Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 серпня 2021, 06:51
14642
8

Виховні заходи. Пакьяо розібрався з Терманом і став суперчемпіоном

Лев Кравців все ще в захваті від боксу Менні Пакьяо

| Оновлено 21 серпня 2021, 06:51
14642
8
Виховні заходи. Пакьяо розібрався з Терманом і став суперчемпіоном
Boxing Scene. Менні Пакьяо

Дивовижний боксер цей Менні Пакьяо. Дивовижний і дуже класний. Його історія – чиста романтика. Нетрі, життя в коробці і на будівництві, бажання все змінити, шанс і пристрасть, з якою все втілюється в життя.

Цього року філіппінцю 41, але він вийшов в ринг проти суперника, молодшого за нього на 11 років і переміг. Неймовірно.

Менні дуже грамотно провів поєдинок

Пакьяо явно був готовий кайфувати в рингу. Якщо Терман кричав про нокаут у першому раунді, якомусь там місці в історії і прощанні з Менні, той горів бажанням показати, що цей хлоп'я неправий. Що і зробив з перших же секунд, відправивши суперника в нокдаун. Кіт говорив, що поставив гроші на свою перемогу в першому раунді, і в цьому ж раунді відправився відпочити.

До середини бою філіппінець не давав спокою супернику. Терман просто не розумів, що йому робити, а всі удари здавалися, ніби в сповільненій зйомці. Бокс Пакьяо був просто прекрасний.

Звичайно, майже в 41 в такому темпі битися весь бій неможливо, тому після екватора Менні вирішив відпочити, більше рухаючись, працюючи на контратаках і граючи. Кіт навіть не зрозумів, що сталося, два раунди дуже боязко йдучи вперед. Саме цей час був тим моментом, коли хід бою можна було переломити, але ранній нокдаун і постійне нагнітання від візаві збило Термана з плану.

Далі американець активізувався, пішов в атаку і навіть потрапляв. Декілька разів на голову Менні прилітали акцентовані удари, якими Кіт валив набагато більших суперників. Філіппінець брав удар, піднімав руки і посміхався у відповідь.

ВІДЕО БОЮ

Кілька раундів Пакьяо, дійсно, поступився – багато, в порівнянні зі стартом, пропускав з дистанції, а на ближній було більше метушні, ніж реального боксу. Проте, короткими ударами лівою рукою Пак раз по раз збивав бажання Термана піти вперед ще сильніше, або включити всю свою міць.

Кіт важко переносив удари 40-річного чоловіка, що не давало йому «натиснути газ в підлогу», а філіппінець робив рівно те, що було потрібно, щоб перепочити і збити запал «суперчемпіона».

До чемпіонських раундів Менні віддихався і включив останній штурм. У десятому раунді лівий боковий ліг в район печінки, ніби він там завжди знаходився. Кіт стиснувся, відвернувся і почав тікати спиною вперед, витягнувши капу. Удари в печінку вкрай болючі, але Турман вийшов з цієї ситуації молодцем - відбігався, зв'язав в клінчі і не дав завершити розпочате.

Фінальні трихвилинки пройшли під диктовку Пакьяо і сумнівів його перемога не викликала, поки ринг-анонсер не оголосив про розділене рішення. Якимось чином один суддя побачив перемогу Кіта Термана і двоє інших те, що було насправді – перемогу Менні Пакьяо. Тепер він «суперчемпіон» за версією WBA.

Так а в чому феномен Пакьяо? Хопкінс геть до п'ятдесяти бився

Феномен Менні в його стилі. Так, були більш вікові бійці, а Бернард Хопкінс, правда, бився до якогось позамежного, як для боксу віку, але це все трохи інше.

Пакьяо набагато легше більшості довгожителів, а це важливо. Чим менше вага спортсмена – тим менше часу йому судилося битися. Протягом кар'єри він піднявся на десять вагових категорій вгору, що просто неймовірно і в 8 був чемпіоном, що абсолютний рекорд в історії боксу.

І головне – стиль Менні. Він вибуховий темповик, основа дій якого полягає в постійному русі, комбінаціях і тиску. Пакьяо зумів підлаштуватися, робить паузи там, де це треба і намагається працювати на контратаках, але це все робиться лише для збереження сил, щоб битися в тому самому стилі, завдяки якому філіппінець і перемагає.

Після сорока працювати в постійному русі, атакувати, захищатися проти набагато більших суперників, опонентів, які молодші за тебе і вирубували величезних бійців раніше – неймовірне досягнення. Багатьом з нас буде важко просто відпрацювати 3 хвилини бій з тінню в такому ж темпі, а Менні б'ється з кращими і перемагає майже в 41 рік.

Що далі?

Цього року Пакьяо в ринзі не буде – він їде додому працювати. Менні займається благодійністю і політичною діяльністю, так що побачимо ми його лише в 2020-му. З ким? Не ясно.

Амір Хан всю кар'єру проситься отримати від філіппінця, але Менні це поки нецікаво. Чи піде він на об'єднання з ще більш серйозними і великими хлопцями теж поки не ясно і це не здається гарною ідеєю.

Так, Пак крутий і в 41 (а в наступному буде 42), але Терман – не супертоп. Кроуфорд і Спенс явно могутніше, сильніше, а Спенс ще і просто величезний. Не хотілося б, щоб легенда завершувала на сумній ноті, але щоб там не було, не захоплюватись цим хлопцем просто неможливо.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 9
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 25 квітня 2024, 14:53 6
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі

Також MEGOGO покаже поєдинок Берінчик – Наваррете

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhiy Kovalov
ТУРМАН: «Не понимаю, как Пакьяо может выиграть у меня хоть один раунд»
NikolayMaltsev
Пакьяо - молодец. В 40 лет продолжает выходить против топовых соперников. Но возраст не обманешь. Ему нужно уходить сейчас, иначе его кто-то вырубит.
vizuals
Пак звісно виграв, але лише за рахунок того нокдауну. Так усе було порівну. Але ж час від часу Турман забивав його конкретно, і лише крута держалочка врятувала від падіння.
Так що бути у восторге звісно можна, але разом с тим не треба забувати, що і Турман не був Турманом зразка боя против Гарсії
bonv
Я писав раніше - нехай Пак переможе і він переміг Респект!
vnk83
Автор не может фамилию боксера правильно написать? "Терман" кто это?
vizuals
"Финальные трехминутки прошли под диктовку Пакьяо"
Та невже. Турман виграв 10 та 11 раунди і лише у 12 був кращий