Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 вересня 2019, 21:34
19087
11

Хто ці хлопці, які вивели Україну в чвертьфінал Євро

Вони уже творять історію

| Оновлено 24 вересня 2019, 21:34
19087
11
Хто ці хлопці, які вивели Україну в чвертьфінал Євро
CEV
Сьогодні збірна України вперше в історії зіграє у чвертьфіналі чемпіонату Європи. Суперником нашої команди буде одна з найсильніших збірних світу - Сербія. Обігравши в 1/8 фіналу Бельгію, наші хлопці вже увійшли історію, а в середу ввечері ці 14 хлопців і їх тренер можуть зробити ще один подвиг. 
 
Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ (капітан збірної)
 
 
 
Народився 5.06.97 (22 роки). Догравальник. Зріст 195 см
 
Один із лідерів збірної, Олег Плотницький, минулого сезону здорово себе проявив в Серії А у складі «Монци», а в новому сезоні буде виступати в іншому італійському клубі «Перуджа». Починав займатися волейболом він у Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту. Спортивну кар'єру розпочав в харківських клубах «Юракадемія» і «Локомотив», з яким ставав чемпіоном України і володарем Суперкубка. Срібний призер юніорського чемпіонату Європи 2016 року, на якому був визнаний кращим гравцем.
 
На нинішньому чемпіонаті Європи постійно виходить в стартовому складі. Приніс збірній вже 69 очок. Один з кращих подаючих в команді, набравши безпосередньо з подач 12 очок.
 
Владислав ДІДЕНКО
 
 
Народився 29.09.92 (26 років). Зв’язуючий. Зріст 190 см
 
Грав за харківську «Юракадемію», з якою двічі ставав бронзовим призером. Потім у складі львівського «Баркома-Кажани» ставав чемпіоном і володарем Кубка України, срібним призером. А в минулому сезоні разом з клубом «МХП-Вінниця» виграв ще одну бронзову медаль. Грав в одному з клубів Румунії. Брав участь в матчах європейських кубкових турнірів.
 
На нинішньому чемпіонаті Європи постійно виходить в стартовому складі. За ефективністю передач (49,7%) входить в десятку кращих зв’язуючих турніру, посідаючи 7-е місце. Набрав 8 очок.
 
Дмитро ВІЄЦЬКИЙ
 
 
Народився 19.02.98 (21 рік). Діагональний. Зріст 201 см
 
Наймолодший гравець команди. Виступав за харківський «Локомотив», сумський «Хімпром-СумДУ», ВК «Вінниця». В минулому сезоні грав у Сербії за команду «Войводіна». Брав участь в матчах європейських кубкових турнірів.Срібний призер юніорського чемпіонату Європи 2016 року, 
 
На нинішньому чемпіонаті Європи постійно виходить у стартовому складі. Є найрезультативнішим гравцем, принісши команді вже 87 очок. З цим показником він посідає 11-е місце в числі кращих снайперів турніру.
 
Юрій СЕМЕНЮК
 
 
 
Народився 12.05.94 (25 років). Центральний блокуючий. Зріст 210 см
 
Дивно, але волейболом Юрій почав займатися в 20 (!) років. Ще п'ять років тому він працював в Ашані, продаючи алкоголь і бензопили, а сьогодні - один з кращих блокуючих чемпіонату Європи. Він є заводилою збірної України, його вигуки після результативних блоків і святкування результативних атак в стилі Кріштіану Роналду - один з чинників відмінної атмосфери на майданчику. Семенюк став чемпіоном України, володарем Кубка і Суперкубка країни в складі львівського клубу «Барком-Кажани». Був визнаний кращим блокуючим Кубка України 2019 року. Цього літа перейшов до бельгійського клубу «Гріньярд» (Маасейк). Брав участь в матчах європейських кубкових турнірів.
 
На нинішньому чемпіонаті Європи постійно виходить у стартовому складі. За статистикою є одним з кращих центральних блокуючих турніру в цілому, поставивши вже 20 результативних блоків. Всього набрав 59 очок.
 
Дмитро ТЕРЬОМЕНКО
 
 
Народився 1.02.87 (32 роки). Центральний блокуючий. Зріст 199 см
 
Терьоменко - один з найдосвідченіших гравців у складі збірної України. Вихованець харківського волейболу. Виступав за місцеві клуби «Юракадемія» і «Локомотив», разом з яким вигравав і завойовував звання чемпіона країни та володаря Кубка. Грав в російському «Білогір'ї», польському клубі «Радом». В даний час виступає за французький «Тур». Грав в матчах Ліги чемпіонів та інших європейських кубкових турнірів.
 
На нинішньому чемпіонаті Європи постійно виходить у стартовому складі. Приніс команді вже 34 очка.
 
Ян ЄРЕЩЕНКО
 
 
 
Народився 6.04.90 (29 років). Догравальник. Зріст 197 см
 
Починав спортивну кар'єру в харківських клубах «Локо-Експрес» і «Локомотив». Разом з ними вигравав медалі всіх достоїнств в українській Суперлізі, вигравав Кубок України. Потім грав за російські команди «Газпром-Югра» і «Білогір'я», з яким став володарем європейського Кубка ЄКВ. Також виступав за турецький «Архави», російський «Урал». Зараз є гравцем «Єнісєя».
 
У вересні 2017 року в пресі з'явилася інформація, що Ерещенко, виступаючи в Росії, змінив громадянство. Можливо, такі чутки з'явилися тому, що у свій час тренерський штаб збірної його ігнорував, але зараз Ян по праву вважається одним з лідерів збірної України.
 
На нинішньому чемпіонаті Європи приніс збірній вже 69 очок. Разом з Олегом Плотницьким є одним з кращих подаючим в команді, набравши безпосередньо з подач 12 очок.
 
Денис ФОМІН
 
 
 
Народився 21.07.86 (33 роки). Ліберо. Зріст 177 см
 
Виступав за харківський «Локомотив», з яким ставав чемпіоном країни і володарем Кубка України. Неодноразово визнавався кращим ліберо чемпіонатів України та міжнародних турнірів. У минулому сезоні грав за вінницький клуб «Серце Поділля». Брав участь в матчах європейських кубкових турнірів.
 
На нинішньому чемпіонаті Європи брав участь майже у всіх матчах, чергуючись з Горденом Бровою.
 
Горден БРОВА
 
 
Народився 8.04.91 (27 років). Ліберо. Зріст 190 см
 
Виступав за харківську «Юракадемію», з якою двічі завойовував бронзові медалі. Уже третій сезон грає в львівському клубі «Барком-Кажани», у складі якого ставав чемпіоном України, володарем Кубка і Суперкубка України. Брав участь в матчах європейських кубкових турнірів.
 
На нинішньому чемпіонаті Європи брав участь майже у всіх матчах, чергуючись з Денисом Фоміним.
 
Володимир КОВАЛЬЧУК
 
 
Народився 22.04.84 (35 років). Зв’язуючий. Зріст 195 см
 
Найдосвідченіший гравець команди. Виступав за харківські клуби «Юракадемія» і «Локомотив». Чемпіон України і володар Кубка країни. Грав також в черкаському клубі «Імпексагроспорт», «Кримсоді» з Красноперекопська, ізраїльському «Хапоелі» таросійському «Дагестані» (Махачкала). Цього літа перейшов до мінського «Строітєля» (Білорусь). Брав участь в матчах європейських кубкових турнірів.
 
На нинішньому чемпіонаті Європи більше виходить на заміну. Ефективність передач становить (40,48%). Набрав 2 очки.
 
Юрій ТОМІН
 
 
 
Народився 23.12.88 (31 рік) Діагональний. Зріст 198 см
 
Виступав за хмельницький «Новатор», харківський «Локомотив» (в ньому провів 8 років, ставав чемпіоном і володарем Кубка України). Повторив такий же успіх (золоті медалі і Кубок) в минулому сезоні з львівським клубом «Барком-Кажани». Брав участь в матчах європейських кубкових турнірів.
На нинішньому чемпіонаті Європи більше виходить на заміну. Набрав 8 очок.
 
Тимофій ПОЛУЯН
 
 
Народився 10.01.98 (21 рік). Догравальник. Зріст 198 см
 
Виступав за харківський «Локомотив». У минулому сезоні грав за словенський клуб «Любляна». Срібний призер юніорського чемпіонату Європи, на якому був капітаном збірної України.
 
На нинішньому турнірі грає небагато, в основному, виходячи на заміну. Набрав 5 очок.
 
Олег ШЕВЧЕНКО
 
 
 
Народився 8.01.93 (26 років). Догравальник. Зріст 195 см
 
Виступав за харківську «Юракадемію», з якою двічі завойовував бронзові медалі. Грав за харківський «Локомотив», казахстанський «Атирау». З минулого сезону гравець львівського клубу «Барком-Кажани», в складі якого ставав чемпіоном України, володарем Кубка і Суперкубка України. Брав участь в матчах європейських кубкових турнірів.
На нинішньому турнірі грає небагато, в основному, виходячи на заміну. Набрав 4 очки.
 
Максим ДРОЗД
 
 
 
Народився 5.08.91 (27 років). Центральний блокуючий. Зріст 208 см
 
Починав спортивну кар'єру в київському «Локомотиві», Потім двічі (з перервою) виступав за харківський «Локомотив», разом з яким ставав чемпіоном і володарем Кубка України. У сезоні 2018-2019 рр. виступав за французький клуб «Туркуен». А цього літа перейшов до болгарського клубу «Нафтохімік-Бургас». Брав участь в матчах європейських кубкових турнірів.
 
На нинішньому турнірі грає небагато, в основному, виходячи на заміну. Набрав 3 очки.
 
Олександр ГЛАДЕНКО
 
 
Народився 3.12.91 (27 років). Центральний блокуючий. Зріст 200 см
 
 
Грав за чернігівський «Буревісник-ШВСМ». З минулого сезону виступає за львівський клуб «Барком-Кажани», з яким виграв чемпіонат України, Кубок і Суперкубок країни. На нинішньому турнірі отримує небагато ігрового часу. Набрав 2 очки.
 
Головний тренер чоловічої волейбольної збірної України Угіс КРАСТІНЬШ
 
 
В якості гравця багато років виступав у Фінляндії за клуб «Сантаспорт», після чого 7 років тренував місцеву команду «ВаЛеПа». З цією командою дійшов до чвертьфіналу європейського Кубка ЄКВ (до речі, син Угіса - Елвіс на нинішньому чемпіонаті Європи грає за збірну Фінляндії).
 
В Україні з 2016 року, коли очолив «Барком-Кажани». Разом із львівським клубом тричі завойовував Кубок України, двічі Суперкубок і двічі приводив клуб до перемоги в чемпіонаті України.
 
Збірну України тренує з 2017 року. У тому ж році привів збірну до перемоги в Євролізі. У 2019 збірна України під його керівництвом відібралась на чемпіонат Європи, посівши перше місце в групі F. Був визнаний кращим волейбольним тренером Латвії (2018 рік).
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
flydog773
хлопці ви вже герої ! але апетит приходить під час їжі ))) тож не здивуюсь вашій перемозі у чверть фіналі над сербами,хоч зробити це беде майже нереально. Якщо візьмете у Сербів хоч сет-вважатиму це теж за заслугу!
Игорь Редко
Сборная Харькова...Молодчаги
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
turist86
Дивно, але волейболом Юрій почав займатися в 20 (!) років. Ще п'ять років тому він працював в Ашані, продаючи алкоголь і бензопили, а сьогодні - один з кращих блокуючих чемпіонату Європи.
Ні фіга собі кар'єра
Vlad Rasevski
Ще одне підтвердження - що Харків волейбольна столиця України!!! Майже 90 відсотків учні нашої харківської школи!
Нехай нова влада поверне Локомотив той що приносив славу всьому украуїнському спорту!!!
rugby1970
За этими парнями, как и за женским "Химиком" - неотрывно следят все 28 игроков нового любительского клуба ДВРЗ в Киеве. 28 парней, девчонок и детей (от 12 до 49 лет) за свои деньги купили мячи, сетки, провели два турнира, снимают зал для игр и - ИСКРЕННЕ ЛЮБЯТ ВОЛЛЕЙБОЛ И ЗДОРОВЫЙ ОБРАЗ ЖИЗНИ! Парни и Угис - спасибо за вдохновение!!!
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Wvc
Молодчаги, завдяки таким хлопцям і проходить популяризація ігрових видів спорту в країні, пишаюся вами!
Morfeo1
И ещё просьба к админам. Давайте побольше информации про волейбол и конкретно про этих ребят - героев.
И про других тоже конечно...
Они заставляют сейчас многих интересоваться - Украиной. А это дорогого стоит.
Спасибо