Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2019, 23:31
9346
18

В УПЛ не нудно, але не на полі, а навколо нього

Оглядач Sport.ua - про останні, не зовсім адекватні рухи довкола нашого елітного дивізіону

| Оновлено 31 липня 2019, 23:31
9346
18
В УПЛ не нудно, але не на полі, а навколо нього
segodnya.ua. Томас Грімм

Нинішній сезон в УПЛ вже увійшов в історію - вперше за останні роки чемпіонат почався одночасно і матчем за Суперкубок, і календарною грою першого туру. Але це так, «дрібниця». Решта подій, що супроводжують старт чемпіонату, вже зараз претендують на унікальність. Нехай і зі знаком мінус. Правда, в цьому випадку більш доречно говорити про те, що низка цих самих подій в історію не увійшла, а вляпалася.

Здавалося, що мильна опера під назвою «єдиний телепул» закінчиться зі стартом першого туру нового чемпіонату. Але це тільки здавалося. Хоч з горем навпіл УПЛ і змогла заручитися підтримкою кворуму у вигляді 2/3 клубів (всього вісім) для прийняття рішення про єдиний телепул - на каналах «Футбол», хитке рішення протрималося всього кілька днів. До «відмовників» - «Динамо», «Зорі», «Дніпро-1» і «Десни», які відмовилися від трансляцій своїх матчів на телеканалах «Футбол», які УПЛ визнані офіційним транслятором, приєднався ще один клуб. Цим клубом досить прогнозовано стали «Карпати». Чому прогнозовано? Тому що в минулому сезоні львів'яни теж не входили в пул «Футболів», транслюючи свої домашні поєдинки на телеканалі ZIK, який пов'язували з власником «зелено-білих» Петром Димінським. Але недавно у каналу з'явився новий власник, і «Карпати» на час пристали до єдиного пулу. Але тільки на час. Говорять, що один з акціонерів львівського клубу - Ігор Коломойський, наполіг, щоб «Карпати» увійшли в пул «плюсів».

Для чого це олігархові, можна тільки здогадуватися. З одного боку, «відмовники» незадоволені редакційною політикою офіційного телемовника, який лояльний до одного загальновідомого клубу, але з іншого - декларують небажання для телеаудиторії робити платним перегляд трансляцій. До того ж, спортдир «Дніпра-1» Русол якось зауважив, що на «2+2» пропонують більше грошей, ніж приваблює своїх потенційних клієнтів «Футбол». Чесно кажучи, в останнє віриться насилу. Гаразд ще «Динамо» та «Дніпро-1» - ці клуби напевно не чужі Коломойському. Хоча б по старій пам'яті. Але навіщо йому платити ще трьом? Ігоря Валерійовича складно запідозрити в меценатстві такого штибу. Стало бути, мова йде в першу чергу про те, щоб насолити конкурентам, показати, хто зараз в домі господар. І не тільки в футбольному. Якщо це так, у чому, власне, сумніватися не доводиться, то розвалити таким трудом створюваний телепул всесильному на даний момент главі групи Приват вдалося. Але ось що далі - велике питання.

Якщо припустити, що з втратою кворуму рішення про визнання телеканалів «Футбол 1/2» офіційним транслятором УПЛ втрачає і юридичну силу, і актуальність, все одно потрібно розуміти, що на цей статус «плюси» теж не потягнуть за визначенням. Хоча б тому, що на даний момент вони в меншості. Та й не дозволяють технічні потужності. Відтак, частина матчів туру буде на «Футболі», а частина - на «плюсах». І від цього, схоже, нікуди не дітися. Тому що «Сетанту» в нинішньому році на матчах УПЛ ми ще (або вже) не побачимо. А хто з цих двох трансляторів буде носити горду назву «офіційний», не має значення. Тому що вона, назва, не несе жодного серйозного навантаження.

Що ж стосується відносин між двома гравцями нашого футбольного телеринку, то вони залишаються напруженими. За останньою інформацією, сторони не мають наміру пускати знімальні групи опонентів на свої домашні матчі. Тому кожен транслятор буде просувати, швидше за все, виключно своїх. А про чужих - або мовчки, або на жестах. Трошки по-дебільному, якщо чесно. І те, що деякі поєдинки першого туру УПЛ були заплановані до показу відразу на двох телеканалах - з тієї ж опери. Мабуть, не розібралися по гарячих слідах.

І так, якість трансляцій на «плюсах» (не кажучи вже про інші майданчики групи) на порядок гірше, ніж у їх конкурента. Сергій Палкін не так давно цю якість порівнював зі зйомкою на мобільний телефон. Гендиректор «Шахтаря» перегнув палицю, звичайно. Але не набагато.

А що ж сама УПЛ? Вона, як той безіменний народ, лише мовчить. По-хорошому, чи то пак за законом, Ліга має і право, і повноваження якщо і не загнати в єдиний телепул всіх заколотників, то, у всякому разі, застосувати до них санкції. І фінансові в тому числі. Але зробити що-небудь виразне в УПЛ просто не можуть. Тому що немає царя в голові. Та й яєць теж. Мало того, що керівництво нашого елітного дивізіону не вміє знаходити консенсус і лавірувати між двома головними угрупованнями, так вони ще і календар змагань толком сформувати не можуть. Що це за фігня: відразу три матчі першого туру, які будуть зіграні 31 липня, (найбільш цікаві в програмі) поставлені приблизно на один і той же час (два матчі - на 19.00 і одна гра на 19.30). Це таким ось ексклюзивним чином нас «спонукають» ходити на стадіон?

На додачу до всього з'явилася інформація, що президент УПЛ Томас Грімм має намір подати у відставку. Нібито через те, що провалилися спроби створити цей самий горезвісний телепул (можна подумати, він горів на роботі, ратуючи за нашу хоча б телевізійну єдність). За нашими даними, інформація ця «має місце бути».

А ось Грімма на місці не виявилось. За звичкою рушив до Швейцарії. Напевно, поповнювати словниковий запас російської мови. Чи повернеться?

На тлі дурних і незрозумілих метань і пертурбацій «довкола», зовсім безневинною витівкою виглядає перенесення часу початку стартового поєдинку першого туру «Ворскла» - «Зоря» на 14.00. Подумаєш, розпал літа, дихати нічим. Все одно в Полтаві на футбол не ходять. А так новоспечений тренер «Зорі» Скрипник встигне на літак, що летить до Німеччини. Там Віктору Анатолійовичу належало підтверджувати свою тренерську ліцензію. І нехай весь світ зачекає.

Але, що цікаво, тим, що відбувається, голосніше всіх обурювалася ... «Зоря». Її всюдисущий і всезнаючий гендир за допомогою офіційного сайту зопалу звинуватив в такому ранньому початку гри в Полтаві ... Ну звичайно ж - УПЛ. Її ж не штовхає тільки ледар. Правда, так само оперативно новина-обурення з клубної сторінки була вилучена. Сергій Васильович, схоже, оклигав. І нарешті розібрався.

Чи те ще буде.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Опитування

Голосів 203
Томас Грімм збирається подати у відставку. Оцініть роботу швейцарця на посаді Президента УПЛ:

Чудово

23 голоса 11.33 %

Добре

8 голосів 3.94 %

Задовільно

37 голосів 18.23 %

Незадовільно

135 голосів 66.5 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скільки раундів узяв Камбосос? Оприлюднені записки суддів у бою Ломаченка
Бокс | 12 травня 2024, 09:35 0
Скільки раундів узяв Камбосос? Оприлюднені записки суддів у бою Ломаченка

На записках усіх суддів величезну перевагу мав український боксер

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар – чемпіон, Динамо стартуватиме з Q2 ЛЧ
Футбол | 12 травня 2024, 06:00 26
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар – чемпіон, Динамо стартуватиме з Q2 ЛЧ

Шахтар отримав право зіграти в Q4 ЛЧ, але може потрапити відразу до основи

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nicksaf
А кто такой палкин, что решает где лучше трансляция. Это заинтересованное лицо. Я хочу объективности в комментировании и анализе матчей, а на шахтёрТВ этого никогда не будет. ШД хочет монополии на трансляции, комментарий и анализ всех матчей, чтобы прикрыть преференции своему же клубу.
Kevko
1. Гримма нужно возвращать в Швейцарию. Его эффективность очень низкая.
2. Больше гриммов в УПЛ не приглашать. Найти своего эффективного менеджера.
3. Идея единого пула на Футболах обречена. Это клубный, пропагандистский канал, и от этого никуда не денешься.
4. Не допускать глупостей, пример 31 июля - три игры в одно время
Лео Леон
Показывал бы футбол УТ-1 то был бы единый пул,А шахтерТВ большинство не доверяют.Гримма гнать надо, он тоже на копанку работает как и календарь составлен и этот Луччи тоже,Есть и другие команды и Заря и Днепр.Думаю футбол будет интересный.Лимит на легионеров надо ужесточать до 4 игностранцев на поле.Пишут в Европе чемпионаты показывают 2 а то и3 телекомпании,
gmd_87
"И да, качество трансляций на «плюсах» (не говоря уже о других площадках группы) на порядок хуже, нежели у их конкурента" ну не факт, на плюсах можна було подивитись футбол, а на ваших кабельних ні. Толку від тої якості.
korsun_skif
Как по мне то транслировать УПЛ должно "суспільне", то есть государственный канал. С одной стороны это сильно поднимет их рейтинг, с другой стороны это самый нейтральный из всех самый нейтральных каналов в Украине.
crudolf
Непонятно для кого названия команд и фамилии игроков в телетрансляциях пишутся на английском? Что украинский футбол смотрит вся Европа? По моему это неуважение к украинским болельщикам.
Владимир Копяк
Бардак в отечественном футболе будет продолжаться из-за некомпетентности функционеров АФУ/ФФУ. Посмотрите, кто рулит этим процессом - мошенники, бандиты, ворье всех мастей, случайные люди примазавшиеся к футболу только с одной целью - любым способом наворовать денег. Им футбол нужен только для этого. И вся эта вертикаль работает не один год, начиная с детских соревнований на местах и заканчивая сборной Украины.Народу нужно давно понять - этим мошенникам не до желаний болельщиков и простых любителей футбола - интереси народа идут в разрез с их жлобскими желаниями.Скоро дойдет до того, что будут требовать деньги за то, что вы хотите узнать составы команд, или кто гол забил, и кто там карточки получил по ходу игры... За тотализаторы я вообще не говорю, ведь выигрывают толь ко те, кто ЗНАЕТ результат матча еще до игры! А простой народ может ТОЛЬКО УГАДАТЬ! Но это случается очень редко, как и в любой лотерее...
dedpixto
УПЛ такая, какой её создал Суркис - беззаконная и работающая только в ручном управлении, поэтому в ситуации с этим "телепулом" нет ничего удивительного - всё равно дно, на котором лежит украинский футбол, не интересует телезрителей в ещё большей степени, чем болельщиков на трибунах
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил