Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
2980
0

Кочергін виграв кваліфікацію на чемпіонат світу Арнольда Шварценеггера

Під завершення свого сезону стронгмени визначили учасників престижного турніру

Кочергін виграв кваліфікацію на чемпіонат світу Арнольда Шварценеггера
Фестиваль Арнольда – 2020
 
Arnold Festival, у рамках якого відбуваються, у тому числі, й стронгменівські змагання, традиційно проходить на початку березня. До кінця ж цього року національні та континентальні стронгменівські федерації визначають володарів путівок на турнір, що є знаковими для кожного ломуса. Федерація стронгмену України, маючи акредитацію на десять місць (варто зважити на те, що змагання на «Арнольді» відбуваються у різних вагових категоріях), провела кваліфікаційний турнір до чемпіонату світу, офіційна назва якого Arnold Amateur World Championship. 2018-го переможцем такого чемпіонату світу став українець Олексій Новиков, який цього року уже виступав у десятці професіоналів і зберіг своє місце в елітній групі на наступний рік. Інші ж українці воліють піти стежиною Олекси.
 
Кочергін – не один вдома
 
Цього року відбірний турнір відбувся у Кропивницькому, у рамках потужної міжнародної виставки «Агро-Експо». З першої вправи лідерство захопив Олександр Кочергін, який нині мешкає у Чернівцях, однак народився й виріс у Кропивницькому. Місцеві уболівальники добре знали цей факт, а тому левова частка їхньої підтримки припала саме на Сашка.
 
Кочергін відплатив сторицею, зі старту вигравши дві вправи. В естафеті, що поєднувала дворазовий підйом 130-кілограмової колоди із перенесенням двох сто-кілограмових мішків на 20 метрів, Кочергіну не завадило перемогти навіть те, що другий мішок випав у нього із рук під час бігу по дистанції.
 
 
Швидкість, яку розвинув «кропивницький буковинець» дозволила йому на секунду обійти харків’янина Михайла Ходякова, котрий показав другий результат.
 
 
Третім став досвідчений Андрій Бурштин з Чернівців, який більшість сезону пропустив через відновлення після травми.
 
У другій же дисципліні - «Прогулянці фермера» - Кочергін на цілих 10 секунд випередив Бурштина! З усього видно, що пік форми, з якою Олександр підійшов до турніру «Найсильніша людина України», ще не минув.
 
 
Третім став молдовський атлет Родіон Сукман, який також заявився на відритий кваліфікаційний турнір.
 
 
Бурштин показує клас
 
Андрій Бурштин став єдиним, хто цього дня зумів відібрати перемогу в окремій вправі в Олександра Кочергіна. Своє вміння Бурштин продемонстрував в «Естафеті Оверхед» (підйом штанги «Аксель у 140 кг та гантелі «Дамбл 90 кг), в якій зумів підняти на один снаряд більше, ніж Кочергін та Ходяков – п’ять фіксацій проти чотирьох.
 
 
Цей успіх так надихнув Андрія, що він вирішив плеснути у долоню кожному вболівальнику, здійснивши своєрідне коло пошани! Святкувати було що: на екваторі турніру Бурштин наблизився до Кочергіна у загальному заліку на відстань півтора балу.
 
 
Заключні три вправи – за Кочергіним
 
Однак у наступних трьох дисциплінах ветеран АТО не залишив конкурентам жодного шансу. В утриманні ваги на час – «Крусифікс», Кочергін перетримав найближчого опонента – Дениса Бережника з Хуста – майже на 6 секунд. До речі, Бережник з цієї дисципліни розпочав свій успішний фінішний спурт на бронзову позицію.
 
 
Добре протримав два вантажі по 11 кілограмів й криворіжець Роман Сірманов, що показав третій результат.
 
 
Найкращі результати у «Кантуванні колеса» - знову за трійкою Кочергін, Бурштин, Бережник. Саме у такій послідовності атлети й посідали місця перед заключною вправою.
 
 
Бенефіс Кочергіна
 
Power Stairs лише підтвердили розподіл сил на нинішньому турнірі. Крім зазначеної трійки, лише молдованин Родіон Сукман зумів закласти на 5 сходинок кожну із двох гирь вагою 220 і 240 кг. Однак українці зробили це швидше! Класний результат показав Денис Бережник (21,75 сек.), котрий цим виступом підтвердив успішний для себе сезон 2019-го року.
 
 
Здавалося, показані секунди дозволять Бережнику здобути перемогу в окремій дисципліні. Але Олександра Кочергіна так несамовито підтримувала місцева публіка, що він просто не міг не відплатити їм видатним результатом. Десять сходинок із важкенними гирями Сашко підкорив за фантастичні 19,28 секунди!!! П’ять  виграних вправ із шести! Виступ на «Силових сходах» вийшов біс! Сльози щастя мами Олександра Кочергіна, присутньої на трибунах – замість тисячі слів.
 
 
Кваліфікація на «Арнольд» - для 7 українців
 
У підсумку, послідовність у загальному заліку не змінилася: Андрій Бурштин взяв «срібло» (чудовий результат після реабілітації), Денис Бережник – «бронзу». Крім призерів, ще четверо українців зуміли виконати кваліфікацію на «Арнольд». Відтак на чемпіонаті світу разом з елітним «Арнольд Классик» матимемо за кого вболівати - Україна буде представлена потужно!
 
 
Кваліфікаційний турнір на Arnold Amateur World Championship
 
Технічні результати за цим посиланням.
 
Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Поки схаменулися – вже 0:5. Збірна України розгромно програла бразильцям
Футзал | 15 квітня 2024, 18:45 3
Поки схаменулися – вже 0:5. Збірна України розгромно програла бразильцям

Синьо-жовті невдало провели другий матч міжнародного турніру в Литві

Баєр повторив неймовірний рекорд Ювентуса для топ-5 ліг Європи
Футбол | 16 квітня 2024, 08:39 4
Баєр повторив неймовірний рекорд Ювентуса для топ-5 ліг Європи

Команда Хабі Алонсо знаходиться на серії з 43 матчів без поразок

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.