матч, який проводиться в регіоні. Так що я налаштований досить оптимістично».
 
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Луческу на матчі Динамо, Кривбас у чемпіонських перегонах, перемога Шахтаря
Футбол | 23 квітня 2024, 12:15 0
Луческу на матчі Динамо, Кривбас у чемпіонських перегонах, перемога Шахтаря

Найцікавіші події 25-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований
Футбол | 22 квітня 2024, 17:55 33
ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований

Ідуть палкі суперечки: чи перетнув м'яч лінію воріт на 29-й хвилині

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Очень интересно и поучительно наблюдать за тем, как можно извратить любую идею без существенного изменения внешней формы.
Вот до 91 года было 3 еврокубковых турнира и сейчас тоже вскоре станет опять 3 турнира. Вроде бы ситуация одинакова. Однако суть изменилась радикально. Сейчас еврокубки превратились в существенный источник финансирования бюджетов клубов. А принципы отбора в еврокубки и перехода из одного в другой, как например, из ЛЧ в ЛЕ, дают огромные преимущества богатым. Так, после реформы отбора Кубка УЕФА/ЛЕ, 20 лет в полуфиналах УЕФА/ЛЕ постоянно играют в среднем 2 команды вылетевшие из ЛЧ.
Еврокубки прямо повлияли на национальные чемпионаты. В топовых чемпионатах 4-е место теперь ценится наравне с 3-м, потому что оно дает прямой проход в группу ЛЧ. А национальный кубок плавно превращается в турнир второго сорта, потому что в ЛЕ платят намного меньше по сравнению с ЛЧ.
В результате в отборе и группах ЛЧ участвуют множество клубов, но шансом добиться успеха обладают лишь ультрабогатые.
Система постепенно выстраивает типичную для капитализма пирамиду, на вершине которой сидит одна и та же малочисленная компания игроков. А от былого разнообразия не осталось и следа.
Сейчас практически невозможно вырастить самобытную команду (примеры из прошлого Стяуа и Црвена Звезда), потому что еще до того, как она успеет что-то завоевать, богатые клубы ее просто выпотрошат.
Поэтому все эти помпезные слова про спонсоров, безграничные возможности, развитие и умилительную заботу о небольших командах, это стандартная рекламная чушь и не более того. Богатые всегда заботятся только лишь о себе. Все остальные их не интересуют. Это аксиома.
А цель третьего еврокубка тривиальна. За последние 20 лет ультрабогатые клубы не только оккупировали финалы ЛЧ, но все чаще стали выигрывать ЛЕ. Просто богатым клубам тоже хочется что-то выигрывать и иметь возможность как можно дольше набирать евроочки.
Поэтому точно также как сейчас из ЛЧ вылетают в ЛЕ, из ЛЕ с определенной стадии будут вылетать уже в следующий турнир - в ЛК, продолжать уже там набирать очки и сражаться за евротрофей третьего сорта.
Ну а после того, как спустя 10-15 лет просто богатые клубы надежно оккупируют финалы ЛЕ, их спикеры в красивых костюмах скажут, что "пришло время для нового вызова" и объявят о создании 4-го интересного и многообещающего турнира с безграничными возможностями для сотрудничества.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил