Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
5987
7

Дмитро МИХАЙЛЕНКО: «Бачимо, наскільки важко Дніпру-1 в УПЛ»

Наставник прокоментував перемогу в матчі УПЛ

Дмитро МИХАЙЛЕНКО: «Бачимо, наскільки важко Дніпру-1 в УПЛ»
scdnipro1.com.ua

У матчі чемпіонату України «Дніпро-1» здолав «Колос» 2:1, хоча першими гол забили саме гості. Гру прокоментував наставник Дмитро Михайленко.

— Здається, після кожної гри можна говорити, що вона була емоційною. Інших ми й не чекаємо у Прем’єр-лізі, поки в нас немає якогось запасу міцності. І велику територіальну перевагу, і перевагу за кількістю ударів ми важко втілюємо у забиті м’ячі. Дякую хлопцям за характер, адже нам важко давалися домашні ігри. І сьогодні, коли ми програвали після першого тайму, хлопці продовжували вірити, що ми зможемо перемогти. Вірили вони і у компенсований час. Наша віра та наші зусилля були нагороджені таким важким м’ячем.

— Склалося таке враження, що сьогодні підсилити гру з лавки запасних було ніким. Як оціните вихід гравців на заміни?
— Підсилювати гру можна було. Але тому ж Когуту останні 15 хвилин було помітно важко -він припинив рухатися і чекав просто моменту, коли м’яч буде поруч. Така ж ситуація і з Кулішем. Це дві людини, які можуть забити і є небезпечними у штрафному. Тож, міняти одразу обох було недоцільно. Відмінно вийшов Саша Сніжко у плані дій в опорній зоні суперника. Почав обидві гольові атаки. Те ж стосується і Коркішка, і Шаповала, які додали свіжості  та агресії. Важливо було на останніх хвилинах вигравати підбирання, зберігати м’яч, доставляти на фланг, а у штрафному ми перегравали суперника. Може, й варто було випустити когось нового, але нам важливо було зберігати баланс, маючи людей, які небезпечні у штрафному та вміють забивати.

— Засмучує велика кількість жовтих карток. Є покарання або штрафи?
— Жовті картки – невід’ємна частина футболу, і дуже важливо, за що саме вони отримані. Зараз звинувачувати Ігоря за те, що він зняв футболку на 93-й хвилині… Так, це прикро, але йому було важко зберігати холоднокровність під емоціями. А усі інші картки, мені здається, є наслідком тиску суперника, а якихось неспортивних я не пригадаю. Може, ви нагадаєте.

— Ви постійно підкреслюєте, що команда пропускає легкі м’ячі. Сьогоднішній до якого розряду віднесете?
— Мені здається, сьогодні суперник чудово виконав швидку атаку: і прохід Волкова, і удар Морозка. Особливо дорікнути нема за що. Хоча можна знаходити винних у тому, що до цього призвело, але сьогодні був робочий м’яч. Ми спростили дещо гру сьогодні – діяли більше за рахунок довгих передач, нав’язували боротьбу за другий-третій м’ячі, і самі не давали передумов для небезпечних моментів.

— Як оціните гру Вакулка? Наскільки він вже набув своєї звичної форми? І як плануєте заповнити паузу у чемпіонаті?
— Ми 7 числа зіграємо з «Маріуполем» на нашій базі. А гру Юри Вакулка дійсно можна оцінити непогано. У нього є проблеми – він не зіграє, як Кравченко. Нам хотілося б, щоб він більше вів гру у центральній зоні, щоб від нього йшла думка. Зрозуміло, йому потрібен час, адже він – молодий гравець. Але він додає нам імпульсу, швидкості. Він вміє терпіти, добре готовий фізично, він швидкий. Для нас важливо, що він відбирає велику кількість м’ячів, покриває велику відстань на поле. І сьогодні ,коли всі втомилися, він один тримав центр поля, багато працював, повертався назад та відбирав м’ячі. Це є дуже важливим, тому що без такого балансу дуже важко.

— Як оціните перший етап чемпіонату?
— Для нас цей відрізок з шести матчів був дуже важливим. Він підтвердив наші очікування – нам буде дуже важко. Бачимо, наскільки рівний склад учасників, наскільки нам важко домінувати у Прем’єр-лізі, наскільки важко створювати моменти, підтримувати високу концентрацію. Наскільки взагалі важко молодим футболістам. Ми перегравали лише сьогодні суперника і, якщо брати статистику, переграли в останньому матчі. В інших іграх суперник був статистично сильнішим за нас. Цей відрізок дає можливість замислитись, як далі будувати гру, коли гратимемо проти сильніших суперників та грандів. Маємо бути надійнішими в обороні, гострішими в атаці, досягати позитивного балансу між створеними моментами та тими, що дозволили створити. Це важливий момент, який теж дасть змогу набирати очки.

Джерело СК Дніпро-1
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Стало відомо, коли Реал ухвалить рішення щодо майбутнього Луніна
Футбол | 28 березня 2024, 23:40 0
Стало відомо, коли Реал ухвалить рішення щодо майбутнього Луніна

Marca опублікувала невелику статтю, яку присвятила Андрію та його успіхам

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Да не скоро мы увидем тот днепр, который привыкли видеть.
Похоже такая же ситуация будет и металистом, если попадут в упл.
Без хороших вложений, и покупки качественных игроков, ничего не будет. И еще долго наш чем будет таким, скоро кстати потеряем 9 место в коэффициентах, нас обгонят турки и нидерланды, не за горами потеря прямого места в группу ЛЧ.
Kevko
Команда не сдается, команда старается. Но качество состава очень невысокое. Игра команды не привлекает зрителей. Возможно будут прогрессировать молодые ребята
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил