Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 06 вересня 2019, 20:00
11873
9

Хабіб vs Порье: Битва чемпіонів з відтінком місматчу

Американець явний андердог, але його не можна не брати до уваги

| Оновлено 06 вересня 2019, 20:00
11873
9
Хабіб vs Порье: Битва чемпіонів з відтінком місматчу
twitter.com/ufc

Найближчої суботи UFC прибуде в Об'єднані Арабські Емірати вперше з 2014 року. Не секрет, що головною і, мабуть, єдиною причиною проведення турніру UFC 242 в Абу-Дабі є Хабіб Нурмагомедов – зірка спорту №1 в мусульманському світі.

Чемпіон UFC у легкій вазі Хабіб проведе об'єднавчий бій проти тимчасового чемпіона Дастіна Порьє. Для дагестанця цей бій стане першим виходом в Октагон після тріумфального поєдинку проти Конора МакГрегора в жовтні 2018 року і подальшої 9-місячної дискваліфікації за масову бійку, яку Хабіб вчинив одразу по закінченню сутички.

Саме завдяки тій дискваліфікації Порьє і отримав нинішній титул. З причини того, що чемпіон буде тривалий час перебувати без діла в UFC прийняли рішення про необхідність проведення поєдинку за тимчасовий чемпіонський титул. У квітні на UFC 236 Порьє боровся за цей титул з Максом Холлоуейом - чемпіоном промоушена в напівлегкій вазі. Більшість експертів віддавали перевагу Холлоуею, який тоді мав запаморочливу серію з 13 перемог. Але Порьє зовсім привітно зустрів гавайця в лайтвейті, вигравши на картках суддів чотири з п'яти раундів.

Нурмагомедов домінував упродовж всієї своєї кар'єри, чи зуміє Порьє продовжити свою «гарячу» переможну ходу і шокувати світ? Хабіб виглядає в клітці вражаюче, але час від часу ми бачимо, що він також людина і у нього є свої недоліки. З огляду на хороші атакуючі здатності американця, це створює інтригу в поєдинку. Але давайте розглянемо бійців трішки ближче.

Ударна техніка 

За останні роки Нурмагомедов домігся прогресу в «ударці», йому навіть вдалося відправити в нокдаун МакГрегора. Хабіб небезпечний в стійці, проте його ударна майстерність все ще поступається майстерності супротивника. Порьє в цьому плані більш вишуканий.

Порьє небезпечний в кожному аспекті - кулаки, ноги, коліна, лікті. Він може завершити бій на свою користь будь-яким з ударів. Під час своєї п'ятиматчевої переможної серії він здолав чотирьох топових ударників цього виду спорту: Ентоні Петтіса, Джастіна Гетжі, Едді Альвареса і Макса Холлоуея. 

Якщо Дастін зуміє затягнути Хабіба в війну в стійці, то він може створити гучний апсет.

Грепплінг

twitter.com/ufc. Хабіб Нурмагомедов протиі Конора МакГрегора

Тут все просто. Нурмагомедов має тотальну перевагу в грепплінгу. Він один з найкращих борців в ММА. Він знає, як переводити суперників в партер і може робити це різними способами. Якщо ви захистилися від одного способу пройти в ноги, Хабіб використовує іншу методику проведення тейкдауну і так далі. Зрештою, ви опиняєтеся на спині.

Але не можна не відзначити хороший захист Порьє від тейкдаунів. У UFC він зумів захиститися від 69% спроб повалити його на землю.

Самбішн

twitter.com/ufc. Дастін Порьє

У Порьє в арсеналі більше сабмішн-прийомів, ніж у опонента. У нього відмінний трикутник, армбар і різні задушливі техніки. Проте, шансів завершити бій здачею більше у Хабіба, тому як він, швидше за все, буде перебувати в домінуючому положенні на покритті. Не можна забувати, що Хабіб володіє агресивними удушення і пристойною кімурою.

Футворк

Порьє швидкий на ногах і рухливіший, і в цьому перевага. Але Хабібу доведеться різати простір клітки, щоб мати більше можливостей для тейкдаунів. Порьє в свою чергу потрібно не давати затиснути себе біля огорожі.

Підсумок

Букмекери і експерти бачать переможцем сутички Нурмагомедова, його шанси на перемогу в цьому бою значно вище, ніж в поєдинку проти МакГрегора, а ірландця Хабіб, як ми пам'ятаємо, декласував.

Але ми маємо справу з найсильнішою лігою в ММА, а тут сенсації трапляються нерідко. У чемпіонських поєдинках таке відбувалося не раз, чого варті перемоги Холлі Холм над Рондою Роузі, Кріса Уайдмана над Андерсоном Сільвою, Роуз Намаюнас над Йоанною Еджейчік, Майкла Біспінга над Люком Рокхолдом і Метта Серра над Жоржем Сен-П'єром. І в кожного з цих успішних претендентів на титул вірили ще менше, ніж зараз вірять в Порьє.

Так що не будемо скидати з рахунків хлопця з Луїзіани.

Сергій ЛЕБЕДЄВ

P.S. Бій Хабіб Нурмагомедов - Дастін Порьє відбудеться в суботу, 7 вересня, в Саудівській Аравії. Орієнтовний початок бою - 23.00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 22
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

ФОТО. Гейджі після важкого нокауту не нудьгує в обіймах красуні
MMA | 15 квітня 2024, 10:37 1
ФОТО. Гейджі після важкого нокауту не нудьгує в обіймах красуні

Джастін програв бій Холловею на турнірі UFC 300

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
garik83
За Порье! Ложи кебаба!
Tospokitos
”зірка спорту №1 в мусульманському світі” - прочитав это
- Мухамед Али в гробу перевернулся
- Салах облысел
Карим Абдул Джабар, Зидан и Рибери вообще тихо курят в сторонке ...
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Сидорчук
Организаторы этого боя,по ходу, опять рассчитывают на драку после боя!Черножо.ый ушлёпок хабиб вообще не имеет права участвовать в соревнованиях ,пускай в масквэ с мордвой сракодовбится!!!
hohol10503
Победа Хабиба на классе!
Юрій Костик
Бидло мінусує.... от бидло ... любить мордобій і агресію .... Є нормальні види спорту бокс дзюдо кікбоксинг ітд... хворі люди .
Rodion Manko
Кто все эти люди о которых взахлеб пишет автор статьи? Непонятный никому не нужный шоу-порно-микст в клетке, борьба барицу)). Есть же нормальный бокс, борьба вольная и классическая. А тут фрик-шоу в весе цыплят какое-то для неуравновешенных подростков.
Юрій Костик
Гівно а не вид спорту, дебіли дивляться а потім думають що то круто бути таким коли ти розміщуєш когось а як часто виходить не через контроль сили удару вбиваєш людину! Породжує лише агресію та жагу до крові чужого!