Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 14 вересня 2019, 08:48
3806
1

Олексій БРАГА: «Були близькі до того, щоб відродити Сокіл»

Виконавчий директор УХЛ розповів про старт нового сезону

| Оновлено 14 вересня 2019, 08:48
3806
1
Олексій БРАГА: «Були близькі до того, щоб відродити Сокіл»
УХЛ

Виконавчий директор УХЛ в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів про старт нового сезону, бажання відродити київський «Сокіл», зимову класику і Континентальний кубок, який пройде в Броварах.

Олексію, цього сезону в УХЛ залишився той же склад учасників. Чи могли з'явитися нові клуби? З ким вели переговори?
— З київськими хлопцями з приводу «Сокола» і молодіжної збірної. Але, на жаль, не вистачає одного інвестора в партнерство до вже існуючих. Якщо він з'явиться, ми готові об'єднати зусилля людей для того, щоб в Києві з'явився новий клуб.

Правда, що для відродження «Сокола» не вистачило буквально 100 тисяч доларів?
— Може бути, навіть і трохи менше. Ми були дуже близько до появи клубу в Києві. Це не великі гроші. Ми ж говоримо про становлення молодіжної команди, в першу чергу.

Ви казали, що в УХЛ з'являється все більше легіонерів і навіть перший швед. Чи є якийсь ліміт або сьогодні це питання для ліги поки що не нагальне?
— Зараз йде процес узгодження та затвердження регламенту змагань. На даний момент в заявці 11 осіб (10 гравців + воротар) мають право грати.

Предметний інтерес до хокею є і в Дніпрі. У яких ще обласних центрах готові інвестувати в хокей?
— Є потенціал: Дніпро, Київська область, і це навіть не один проект. Є потенціал в Кривому Розі. Це основні міста. Ми, зі свого боку готові допомогти у всьому, щоб люди створили команду, і ми запустили її в чемпіонат.

Озвучена ідея проведення зимової класики. Де і коли відбудеться цей матч?
— Було б чудово провести це в січні або лютому. Але це дуже дорогий проект, хоча і дуже цікавий. Вже відправлені пропозиції потенційним спонсорам. Якщо вони відреагують - проведемо цей матч. Якщо не знайдемо гроші, то будемо сподіватися, що в найближчі два роки ми все ж таки реалізуємо цей проект.

Сьогодні у УХЛ є кілька спонсорів. Чи ведуться переговори по залученню нових партнерів?
— Ведуться перемовини з медійними партнерами і технічними спонсорами. Також спілкуємося з двома відомими брендами. Дай Бог, щоб все вийшло. Поява будь-якого нового партнера наближає нас до стратегічної мети. Ми дуже хочемо виплачувати клубам певну суму грошей за кожне набране очко. Вихід до стадії плей-офф теж повинен винагороджуватися бонусами. Коли ця модель почне працювати, то кожен клуб побачить наскільки простіше їм буде існувати.

Цьогоріч Континентальний кубок пройде в Броварах. Чи бере УХЛ участь в процесі підготовки до цього турніру?
— Ми будемо проводити Континентальний Кубок спільно. Після старту чемпіонату всі побачать активності в цьому напрямку. Ми дуже сподіваємося і віримо в нашого чемпіона, адже дуже важливо на міжнародній арені, щоб чемпіон України пройшов якомога далі. Потенціал у команди просто неймовірний, якісний тренерський штаб і виконавці. Сподіваюся, хлопці не підведуть, шанси є.

Якісь особливі вимоги до арени є? Щось потрібно покращувати до старту турніру?
— Арена вже повністю акредитована. У червні місяці ми виграли право проведення, і арена вже була акредитована, тому проблем ніяких немає. План дій простий: зараз потрібно провести піар-кампанію Континентального кубка, під це у нас будуть залучені різні селебрітіс, хлопці, які будуть просувати цю історію. У найближчі два тижні почнеться активна кампанія з промо цієї події.

Регулярний чемпіонат УХЛ стартує 14 вересня матчем «Донбас» - «Херсон».

Читайте також: ВАРЛАМОВ: Хочу, щоб гравці не їхали з України, а приїздили до нас

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
johndow11
дай бог создать сильную лигу, соскучились за интересным хоккеем, что бы кто ни говорил там про "не наш" вид спорта