Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 21 липня 2019, 22:29
478
1

Футбольне єднання українців світу

Товариську гру зіграла молодь США і Києва

| Оновлено 21 липня 2019, 22:29
478
1
Футбольне єднання українців світу
18 липня на НТК ім. В. Баннікова відбувся товариський матч між командами Спілки української молоді США та столичного ФК «Поділ».
 
Захід є частиною всеукраїнського футбольного туру юних представників української діаспори США «На крилах дружніх змагань II». Проект відбувається за ініціативи об’єднання українських громад «Четверта хвиля» і за підтримки Української асоціації футболу. 
 
Футбольний тур «На крилах дружніх змагань» проводиться в Україні вже вдруге. Метою заходу є не тільки популяризація улюбленої гри мільйонів, здорового способу життя, а й зміцнення товариських відносин між Україною та української діаспорою США. Зокрема, у рамках цього туру юні американські українці мають змогу не тільки пограти у футбол з однолітками в Ірпені та Києві, а й познайомитися зі своєю історичною батьківщиною, її культурою та звичаями. 
 
Особливі емоції в гостей викликав візит до Будинку футболу, де їх зустрічали перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, заступник міністра молоді та спорту Микола Мовчан, голова комісії НОК Василь Короленко й заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні Майкл Хакетт. Окрім екскурсії Будинком футболу, гості мали змогу побачити кубок чемпіонів світу, який здобула юнацька збірна України U-20, і зробити з ним фото на згадку. 
 
«Ми надзвичайно вдячні за гостинність і теплий прийом, який нам організували в Україні. Дуже приємно побувати на нашій історичній батьківщині, особисто познайомитися з тутешнім життям і нашими земляками. Радий, що нас об’єднує футбол, надаючи можливість зустрітися тут і знайти нових друзів. Цей візит надовго залишиться в пам’яті юних американських українців, які відтепер наочно знатимуть, звідки їхнє коріння», — зазначив у своєму вітальному слові координатор Спілки української молоді США Михайло Томашевський. 
 
Важливість футбольного єднання українців із різних континентів відзначив також Майкл Хакетт: «Футбол — це найкращий спосіб об’єднати людей. У таких товариських матчах ви отримуєте гарні уроки лідерства, командної гри, взаємоповаги та підтримки один одного. Дякую вам за участь у такому чудовому заході та бажаю успіхів і перемог». 
 
«Для нас велика приємність вітати вас у Будинку футболу, і я радий передати вам найщиріші вітання від президента УАФ Андрія Павелка, який зараз перебуває з робочим візитом в США, в Вашингтоні, та національної збірної України, — зазначив у своєму виступі Вадим Костюченко. — Ми підтримуємо тісні стосунки з Федерацією футболу США. Зокрема, минулого року в нас у гостях побував президент федерації Карлос Кордейро, який разом із колегами з Канади та Мексики презентував спільну заявку на проведення чемпіонату світу 2026 року. Україна підтримала її, і нам надзвичайно приємно, що це свято футболу відбудеться на ваших стадіонах! Також ми зацікавлені в реалізації спільних програм із розвитку футболу, обміні досвідом і проведенні товариських матчів між нашими юнацькими збірними». На думку першого віце-президента УАФ, символічним є той факт, що юнацька збірна України U-20 і жіноча збірна США в один рік вибороли золоті медалі чемпіонів світу. 
 
Нагадаємо, що минулого року за підтримки Української асоціації футболу в Ірпені відбувся VІІ Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд (його переможцем стала збірна українців Австрії).
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
И тут засветился "человек с фальшивым дипломом"! Я думал, что он уже где-то с Павелкой греется на одном из островов Карибского моря, оказывается я ошибался....