Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 липня 2021, 12:55
3929
3

Київ-Баскет – Капфенберг. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЛЧ ФІБА

Баскетбольні єврокубки повертаються в столицю

| Оновлено 04 липня 2021, 12:55
3929
3
Київ-Баскет – Капфенберг. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЛЧ ФІБА
ФБУ
У п'ятницю, 20 вересня, віце-чемпіон України «Київ-Баскет» проведе другий матч кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА. У Києві українська команда зіграє з чемпіоном Австрії «Капфенбергом». Початок зустрічі в Палаці спорту 19:00 за Києвом.
 
Менше ніж через три доби після першого матчу команд у Австрії, «Київ-Баскет» і «Капфенберг» вийдуть на майданчик київського Палацу Спорту, щоб з'ясувати, хто з них пройде у другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів ФІБА.
 
Перша зустріч команд вийшла більш ніж напруженою, про що свідчить той факт, що лідер у поєдинку змінювався цілих двадцять шість разів, а найбільша перевага однієї з команд (у «Капфенберга») становила всього лише дев'ять очок. Кияни вважалися фаворитами протистояння, але старт сезону зрівняв команди. «Київ-Баскет» зробив цілих вісімнадцять втрат за матч, що рівно вдвічі більше ніж у австрійців і далеко не кращим чином виглядав у захисті. Велику кількість втрат «Київ-Баскет» компенсував кращим рухом м'яча в атаці (дванадцять результативних передач проти п'яти у австрійців) і невеликою перевагою на підборі 36-31. Все це призвело до рівного баскетболу, що і підтвердила фінальна сирена 66:66.
 
Що до персоналій, то у австрійців очікувано повів за собою команду серб Богіч Вуйошевіч. Лідер «Капфенберга» заробив 31 очко, що стало кращим показником серед всіх восьми стартових поєдинків першого раунду кваліфікації. До великого очкового врожаю Богіч додав п'ять підбирань, дві передачі і три перехоплення, що в сумі дало рейтинг ефективності в двадцять дев'ять балів. Такий показник став найкращим серед обох команд, причому з великим відривом. Варто зауважити, що Вуйошевіч пробив за матч п'ятнадцять штрафних (з них чотирнадцять точно), що перевищує загальний показник виконаних штрафних кидків усієї київської команди (у «Київ-Баскета» за гру тринадцять спроб). Безумовно, нейтралізація лідера австрійців стане однією з ключових задач для віце-чемпіона України.
 
У складі киян непоганий матч провів Кіндал Хілл, який до одинадцяти очок додав шість підбирань. Також з десятки за показником результативності вийшли Кейсі Шепард (14 очок) і Деон Едвін (13 очок), але ці цифри вони з лишком компенсували втратами (одинадцять на двох).
 
Другий поєдинок української і австрійської команди стане лише другим єврокубковим матчем в Києві за два неповних роки (26 вересня 2017 року в Палаці Спорту грали «Будівельник» і білоруський «Цмокі-Мінськ») і всього другим з 12 лютого 2014 року (матч Єврокубка УЛЄБ між «Будівельником» і турецьким «Банвітом»). Хочеться вірити, що київський уболівальник сильно скучив за клубним європейськім баскетболом і прийде підтримати команду.
 
Після гри тренер киян Айнарс Багатскіс говорив, що його команда провалила початок першої гри з австрійцями, але, тим не менш, заслуговує на похвалу за те, що зуміла зібратися і повернутися в гру. Також латиський фахівець заявив, що результат матчу цілком прийнятний і його тренерський штаб отримав багато корисної інформації з першого поєдинку проти «Капфенберга».
 
Залишилося тільки грамотно скористатися отриманою інформацією, закрити лідера суперників і налагодити командні взаємодії. «Київ-Баскету» все вищеперелічене цілком під силу, а разом з цим і вихід у наступний раунд турніру.
 
Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета»
 
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vlad Rasevski
Надо де то шукати - блін важко саме основне написати - дата та час - просто некомпетентна стаття...
Timur24
автор, а время игры когда и где?