Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 19 серпня 2019, 07:50
8333
7

СУРКІС: «Сказав Хацкевичу: «Олександре Миколайовичу, відпочивайте»

Президент «Динамо» - про зміну головного тренера команди

| Оновлено 19 серпня 2019, 07:50
8333
7
СУРКІС: «Сказав Хацкевичу: «Олександре Миколайовичу, відпочивайте»
ФК Динамо Київ. Ігор Суркіс
Президент «Динамо» Ігор Суркіс прокоментував звільнення Олександра Хацкевича і призначення Олексія Михайличенка на посаду наставника столичного клубу.
 
«У нас з Хацкевич відбулася телефонна розмова. Я, природно, запропонував йому зустрітися, коли вляжуться емоції, тому що я всю ніч не спав. Поговоривши з ним, я йому сказав: «Олександре Миколайовичу, відпочивайте. Подумайте, які були допущені помилки. Які були позитивні моменти. Ви - молода людина, вам ще працювати тренером, і якщо не в цій команді, то в іншій.
 
Результат залишається, гра забувається. У нас не було гри в останніх матчах, я підкреслюю, у нас не було і результату. Чому? Мені складно сказати. Вважаю, новий тренерський штаб все проаналізує, протестує футболістів. Природно, мене хвилює і дуже цікавить питання: чому ми провалили початок сезону? Адже були покладені великі надії. Потрібно, щоб була якість гри, якість футболу. Щоб коли нам потрапляють такі команди, як «Брюгге», щоб ми йшли не з валідолом на стадіон, а з радістю, що ми цю команду обіграємо. За рахунку 2:1 у мене не було впевненості, що ми цю команду переможемо. Якщо була обрана неправильна тактика, неправильна стратегія цих двох матчів - то це питання вже до тренерського штабу. Тому, тренерський штаб сьогодні відпочиває, ловить рибу, а працюють інші люди.
 
У нас дуже сильний конкурент - донецький «Шахтар». Команда, яка добре укомплектована, з хорошими можливостями, перш за все, фінансовими. У київського «Динамо», хочу підкреслити, таких можливостей немає. І це всі знають, я цього не приховую.
 
Критикувати можна, але хтось нехай прийде і скаже, що готовий взяти участь в цьому процесі, в постанові команди. З грошима команду можна не зробити, а без грошей її точно не зробиш. Рішення прийнято. Вболівальники можуть мене критикувати, лаяти, але їм поки доведеться з цим рішенням змиритися. Вони мене лають, матюкають, критикую, нехай, я все переживу. Якщо вся ця маса, яка критикує, буде приходити на футбол, тоді можна буде прислухатися. Вони ж не приходять на футбол, а сидять тільки в Інтернеті і пишуть якусь гидоту. Я можу слухати всіх тих уболівальників, які прийшли на стадіон підтримати команду. До речі, і вони не освистували, а аплодували команди. І це при тому, що «Динамо» вилетіло з кваліфікації Ліги чемпіонів. Хоча раніше після таких поразок команду освистували. Глядачі бачили, що футболісти віддали всіх себе на полі.
 
Я з величезною повагою ставлюся до Вернидуба. З величезним! Він виконав велику роботу в тій команді, в якій працював раніше. І в тих командах працювати значно складніше, ніж в «Динамо» - немає тих можливостей. «Зоря» не мала свого дому, але команда виступала на досить високому рівні і не було таких великих провалів.
 
Ще раз хочу сказати, моє рішення було прийнято з однієї простої причини: Михайличенко був в курсі всього, що відбувається в клубі. Від нього не було жодної таємниці. Він займався трансферною політикою, їздив 4-5 разів на місяць у відрядження, дивився ігри інших команд. Спілкувався з Хацкевичем, бачив тренувальний процес, Олексій Олександрович знає команду зсередини.
 
Словосполучення «динамівське серце» я взагалі не розумію. Що це означає? Так, людина грала в «Динамо», так яке у нього має бути серце? Серце португальське? Фонсека працював в «Шахтарі», завоював три чемпіонства, потрапив в Лігу чемпіонів, його поманили і він побіг в «Рому». Або тренер, який зараз прийшов в «Шахтар»: він досягав чогось? Теж нічого. Раніше був момент з відставкою Михайличенка. Пройшовши в Лігу чемпіонів, мені здавалося, що я вчинив правильно. Але з часом, роблячи аналіз, як команда надалі виступила, я зрозумів, що вчинив неправильною. За це я неодноразово у нього просив прощення. Це був емоційний сплеск. Можете собі уявити: Хацкевич був звільнений після трьох невдалої спроби пробитися в Лігу чемпіонів, а Михайличенко після однієї гри. І був ще матч-відповідь.
 
Михайличенко перебував у футболі, він самодостатня людина. Його досягнення і титули - говорять уже багато про що. Він бачив тренувальні процеси багатьох клубів. Михайличенко - це така людина, яка завжди вдосконалюється. У нього в кабінеті відразу на чотирьох екранах йдуть різні матчі. Одночасно. І він дивився, переглядав футболістів. Це може бути навіть більше, ніж стояти на полі зі свистком. Він - легенда, символ! Мало того, Михайличенко - символ відданості клубу, він нікуди не бігав, входив в усі ситуації, коли в клубі були і радісні моменти, і не дуже. Я впевнений, він зробить все від себе можливе - він буде працювати 24 години на добу, щоб відродити «Динамо».
 
Команда з наступної гри повинна почати показувати, що вона розуміє, що те, що сталося - неприпустимо. Потрібно повернути довіру вболівальників З наступної гри. Ніякого часу на розкачку немає, немає перебудови. З першого матчу з «Олімпіком»: якісна гра, якісний футбол, самовіддача і результат, - сказав Суркіс в ефірі програми «Профутбол» на каналі «2+2».
 
Нагадаємо, 45-річний Хацкевич працював з «Динамо» з літа 2017 року. Виграв Суперкубок України 2018 і 2019. Михайличенко вже очолював «Динамо» в 2002-2004 роках. Під його керівництвом «біло-сині» двічі стали чемпіонами України, а також по одному разу виграли Кубок і Суперкубок країни.
 
 
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Криза у Шахтарі: Матвієнко на колінах, Пушич читає мантри про якість гри
Футбол | 28 вересня 2024, 09:45 82
Криза у Шахтарі: Матвієнко на колінах, Пушич читає мантри про якість гри

Олексій Сливченко наполягає, що з таким підходом до справи шансів на чемпіонство «гірники» не мають

«Пощастило бути свідками його гри». Артета – про найкращого гравця у світі
Футбол | 28 вересня 2024, 08:15 0
«Пощастило бути свідками його гри». Артета – про найкращого гравця у світі

Іспанець – про спадщину Ліонеля Мессі

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Libero GO
Почитав - політінформація совкових часів, не більше. Ніхто не сперечається з тим, що Міха відданий Динамо, обожнює футбол і гарна людина. Та буди гарною людиною і якісним фахівцем - це різні речі. Звичайно, йому успіхів, але ми, здається, це вже неодноразово бачили...
Alex86 1
И купил путевку в санаторий?
MaxUa
Я так и не понял: Хацкевича отправили на заслуженный отдых или он взял передышку?
А то как бы не случилось, что-то вроде: Я отдохнул! Я возвращаюсь!
tima fialko
Нікому тобі сказати "отдыхайте"
Юрий Логвинский
Sunrise, 19.08.2019 07:3 Ну купите клуб. Что слабо? Что в Ваших словах я полностью поддерживаю, так это требование скинуть с Олимпа БРАЗИЛЬСКИЙ Шахтер. И скинуть именно клубу Динамо. А иначе почему не ругают остальные 10 команд и их тренеров, не требуют от владельцев продать клуб, не требуют стать чемпионами?