Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 серпня 2019, 13:11
10421
9

Єрко ЛЕКО: «Суркіс не продав мене в Інтер за 8 млн євро»

Хорват не продовжив контракт на колишніх умовах та був відправлений у дубль

| Оновлено 20 серпня 2019, 13:11
10421
9
Єрко ЛЕКО: «Суркіс не продав мене в Інтер за 8 млн євро»
YouTube. Єрко Леко
Хорватська екс-півзахисник київського «Динамо» Єрко Леко, який провів в клубі чотири роки, розповів, чому не продовжив контракт у 2006 році:
 
«Я розповім правду. Незадовго до закінчення контракту в «Динамо» я отримав пропозицію від італійського «Інтера», який запропонував за мене 8 мільйонів євро. Я хотів перейти, але Ігор Михайлович Суркіс сказав, що я – ключовий гравець команди, її кращий легіонер і він хоче бачити мене в «Динамо» і далі. Мені стало дуже приємно, і я нормально сприйняв відмову клубу на мій продаж в «Інтер». Тим часом, мій контракт добігав кінця.
 
«Динамо» почало купувати багато гравців, прийшли бразильці та отримали солідні контракти, які були в кілька разів вище мого. Я хотів залишитися в «Динамо» та вступив в переговори з продовження договору, але керівництво запропонувало мені ті ж умови, на яких я переходив 4 роки тому. Я чимало здивувався, так як це було несправедливо по відношенню до мене. «Динамо» не захотіло підвищувати зарплату, і я відмовився продовжувати контракт. Керівництво не очікувало такого повороту подій і сказало, що відправить мене в дубль на останні півроку, і я не зможу виступити на чемпіонаті світу 2006. Я подзвонив тренеру збірної Хорватії Кранчару і порадився, як бути далі? Він сказав, що проблеми зовсім немає, мені потрібно грати за дубль, а в кінці сезону я отримаю запрошення в збірну і зіграю на Мундіалі. Після чемпіонату світу я перейшов в «Монако» в статусі вільного агента.
 
Я не ображений і не розсерджений на «Динамо». Бізнес є бізнес! Я все розумію. Дивно, але залишилися прекрасні відносини з клубом. Після від'їзду з України я грав у Франції і Туреччини, потім повернувся в загребське «Динамо». Ми грали з Києвом в Лізі чемпіонів, я приїхав з дружиною і залишився тут на кілька днів. Взяв таксі та приїхав на базу «Динамо» побачитися зі старими друзями. Мене все так тепло зустріли, що я і уявити такого не міг! Адміністратор Віктор Кашпур підходить до мене та питає «А як ти приїхав сюди?». Я відповідаю, що на таксі. А він відразу бере і домовляється з керівництвом, щоб мені на час мого перебування в Києві виділили особисту машину. Мені було приємно. Більш того, через рік після мого відходу з «Динамо», коли я вже грав у Франції, зустрівся з Суркісом в Монако. Ми вечеряли, спілкувалися як друзі, жартували, згадували цю історію і, можу сказати, що ніхто не тримає ні на кого зла!»
 
Також Єрко Леко зізнався, що мріє стати тренером київського «Динамо».
 
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 04:32 1
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Анчелотті дав Луніну важливу обіцянку після заяви про повернення Куртуа
Футбол | 25 квітня 2024, 21:40 4
Анчелотті дав Луніну важливу обіцянку після заяви про повернення Куртуа

Тренер розраховує на Андрія в Лізі чемпіонів

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Купцов
Вот вам и ответ по поводу 'псевдо-менеджмента' укр гранда. Не хошь продлевать контракт и работать за копейки, сиди в дубле и гроби свою карьеру. Так и с молодежью..так и во многих клубах..в Шахте тоже такое присутсвует, хоть и в меньших объемах, там чаще всего идут на увеличении з/п и поехали дальше...Суркис обычный жлоб из 90-х
Alex86 1
Да, помню был слух тогда и ссылка. Впрочем сурок в своем стиле как обычно, когда дают нормальное $ он что-то чудит в результате чего и сам не получает ничего и игроки маринуются
Іван Лапечук
Если бы это сказал один человек - то тогда можно было бы думать, что херня. А вот если сказали несколько - повод задуматься..
Владислав Ткаченко
Было у отца три сына:2 нормальных,а третий футболист
seregka1991
Ну как можно вести дела с такими людьми. Лучший легионер, сборник. А потом слова нивелируются дебильными действиями.
Удачи Йерко, помним!
monomoto13
От у него ударчики сумасшедшие были., руки вратарям отбивал...Хорошие о нем воспоминания у меня остались..
serg1508
Где же ещё можна встретить Суркиса? Конечно,в Монако! Где-то в каком-то казино...
D.Lanskoy
Последний абзац поверг в истерический хохот. Подрастают новые тренеры Динамо, так что выбор у Суркиса будет всегда