Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 04 липня 2021, 12:53
4470
1

Капфенберг – Київ-Баскет. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЛЧ ФІБА

Віце-чемпіон України починає євросезон

| Оновлено 04 липня 2021, 12:53
4470
1
Капфенберг – Київ-Баскет. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЛЧ ФІБА
БК Київ-Баскет

Поєдинок «Капфенберг» - «Київ-Баскет» відбудеться у вівторок, 17 вересня, в Австрії. Початок поєдинку о 21.00 за київським часом.

У вівторок, 17 вересня, матчами в восьми європейських містах стартує перший раунд кваліфікації Ліги чемпіонів ФІБА. Буде представлений на цій стадії і український баскетбол. Столичному «Київ-Баскету», який став в минулому сезоні віце-чемпіоном країни, належить провести двоматчеву дуель проти чемпіона Австрії «Капфенберга». 

Австрійський баскетбол ніколи не був на провідних ролях в Європі, а всі досягнення місцевих клубів в європейських клубних турнірах зводилися до локальних успіхів. Але виграти окремо взятий поєдинок або ж пройти одну-дві ранніх стадії єврокубків клуби з Австрії цілком здатні. Так що, «Київ-Баскету» належить серйозно налаштуватися на майбутню дуель, тим більше в суперниках у киян буде один з лідерів місцевого баскетболу.

«Капфенберг Буллз» (саме так звучить повна назва команди) виграв три останні чемпіонати Австрії. Після закінчення минулого регулярного сезону на першому місці в турнірній таблиці з співвідношенням перемог/поразок 27-9, «бики» легко дісталися до фіналу, де не залишили шансів «Гмундену», вигравши золоту серію з рахунком 3-0.

Як це часто буває з невеликими клубами, після вдалого сезону багато гравців команди залишають колектив у пошуках кращої оплати праці та більш серйозних викликів у своїй кар'єрі. Не став винятком і чемпіон Австрії, який у міжсезоння втратив майже всіх основних гравців минулого сезону. З баскетболістів, які внесли серйозний вклад в завоювання останнього чемпіонства і залишилися на сезон 2019/20, варто відзначити сербського атакуючого захисника Богіча Вуйошевіча, який набирав в минулому сезоні 16,6 очка в середньому за гру.

Австрійський клуб повністю оновив заокеанську частина ростеру, так як жоден з американських легіонерів, які виступали за «Капфенберг» в минулому сезоні не продовжив шлях з командою. На їхнє місце прийшли четверо молодих американських легіонерів, найдосвідченішим з яких є двадцятип'ятирічний Віллі Етвуд з венесуельського «Пантераса».

В цілому, «Капфенберг» команда молода. В її складі тільки два гравці старше двадцяти восьми років. Причому, один з цих двох гравців є старожилом і справжнім ватажком команди. Йдеться про 38-річного Мілана Стегняйіча, який виступає за «Капфенберг» з 2015 року і в своєму ветеранському віці помітно допомагає команді. У минулому сезоні бігмен набирав в середньому 8,5 очка за гру.

В останні сезони «Капфенберг» регулярно пробує свої сили на євроарені, правда, робить це не найкращим чином. Так, в попередньому розіграші Кубка ФІБА австрійці не зуміли пройти кваліфікацію і двічі програли голландському «Лейдену».

Що ж до нашого віце-чемпіона, то «Київ-Баскет» відправився в Австрію в чудовому настрої, чому дуже посприяли сім перемог в семи контрольних матчах на зборах в Прибалтиці.

На перший єврокубковий виїзд в сезоні тренер киян Айнарс Багатскіс взяв наступних гравців: Максим Пустозвонов, Ондре Джексон, Кейсі Шеперд, Кіндал Хілл, Деон Едвін, Павло Крутоус, Максим Сандул, В’ячеслав Петров, Олександр Тищенко, Руслан Отверченко, Ілля Заєць і Антон Мусієнко.

В цілому, кияни виглядають сильніше, ніж їхні австрійські опоненти, але даний матч буде першою офіційною грою в сезоні для обох команд. Тільки цього одного факту достатньо, щоб бути готовими до сюрпризів від суперників. Але, думається, «Київ-Баскет» не має наміру повертатися з Австрії на щиті.

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета»

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 12
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
svv72
Где смотреть?