Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 серпня 2019, 22:47
2807
3

Луїш КАШТРУ: «Шахтар завжди буде боротися за титул»

Головний тренер «гірників» поділився очікуваннями від сезону

| Оновлено 03 серпня 2019, 22:47
2807
3
Луїш КАШТРУ: «Шахтар завжди буде боротися за титул»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру
Наставник «Шахтаря» Луїш Каштру відповів на питання на відкритому тренуванні «гірників» в Харкові.
 
- Які емоції та очікування від першого домашнього матчу сезону?
- Коли приймають так добре, як прийняли в клубі мене, відчуття найкращі. Очікування завжди дуже високі. Їдучи, ми не завжди знаємо, що зустрінемо в іншій країні, але тут я, на щастя, знайшов згуртовану сім'ю «Шахтаря», яка на мене чекала. У першому офіційному матчі ми грали добре, але, на жаль, зазнали поразки. І тим не менше всі результати розподіляємо разом. Тому зараз у мене найкращі враження. Сподіваюся, чемпіонат принесе нам багато радості, а команда протягом сезону буде показувати те, що і в перших двох поєдинках: красивий, атакувальний, динамічний футбол. Потрібно багато в чому додати, проте я можу пообіцяти, що ми будемо працювати, щоб все вийшло.
 
- Розкажіть про підготовку до гри з «Карпатами».
- Це третій матч за тиждень. При такому щільному календарі дуже складно проводити тренування і готуватися до кожного поєдинку. Найбільше переживаємо за відновлення гравців, протягом минулих днів займалися саме цим. Знаємо, чого очікувати від «Карпат» і що потрібно робити на полі. Слід дуже постаратися з суперником, який хоче заробити очки так само, як і ми. Зрозуміло, націлені на перемогу. Така команда, як «Шахтар», завжди буде боротися за титул.
 
- Чи плануєте ротацію?
- Поки хлопці ще не перевантажені ігровим часом. Підходимо до майбутньої зустрічі з великою відповідальністю. На поле вийдуть ті, хто, на нашу думку, найкраще впорається з поставленими завданнями. Ми повинні показати якісний футбол. Цілком нормально, що відбудуться деякі зміни, але якоїсь глобальної ротації не буде.
 
- На скільки відсотків команда готова функціонально?
- Я розумію ваше запитання, однак у футболі не так багато дивляться на цифри. Ти можеш бути готовий на 10 відсотків, але виграти. Якщо ми станемо розглядати поєдинок крізь таку призму, ризикуємо постраждати від цього. Кращий спосіб - намагатися максимально підготувати свою команду до матчу, обговорити всі деталі, торкнутися найбільш сильних сторін суперника. У такому випадку наш відсоток буде принаймні перевищувати відсоток опонента. Співвідношення? Не знаю. Упевнений, що у нас великі шанси перемогти завтра. Хоча ми поважаємо «Карпати»: повинні мати на увазі те, що вони можуть показати.
 
- Сьогодні ви презентували нову форму. Чому вона присвячена? Чому вибрали саме ці кольори?
- По-перше, такі кольори «Шахтаря». Ви бачите і ви впізнаєте їх здалеку. Подивіться на поле: це «Шахтар», це наша форма. Думаю, в ній команда виглядає красиво.
 
- Читала, що такі відтінки вибрані тому, що 10 років тому клуб виграв Кубок УЄФА...
- Сподіваюся, це стане хорошим індикатором того, яким може бути і наш сезон. Подивимося, як ми покажемо себе в Лізі чемпіонів. Можливо, також будемо успішні в Лізі Європи. Дивимося в майбутнє з великими очікуваннями. Я вірю в своїх гравців: вони відмінні професіонали. З такою командою, клубної структурою, люблячими вболівальниками, які постійно підтримують нас на стадіонах, в житті і соціальних мережах, очікування дуже великі.
 
- Чи планується кадрове посилення складу?
- Ні. Плануємо зіграти завтра з «Карпатами». Взагалі, поки трансферне вікно відкрите, обговорювати дане питання цілком нормально. Весь світ говорить про це. Але зараз ми сконцентровані на майбутніх матчах, і я не думаю про яких-небудь інших футболістах. Я дуже задоволений своїми гравцями, їх професійними і людськими якостями, і не хочу втрачати тих, хто у мене є.
 
- Чи встигли познайомитися з Харковом і стадіоном?
- Так звісно. Всі прекрасно тут знаємо. Перед будь-якою подорожжю слід підготуватися, вірно? В яку б точку світу ні летів, ти переглянеш інформацію, почитаєш подробиці, щоб ні в чому не помилитися і не зіткнутися з сюрпризами. Рівно так само і в футболі. Знаємо, де знаходимося і що нас тут чекає.
 
- Вам подобається?
- Дуже!
 
- Чи хвилюєтеся перед першим домашнім матчем?
- Ні, я спокійний. Ми добре підготувалися. Завжди є відчуття, що завтра можемо бути ще краще, ніж сьогодні. Аналізуємо себе і думаємо, що потрібно виправити. Прислухаючись до совісті, я сприймаю її дуже мирно, оскільки повністю віддаюся роботі, роблю абсолютно всі, що можу. Поважаю свою професію, уболівальників, суперників навіть в складні моменти. Такий вже мав місце на початку сезону: в матчі, де були краще, ми не зуміли домогтися позитивного результату. До перерви з «Олександрією» також було дуже непросто. Все це ставить нас на правильний шлях, і я думаю, що ми пройдемо його успішно.
 
- Ви взяли у Паулу Фонсеки будь-які конспекти або почали з чистого аркуша?
- Я поговорив з Паулу. Ми багато років знаємо один одного. Однак у кожного з нас власні думки, ідеї, переконання, тому намагаюся дивитися тільки на свою роботу. У моєму житті так буде завжди.
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Реал після гри з Ман Сіті підготував для Луніна контракт з важливою опцією
Футбол | 20 квітня 2024, 00:43 1
Реал після гри з Ман Сіті підготував для Луніна контракт з важливою опцією

В українського воротаря наразі чинна угода до 2025 року

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Владимиров
опять будут передавать с фланга на фланг и назад мячи? Это так при СССР играло Динамо при Чанове.