Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 серпня 2019, 15:17
12836
6

ФРАНКОВ: «Лікування Дуелунда – удар по репутації українських медиків»

Журналіст також згадав про Віталія Віценця, який достроково завершив кар'єру

| Оновлено 23 серпня 2019, 15:17
12836
6
ФРАНКОВ: «Лікування Дуелунда – удар по репутації українських медиків»
ФК Динамо Київ. Міккель Дуелунд
Український спортивний журналіст Артем Франков висловився з приводу травми ноги у данця Міккеля Дуелунда, гравця київського «Динамо»:
 
«Прочитали інтерв'ю доктора Миронова з приводу травми Дуелунда? Звучить, як дуже серйозний удар по репутації вітчизняних спортивних медиків і мало б стати скандальним. Хоча я не стриг б усіх під одну гребінку, а уточнив, про яку саме клініку і яких лікарів йде мова. У спортивному світі всі один одного добре знають. Чути доводилося всяке.
 
Загалом, дивуватися тому, що наші спортсмени лікуються де завгодно, тільки не в Україні, навряд чи доводиться. До речі, як нині поживає Віценець? Ось типовий приклад талановитого хлопця, відверто загубленого лікарями. Треба спробувати взяти у нього інтерв'ю з конкретними вказівками: направо підеш – в футбол грати перестанеш.
 
На офіційному сайті «Динамо» клініка, лікарі якої поквапилися підступити до данця, названа. А насправді, порушена куди ширша проблема, далеко не тільки футбольна і не тільки медична. При зламу старої радянської системи ми в силу гидоти людської натури майже завжди хапаємося не за переваги та сильні якості системи капіталістичної, а в першу чергу за формальну сторону або, що набагато гірше, за можливість хапнути – розкрутити клієнта на бабки незалежно від реального стану його здоров'я (потрібна операція, не потрібна – справа третя, аби міг заплатити).
 
Так з'являється найстрашніше (на Заході і в США це існує, хоч і не в тих масштабах) – невпевненість пацієнта в тому, що лікар пропонує йому адекватне лікування, а не висмоктує з пальця міфічні болячки. Який вихід з цього глухого кута? Нічого іншого, крім як брати звідкись чесних і професійних медиків, для яких лікувати людей – це дійсно покликання, а не місце, де зручно кинути свої кістки, запропонувати не можу. Я наївний?! Я говорю не про те?!»
 
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону
Футбол | 04 травня 2024, 21:31 80
Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sviatoslav Kudelych
А що говорити тоді про "лікування" простих українців?
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Мой однокласник до сих пор действующий хирург. Хоть и живем в разных городах, но стараемся встречаться или созваниваться. Как-то он в порыве откровенности он сказал, что более половины операций, которые делает его клиника - абсолютно не нужные, без которых можно было обойтись. Но это большие деньги,без которых нет приличной жизни. Как он сказал - время сейчас такое,будешь честным - или умрешь с годода, или коллеги устроят тебе некомфорное существование.. И еще один ньюанс - стоимость операций завышают от 2 до 10 раз, особенно онкологических.
MaxUa
"мы в силу мерзости человеческой натуры"
Нет никакой мерзости человеческой натуры. Есть мерзость капитализма, в рамках которого человек, поставленный перед лицом дорогостоящих соблазнов, рискует выбрать неправильное направление развитие, в результате чего одни черты личности не будут развиваться, а другие, напротив, получат возможность для мощного развития, и человек в конечном итоге станет профессиональным подонком.
Это не человек изначально плохой. Это просто сама система, в которую поставлен человек, стимулирует, чтобы в нем постепенно вызревала мерзость.
MaxUa
Хахаха! Врач, который при капитализме лечит по призванию, а не впаривает платные услуги и чем больше тем лучше, это нонсенс! Франков, он как в известной поговорке, желает и рыбку скушать, и удовольствие испытать. И при этом, чтобы все было гламурно и на расслабоне, как сейчас рекламируется.
А в жизни так не бывает.