Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
7644
0

Луїш КАШТРУ: «У Шахтарі три варіанти на позицію Мораеса»

Наставник «гірників» розповів про підготовку до матчу з «Ворсклою»

Луїш КАШТРУ: «У Шахтарі три варіанти на позицію Мораеса»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер донецького «Шахтаря» Луїш Каштру відповів на запитання журналістів напередодні матчу 9-го туру УПЛ з «Ворсклою», який відбудеться в п'ятницю, 27-го вересня, о 19:00.

– Містере, в якому настрої команда перед матчем із «Ворсклою»?
– У гарному. Ми намагалися максимально потренуватися в цей період. Зараз дуже складний момент, коли ми майже не займаємось, а просто відновлюємось до наступної гри. Це дещо інший спосіб тренування – більше переглядаємо відео, ніж відпрацьовуємо на полі. Для хлопців дуже важливо відновитися, коли така величезна кількість поєдинків. Проте це відновлення з м’ячем. Загалом усе добре. Команда є міцною. Завжди надзвичайно важливо, аби психологія футболістів була на належному рівні. Ми з оптимізмом дивимось у майбутнє.

– Чи гратиме в п’ятницю Жуніор Мораес? Й якщо ні, то хто вийде замість нього?
– Нам потрібно буде ухвалити рішення. Однак якщо він не зможе вийти, то ми маємо три варіанти на цю позицію: Борячук, Сікан та Дентіньо. Один з них зіграє сьогодні на тренуванні, де ми відпрацьовуватимемо стратегію на матч із «Ворсклою», і вже після сесії ухвалимо всі рішення.

– Давно не з’являвся у складі Хочолава. Причина в травмі?
– Так, він травмований. Сьогодні, можливо, він уже попрацює з колективом зовсім трохи. І ми сподіваємось, що він буде цілковито готовий за тиждень-півтора.

– Містере, рідкісний випадок, але в минулому матчі з «Десною» суперник перевершив вашу команду за ударами. Це наслідок поєдинку Ліги чемпіонів?
– Багато хорошого було в цій грі: ми більше тримали м’яч, виграли більше дуелей, було чимало позиційних атак на половині поля суперника. «Десна» менше часу проводила на нашій половині, однак, погоджусь, була небезпечною. І при цьому в нас частіше виникали гольові моменти, ніж у «Десни». Проте це дійсно була гра, де ми зустрілися зі складним опонентом. І, можливо, після Ліги чемпіонів команда й справді була трохи втомленою. Протистояти «МанСіті», як вам усім відомо, зовсім не просто. Це вплинуло на другий тайм поєдинку в Чернігові, де ми повинні були більше контролювати гру – як у першій половині.

– Чи переглядали ви вже «Ворсклу»?
– Так, звісно, ми переглянули суперника більш ніж один раз. Команда намагається розігрувати від воріт, полюбляє контролювати м’яч, здійснювати позиційні атаки і робить це досить якісно. Кілька футболістів діють у першій лінії атаки, але при цьому лишаються досить безпечними в обороні. На жаль, вони не домоглися гарного результату з «Динамо» в останній грі, проте «Ворскла» є досить міцною. Футбольний матч – це завжди непередбачувано, і в жодному разі не можна дивитися на турнірну таблицю. У кожному турі може статися щось надзвичайне. Попри те, що ми є фаворитами, слід відмінно готуватися до кожного поєдинку. Що ми й зробимо, поза всякими сумнівами.

– Якщо трохи змінити тему, то наскільки несподіваним для вас був результат матчу Ліги чемпіонів «Динамо» (Загреб) – «Аталанта»?
– Відповім, тому що я дуже поважаю вас, пресу. Проте хочу відзначити, що коли я зараз говоритиму про «Сіті», Загреб, то це не означає, що я не думаю про наступного суперника – «Ворсклу». Отже, такий результат, 4:0, де команди є досить рівними й подібними одна до одної – це, звісно ж, завжди дивує. Однак ми не обманюватимемо самі себе: «Аталанта» – надзвичайно міцна команда.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.