Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 жовтня 2021, 16:48
7803
1

Поки Теренс спить. Спенс і Портер влаштують битву, об'єднуючи пояси

Лев Кравців у очікуванні яскравого поєдинку відразу за два пояси

| Оновлено 17 жовтня 2021, 16:48
7803
1
Поки Теренс спить. Спенс і Портер влаштують битву, об'єднуючи пояси
CBS. Еррол Спенс (ліворуч) і Шон Портер

Теренс Кроуфорд - один з лідерів будь-якого рейтингу Рound-for-Pound, нарівні з Василем Ломаченком і Саулем Альваресом. Але, якщо українець об'єднує пояси у своїй категорії, яка не дуже комфортна йому самому з-за габаритів, то мексиканець і зовсім поліз на дві вгору до Сергія Ковальова. Кроуфорд розміщується в топі, дивним чином перемагаючи Аміра Хана, і зустрічаючись з топами через раз.

У цей же час, в цій же категорії, Еррол Спенс - головний претендент на трон Кроуфорда, йде за другим поясом і, швидше за все, його отримає.

Спенс і Кроуфорд давно повинні зустрітися. У чому проблема?

Як завжди, все дуже просто - проблема в грошах і ризиках. Промоутери кожного не хочуть ризикувати своїми підопічними, навіть на догоду великого разового гонорару всім. Журавель в небі - це красиво, але синиця в руках дорожча, ближча і завжди поруч.

Хлопці кидають один одному виклики кілька разів на місяць - це точно. Бачаться на вечорах боксу, сперечаються і обговорюють, але до підсумкового консенсусу прийти не можуть. Це усе може тягнутися роками, що зараз успішно і відбувається. Кінця і краю не видно розглядам і чесанням язиками, ніби це потрібно тільки нам, ну от серйозно.

Як підсумок, навіть Менні Пакьяо в його сорок виглядає більш божевільним чемпіоном, ніж ці гіганти. В той час, як філіппінець б'ється з величезним Турманом і викликає на бій ще більшого Спенса, Еррол і Теренс тільки погрожують, як діти в пісочниці, що вони ось-ось покажуть, хто король дивізіону. Віз і нині там. 

Бій Спенса і Портера - крутий?

Ветлервейт - одна з самих конкурентних і яскравих категорій в сучасному боксі. Усі чемпіони різні, але при цьому цікаві. Ось, наприклад, Портер. Його увесь час вважали простим рубакою. То є справедливим, хоча в декількох недавніх поєдинках Шон показав, що вміє не лише вперед і багато, але і від захисту по розуму.

Спенса і зовсім записували довгий час в панчери. Але в такого справжнісінького - з динамітом в обох кулаках і будь-яких ударах, але без вигадки і техніки. Це, звичайно, неправда, що Еррол продемонстрував у поєдинку з Майкі Гарсією. Багато експертів вважали, що Спенс просто задавить більше технічно вишуканого суперника фізичною силою, а в результаті американець провів справжній майстер-клас, показавши, що уміє боксувати розумно і красиво, а не просто жорстко.

Пакьяо - взагалі феномен. У такому віці, з такими габаритами і таких бійцівським шляхом продовжувати виходити, боксувати з молодими і сильними чемпіонами і перемагати - неймовірно. Так вміє тільки Менні і більше ніхто.

Кроуфорд, дійсно, є потенційним лідером Р4Р, але в найближчому майбутньому йому не вибратися з-за спин Ломаченка та Канело просто через гучність імен і досягнень. Теренсу не вистачає повержених чемпіонів з його ж категорії. Про те, що американець колись був абсолютом, усі вже давно забули, пора робити нові кроки, а Кроуфорд нокаутує Хана ударом у лінію шортів і не може домовитися з топами.

З цього виходить, що поєдинок будь-якого чемпіона з іншим у цій вазі є прекрасним. Портер - Спенс цілком може стати дуже захоплюючим боєм. Обоє можуть працювати і від захисту, і в атаці, хоча друге у Шона виходить в рази краще, ніж перше. Спенс великий, сильний нокаутер з довгими руками. Наскільки він зможе впоратися зі швидкими зближеннями Портера, і вирішить результат цього бою.

Хто фаворит?

Однозначно, фаворитом є Еррол Спенс. По-перше, по котируваннях букмекерів: на перемогу Еррола можна поставити за 1.10, а на перемогу Портера за 6.50. Різниця переконлива, як для поєдинку двох чемпіонів, але це справедливо. Поразка Спенса - то, звичайно, не апсет, але щось біля того.

Портер - цікавий боксер. За ним не нудно спостерігати: коли він йде вперед, поєдинки перетворюються на феєрію, але два хороші технарі зі схожими на Спенса характеристиками перемагали Шона. І Кіт Турман, і Келл Брук забрали перемоги за очками в поєдинках з хорошим, міцним, але не елітним боксером.

Зараз не хочеться застосовувати оці непрацюючі схеми, ніби Спенс переміг Брука, а Брук - Портера, значить, Спенс переможе Портера, але, об'єктивно, Еррол є кращим за Келла, і точно знаходиться в двійці кращих бійців дивізіону. Легко з Шоном не буде, тому що нікому з ним не буває просто, але і програвати цей бій ніяк не можна.

Своїм боєм проти Гарсії Еррол розкрився для багатьох ще і як хороший боксер, тому зараз самий час робити ривок і входити в топ-5 рейтингів кращих бійців незалежно від вагової категорії. Та і аргумент у суперечках з Кроуфордом у вигляді двох поясів виглядає дуже переконливо. А то, що ці суперечки триватимуть, сумнівів немає ніяких.

Переможець вийде на наступного чемпіона?

Схоже на те, що у велтервейті в 2020-му ми зможемо побачити абсолютного чемпіона. Пакьяо вже голосно кричить, що хоче переможця цього бою. Воно і зрозуміло - досягнення Менні величезні, але абсолютом він не був ніколи.

Окрім цього, Боб Арум прокинувся, стрепенувся і зрозумів, що пора б організувати бій Кроуфорд - Спенс. Старий Боб вже кілька разів казав, що дуже сподівається на організацію мегафайту вже в 2020-му.

Ідеальний розклад: переможець (хто б ним не був) виходить на Пакьяо, а той, хто об'єднає три пояси - на Кроуфорда. Навряд чи Арум погодиться пустити Менні на Теренса. Навіщо зводити двох своїх клієнтів - все ще перспективного і такого, що відчув другу або третю молодість? Боб діятиме за «планом Ломаченка», коли в одній категорії він збирає по максимуму своїх і лояльних до себе чемпіонів, а потім усіх їх об'єднує, не втративши нічого.

Це, звичайно, роздуми та домисли, але пізніше за 2020-й об'єднувати пояси і влаштовувати мегафайт Спенса і Кроуфорда немає сенсу. Еррол у міжсезоння наїдає величезну пику і серйозно споглядає на можливий бій з Саулем Альваресом через дві категорії вгору.

Якщо Теренс хоче довести, що він - найкращий, треба поквапитися, інакше саме йому згадуватимуть неорганізований супербій

Поєдинок Еррол Спенс - Шон Портер відбудеться в ніч з суботи на неділю, 29 вересня, в Лос-Анджелесі.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Залишилося чотири фінали». Зінченко оцінив розгром Челсі в АПЛ
Футбол | 24 квітня 2024, 12:11 2
«Залишилося чотири фінали». Зінченко оцінив розгром Челсі в АПЛ

Команда вийшла у лідери чемпіонату Англії

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Батьки ненавидили свого сина, і к якості помсти назвали його Теренс