Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 02 жовтня 2019, 18:52
20433
13

Чому Шевченку зараз не потрібен Мілан

Sport.ua застерігає тренера збірної України від гри в рулетку з долею

| Оновлено 02 жовтня 2019, 18:52
20433
13
Чому Шевченку зараз не потрібен Мілан
gazzetta.it. Андрій Шевченко

Іноді сенсації народжуються на порожньому місці. Наприклад, якась команда терпить лихо, і співчуваючі - від уболівальників до журналістів - починають судорожно будувати плани і здогадки, як вивести її з кризи. Пропонуються не тільки шляхи, а й прізвища. Останні - навіть озвучуються. На кшталт «п'ять тренерів, які можуть очолити «Барселону» після відставки Вальверде». І в список цей можна утрамбувати кого завгодно. Якщо в конкретний - то від Хаві до Рональда Кумана. Може, фігуранти такого списку - ні сном, ні духом, але вони вже озвучені, стало бути, є про що поговорити.

Спочатку здавалося, що інтерес «Мілана» до персони головного тренера збірної України - ланка з вищезгаданого пазла. Адже видно навіть неозброєним поглядом, що колись знаменитий клуб зараз на дні, що Джампаоло не тягне, ось співчуваючі і намагаються знайти вихід. Журналісти La Gazzetta dello Sport просто розкинули пасьянс, хто міг би очолити «россонері» в разі відставки нинішнього бідолахи. І прізвище Шевченко намалювалося апріорі - аж надто близький Андрій до цього клубу, аж надто прив'язаний.

Поговорили - і забули? Ні в якому разі. Так уже збіглося, що вчора в Мілані на «Сан-Сіро» грали «Аталанта» та «Шахтар», а Шевченко, як тренер збірної, переглядав збірників в складі обох команд. А перед цим Андрій Миколайович повечеряв в компанії своїх друзів, зокрема з технічним директором «Мілана» Паоло Мальдіні. Повідомлялося, що на цій вечері нібито обговорювалися питання, не пов'язані з погодою в північній столиці Італії або колекціями мод. Інсайди одностайні в думці: Мальдіні розмовляв з Шевою на предмет можливої ​​співпраці. Тобто, кажучи по-простому, функціонер запропонував Шевченку очолити «Мілан».

Сам Шевченко в розмові з італійською пресою спростував можливість своєї появи в «Мілані». Принаймні поки що. Але знову ж всюдисущі італійські ЗМІ «протрубили» новину про те, що Шевченко погодився очолити «Мілан», але за двох умов. Перше - до роботи він готовий приступити не раніше листопада. Друге - він хоче поєднувати роботу в клубі і збірній.

Фото Instagram. 12 листопада 2018 года. Шевченко та Мальдіні під час вечері, присвяченій перемозі збірної України у своїй групі Ліги націй.

За інформацією італійців, незважаючи на те, що Андрій Миколайович вельми комфортно почувається на нинішньому робочому місці, можливість попрацювати з клубом в перспективі залишається його пріоритетним бажанням. А якщо мова йде про рідний клуб, з яким він шкірою зрісся, то тут перспектива із середньої може різко перетворитися в ближню.

Припустимо, що це все так. Навіть коли це все і не так. В тому сенсі, що Шевченко дійсно дуже хоче попрацювати з командою, яка не так давно зробила його зіркою світового футболу. Як би там не було, поганого в цьому нічого немає. Навіть навпаки - це ж чудово, якщо у людини є мрія. Тим більше, що, як би ми того не хотіли, Андрія на даний момент можна назвати скоріше громадянином Європи, ніж України - і за фактом, і за менталітетом. Тільки ось навіть якщо таких і подібних «за» набереться з десяток, Шевченку прямо зараз ніяк не можна переходити в «Мілан». І справа тут не стільки в патріотизмі, скільки в кармі.

Негоже кидати розпочате на півдорозі, навіть заради великої мрії. Навіть великим і знаменитим. Перевірено не один раз. Тому що в підсумку придбаєш набагато менше, ніж ризикуєш втратити.

Найближчий приклад - перехід колишнього тренера збірної Іспанії Лопетегі в «Реал». Хулен по частинах створював ту «фурію», і на ЧС-2018 вона мала знову вистрілити. Але за пару днів до старту Мундіалю наставник вирішив купитися на солодкі заклики Флорентіно Переса. У підсумку втратив і збірну, не отримав і «Реал». Бог же не фраєр, все бачить. Добре ще, що невдаху підібрала «Севілья». Але чи надовго?

Більш далекий за часом, але набагато ближчий нам приклад з Блохіним і збірної України. Олег Володимирович на чолі «синьо-жовтих» відмінно почав відбір до ЧС-2014, зігравши внічию на виїзді з Англією. Перспективи відкривалися майже райдужні, але Блохін вирішив піти на поводу своєї мрії. Він без роздумів погодився очолити київське «Динамо», кинувши розпочате в збірній за непотрібністю. Як підсумок - два наступні поєдинки - проти Чорногорії та Молдови - наша національна команда провалила. Але і тренер на новому робочому місці теж не процвітав. Як почав за упокій, так і закінчив. З біляшами в Полтаві, і четвертим підсумковим місцем у чемпіонаті. І скажіть, що не заслужив.

Шевченко зараз може виявитися в «шкурі» свого колишнього наставника по збірній: коли здається, що все добре, що практично все виходить, а якщо так, то вже можна пограти з долею в рулетку. Андрію Миколайовичу, не потрібно вам йти по чужих слідах, які ведуть в нікуди. У вас є прекрасна можливість довести почате до логічного завершення. А може і «переплюнути» свого екс-наставника в аналогічній іпостасі. Всього лише справ - почекати з десяток місяців. За цей час при правильному підході поряд з «Міланом» може намалюватися ще пара-трійка «мрій».

Але ось при неправильному - можна втратити все.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Опитування

Голосів 525
Андрій Шевченко може очолити Мілан, залишаючись за суміщенням наставником збірної України. Як ви до цього ставитеся?

Це буде вкрай невдале рішення

301 голос 57.33 %

Відмінне рішення, можна поєднувати

91 голос 17.33 %

Добре для Мілана, погано для збірної

109 голосів 20.76 %

Добре для збірної, погано для Мілана

24 голоса 4.57 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя та емоції Луніна після виходу Реала у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 09 травня 2024, 02:04 0
ФОТО. Обличчя та емоції Луніна після виходу Реала у фінал Ліги чемпіонів

Андрій відіграв обидва матчі проти Баварії та допоміг команді пробитися у фінальний поєдинок

З'явилися нові деталі про футболіста, якого забрали представники ТЦК
Футбол | 08 травня 2024, 11:58 74
З'явилися нові деталі про футболіста, якого забрали представники ТЦК

Микола Сираш не виходить на зв'язок

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexandr Byelov
Предлагаю ещё одну тему для статьи — "Почему любой хер с горы решил, что он знает что нужно Шевченко, а что нет?"
Raumo
Как фан Милана, я очень хочу видеть Шеву коучем команды. Но как фан СбУ, я желаю успехов нашей сборной во главе с Шевой. А для Милана он как тренер должен окрепнуть через сборную, поэтому Милан подождет до лета!
Frank Olson
Как противно такое читать.
Грамматика ноль, так ещё и фразы «бог не фраер» и тд. Такое ощущение, что автор статьи на пол ставки освещает ещё и криминальные новости . Редактору , который это пустил отдельный «поклон».
Bohdan
Дуже гарне фото.
D.Lanskoy
Шева показал себя хорошим тренером. Я считаю, что он готов работать с Миланом, уж точно будет лучше Гаттузо. Со сборной совмещать - это возможно только в одном случае: Украина пройдет на Чемпионат Европы и возьмет отпуск на лето 2020. Это его достижение, он заслужил быть у руля сборной на Евро-20, а после отборочных игр в ноябре ему не нужно ничего делать в сборной, и он может сосредоточиться на Милане. Но после выступления на Евро-20, как бы оно ни закончилось, он должен будет уйти из сборной, как это сделал Конте после Евро-16, где выступала Италия под его руководством. Главное - чтобы не было конфликта с федерацией, как у Лопетеги. На мой взгляд, испанцы сделали большую глупость, раздув скандал из ухода Лопетеги - и сборную подвели, она не вышла из 1\8, и тренера очернили, хотя он честно вывел сборную и работал бы в Реале уже после ЧМ. То, что Лопетеги не справился с Реалом - сборная тут ни при чем, это лишь показатель, что с Реалом непросто. Тот же Конте, который тренировал Италию на Евро-16, и уже все знали, что он уйдет в Челси, в свой первый же сезон сделал Челси чемпионом, так что это не аргумент. У Шевченко может получиться в Милане и он сможет совместить, но только если до Милана выведет сборную на Евро-20 и после него подаст в отставку.
zack1976
А вообще, почему все так уверены? Вон Палкин когда-то с Гвардиолой отобедал - а тот до сих пор ещё не в шахте.
Sashamar
Було б дивно коли б український сайт вважав за потрібне роботу тренера збірної України в іноземному клубі
Андрей Абзонь
Пойти сейчас в Милан самоубийство.
Akkerman65
Интересно, а я могу быть "источником"? Информация не проверена, Шевченко не комментирует. К чему василенковский ветер?
Саша Яковенко
И Хулен и Олег Владимирович показали, что такие перебежки не к добру.
Фанаты проклянут. Простые болельщики вырежут из памяти. Мальчишки перестанут носить футболки с фамилией величайшего, без всяких натяжек, украинского игрока. Домохозяйки придумают рецепт пирожка с ливером или компота с грушами под названием Шева. Обидно.
Лучше не бросать начатое дело и довести сборную до ЧЕ.
Сейчас никто не может сказать, что Шевченко в сборной лишний.
Сборная благодаря ему и благодаря его команде тренеров вышла на качественно новый уровень.
Сборная играет, а не мучается. Сборную приятно смотреть.
У сборной есть хорошие результаты.
И сборная ещё не достигла своего потолка.
Тарас Пипко
Опыт тренера сборной и опыт тренера клуба это как говорят в Одессе "две большие разницы". В сборной тренер может выбирать игроков под свой стиль игры, под конкретные задачи, под соперника и т.д. Пусть рамки выбора ограничены гражданством, но количество и критерии намного больше чем в клубе. У Шевы, к сожалению или счастью не знаю, но опыта работы в клубе нет. В сборной другая атмосфера, мотивация абсолютно разная, цели и нагрузки отличаются от клубных. Поэтому возглавлять Милан или нет (конечно при условии наличия предложения) решать ему, а не нам. И тем более не надо "авторитетно" заявлять что лучше делать и на сколько он выполнил задачи в сборной. И, вообще, не надо не только гадать на кофейной гуще где лучше будет, а может стоит задуматься нужен ли "чудо-совет" и "экспертное" мнение автора статьи не только Шевченко, но и всем остальным? Пообедал человек с давним другом и партнером по команде - все, пиз.ец, в Милан приглашают! Вам не о чем писать? - не пишите! Статья из серии "сказал как в воду перднул"!
ares10
Шевченко немає досвіду тренерування команди. Вся його робота тільки в збірній спочатку при Фоменку вчився, потім сам сезон відпрацював слабо із збірной аж потім пішов результат. А із командою працювати набагато важче. 25% щоб зразу Шева покаже результат, 25 що він поганий клубний тренер як наприклад Блохін і 50 що у нього почне щось виходити за рік-два. Але чи дадуть Шевченку скільки часу?
Yuriy Smoliy
Не могу представить Шевченко в Милане.Если и появится, то только на один сезон - опыта совершенно нет. Вспоминается Гаттузо, Зеедорф, Инзаги, Синиша Михайлович. И что они показали. Ничего.... Каждый из них максимум один - два сезона. Работай, Андрей Владимирович в Киеве, а в Милан летай только на показы мод и повидаться со своими бывшими одноклубниками. Так спокойней будет