Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 04 липня 2021, 12:52
10462
4

Аргентина - Іспанія. Прогноз і анонс на матч фіналу чемпіонату світу

Шанс для Луїса Сколи увійти в історію

| Оновлено 04 липня 2021, 12:52
10462
4
Аргентина - Іспанія. Прогноз і анонс на матч фіналу чемпіонату світу
iba.basketball. Луїс Скола

Поєдинок Аргентина – Іспанія відбудеться у неділю, 15 вересня, в Пекіні. Початок зустрічі о 15.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.   

Тринадцять років панувала на світовому баскетбольному троні збірна США. Але всі серії рано чи пізно закінчуються, прийшов до завершення і цей період. Титул чемпіона світу-2019 між собою розіграють збірні Аргентини та Іспанії.

Сама вивіска фінального матчу досить несподівана. Вже тільки тому, що однією з двох протиборчих сторін не стануть американці. Але родоначальники баскетболу привезли слабенький склад як для світової першості, який не зміг витягнути навіть тренерський геній Грегга Поповича. Як результат - сьоме місце на турнірі, що стало найгіршим показником збірної США на світових першостях. Що ж, рівень баскетболу в світі істотно виріс, і тепер середняків НБА вже недостатньо навіть для медалей.

Не дійшли до фіналу і інші фаворити турніру. Збірна Сербії поступилася в чвертьфіналі, а греки взагалі навіть не вийшли з другого групового етапу. Не стануть чемпіонами світу і французи, які в 1/4 фіналу обіграли США. Цим збірна Франції стала в один ряд з Грецією зразка 2006 року, яка обіграла в півфіналі турніру американців, але програла вирішальний поєдинок. Що ж, схоже на світових першостях вимальовується погана прикмета - обігрувати американців до фіналу!

Звичайно, збірні Іспанії та Аргентини авторитетні команди, які ще до турніру відносилися до його фаворитів, але фаворитів, так би мовити, другого ешелону. Однак саме вони і розіграють титул найсильнішого.

Латиноамериканців на своїх плечах дотягнув до фіналу Луїс Скола. 39-річний(!) останній представник «золотого покоління» аргентинського баскетболу настільки добре провів турнір, що складається враження про непідвласність років над олімпійським чемпіоном ще далекого 2004 року. За підсумками семи зіграних матчів Скола став найкращим у своїй команді за набраними очками (19,3 за гру), підборами (8,1 за матч), рейтингу ефективності (20,3 в середньому) і показником плюс/мінус (+17,3 , що стало кращим результатом в команді).

Гра Луїса просто вражала, дивлячись на неї ніколи не скажеш, що команду за собою веде майже сорокарічний ветеран. Тепер Скола має шанс зробити дуже шикарний «золотий дубль» і до титулу чемпіона Олімпійських ігор додати золоті медалі світової першості. Для будь-якого гравця, який не має американського громадянства, це зробити практично неможливо. І ось, неможливе зовсім близько. Та й погодьтеся, стати чемпіоном світу в останньому матчі за збірну, хіба може бути кращім завершення міжнародної кар'єри.

Добре підтримували свого лідера на турнірі і молода поросль аргентинського баскетболу у вигляді трійки мадридського «Реала» Факундо Кампаццо-Ніколас Лапровіттола-Габріель Дек. Кампаццо і Лапровіттола стали ключовими гравцями задньої лінії Аргентини не тільки на папері, а й на ділі. У свою чергу, Габріель Дек провів дуже стабільний турнір, особливо підставивши своє плече команді у важкому чвертьфіналі із Сербією.

Збірна Іспанії за останні півтора десятиліття завоювала реноме другої за силою збірної на планеті після США. Але на нинішньому чемпіонаті піренейці не відносилися до числа основних претендентів на перемогу, хорошим результатом для них бачилося завоювання прямого пропуску на Олімпіаду в Токіо.

Але «червона фурія» провела відмінний турнір, на класі розібравшись з командами калібру Ірану та Тунісу, а в двох ключових матчах групи другого етапу проти Італії та Сербії, показала дуже високий рівень гри і здобула красиві перемоги. У нагороду за свої старання іспанці отримали пільговий чвертьфінал проти поляків, а в півфіналі у важкому матчі з двома овертаймами переграли австралійців.

Лідерами у цій збірній Іспанії стали захисник Рікі Рубіо (15,9 очка + 6,4 передачі + 4,3 підбори в середньому за гру) і Марк Газоль (14,4 очка + 3,7 передачі + 5,3 підбори в середньому за гру). Рікі Рубіо свої основні обороти набрав до найважливіших матчів турніру. Починаючи від дуже важливої гри другого групового етапу проти Сербії, його рейтинг ефективності не опускався нижче двадцяти балів. До речі, в трьох останніх на даний момент іграх турніру проти Сербії, Польщі (чвертьфінал) і Австралії (півфінал) Рубіо стабільно набирав по дев'ятнадцять очок. У свою чергу, чинний чемпіон НБА Марк Газоль, який завжди знаходився в збірній в тіні старшого брата, свою кращу гру провів тоді, коли від нього це було найбільше потрібно. Молодший Газоль на жилах витягнув складний півфінал проти Австралії, набравши в ньому тридцять три очки і заробивши таку ж кількість балів рейтингу ефективності.

Тепер для лідерів збірних, втім, як і для всіх інших гравців, тренерів та інших причетних до команд людей, настає момент істини. Момент, який буде вписаний золотими літерами в історію одного з колективів. Обидві збірні ще не програвали на турнірі, і хтось так і закінчить чемпіонат непереможеними, а капітан команди підніме над головою заповітний кубок. Хто ж їм буде, Луїс Скола або Руді Фернандес? Дізнаємося зовсім скоро.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Аргентини.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yaroslav1107
Я хоть и живу в Америке и болел за эту сборную, но в какой-то мере рад что их выбили и в финале их не будет. Реально достала высокомерность некоторых игроков. Ну и лига конечно тоже зажралась, что делала все, чтобы звезды туда не поехали. Надеюсь это станет для них уроком. А финале буду болеть за хорошую игру. Удачи обеим командам
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Іспанці сильніші,а Аргентина рідко програє фінали.Цікавий буду матч.Треба якось не забути-15.00
Леонід Леонідович
ТV показывает?