Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2021, 19:13
4037
2

КОВАЛЕЦЬ: «Україні цілком під силу стати MVP своєї відбіркової групи»

Колишній півзахисник національної команди - про матч з Литвою

| Оновлено 16 червня 2021, 19:13
4037
2
КОВАЛЕЦЬ: «Україні цілком під силу стати MVP своєї відбіркової групи»
Колишній півзахисник національної команди - про матч проти Литви
Колишній півзахисник збірної України Сергій Ковалець вважає, що команда Андрія Шевченка однією ногою вже на Євро.
 
- Сергію Івановичу, після сьогоднішнього ігрового дня в групі В відбірного турніру Євро-2020, яка ситуація для збірної України?
- На мій погляд, краще не придумаєш. Якщо я не помиляюся, то домашня перемога в жовтні над Литвою на 99% гарантує вихід нашій збірній до фінальної частини чемпіонату Європи. Але в будь-якому випадку, все залежить від синьо-жовтих. Зараз вони господарі ситуації.
 
- По ходу минулого матчу зі збірною Литви ви переживали?
- Хіба що до першого гола. Ні, не тому що Сашко Зінченко забив, а тому що вже до 7-ї хвилини було помітно, що підопічні Андрія Шевченка впевнено почувають себе на синтетичному покритті, про який так багато говорили перед грою.
 
З перших хвилин синьо-жовті більше володіли м'ячем, випереджали противника в швидкості прийняття рішень. І важливо, що українська збірна компактно діяла при переході з атаки в оборону, і навпаки.
 
Тренерський штаб збірної не відходить від свого принципу гри: контроль м'яча, гра в короткий і середній пас виходила. У центрі поля Степаненко, Малиновський і Зінченко добре працювали з м'ячем і класно доповнювали один одного. А в деяких ситуаціях, коли була загрозам нашим воротам, партнерів впевнено страхував Пятов.
 
- Чи відчувалася солідність в грі збірної України?
- Уболівальники привчаються до впевненої грі команди Андрія Шевченка. Заслуговує на повагу і нинішня контргра синьо-жовтих. Видно, що колектив готовий, насамперед, психологічно.
 
Свого часу ми мучилися з тієї ж Литвою та іншими збірними з пострадянського простору: боротьба, навіси не завжди були союзниками позитивного результату. А ось зараз все було солідно.
 
- Що вам найбільше сподобалося в грі збірної України?
- Компактна гра і взаємозамінність.
 
- Хто, на ваш погляд, MVP матчу?
- Команда, якій до снаги стати MVP своєї відбіркової групи.
 
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
MVP это оценка одного игрока в команде взаимодействующих игроков, причем в конкретном матче, но не оценка одной из противодействующих команд в рамках турнира.
Как все-таки надоела эта повсеместная эпидемия подмены понятий. Кто как хочет, так и применяет конкретные термины, в совершенно неподходящих ситуациях.
digsum
Чем отличается MVP, термин который слямзили из баскета, от игрока матча или лучшего игрока? Тем, что там его присуждает специальная комиссия, в которую могут включить голос зрителей, и награда не пустой звук. Не ясно, зачем использовать баскетбольную терминологию спорту с 140-летней историей.