Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 18 липня 2019, 09:03
1709
1

Наставник Мотора розповів про посилення команди

Микола Степанець про п'ять новобранців команди

| Оновлено 18 липня 2019, 09:03
1709
1
Наставник Мотора розповів про посилення команди
Гравці «Мотора» вийшли з відпустки і приступили до підготовки до нового сезону. Про новачків «Мотора» і планах на підготовку розповів головний тренер Микола Степанець.
 
У «Мотор» прийшли четверо напівсередніх - Жуков, Вуйович, Яанімаа, Гурин та розігруючий Паровінчак. Посилити задню лінію було головним завданням на міжсезоння?
 
Так, нам потрібно було підсилити задню лінію, оскільки нам доведеться участь в Лізі чемпіонів і сеха-Лізі. У минулому сезоні багато грали Борис Пухівський і Айденас Малашінскас. Але у нас повинна бути заміна, щоб зменшити навантаження на них.
 
Станіслав Жуков два роки відіграв у Бундеслізі. Його повернення стало одним з головних подій міжсезоння. Як проходили переговори?
 
Виступаючи в нашому клубі, він виріс як гравець. Зараз Жуков знаходиться в дуже хорошому гандбольному віці, він пограв в Німеччині, в кращій лізі Європи, і має ще більше досвіду. Він українець і має дуже гарні людські якості. Ми знаємо його ставлення до справи, його дисципліну. Тому вже протягом сезону з ним велися переговори і, природно, роль зіграло те, що «Гуммерсбах» не зміг втриматися в Бундеслізі.
 
Можливість переглянути Жукова у вас була в тому числі в збірній України. Як його змінили два роки виступів у німецькому чемпіонаті?
 
У «Гуммерсбасі» у нього завжди було багато ігрового часу. Я бачу, що він став ще більш впевненим у власних силах, в його грі додалося мощі, він здатний вести гру.
 
З німецького чемпіонату в «Мотор» прийшов і естонський правий напівсередній Денер Яанімаа. Чим він звернув на себе увагу?
 
Останній сезон він відіграв за «ТУС Н-Люббеке». Незважаючи на порівняно невисокий зріст він володіє хорошим потужним стрибком. У нього великий досвід, він виступав з «Кіль», «Мельзунген». Нам потрібно було обов'язково посилювати позиції правого напівсереднього, оскільки після переходу Пачковськи в «Веспрем» у нас залишався тільки Влад Донцов.
 
Які очікування у «Мотора» від чорногорського лівого напівсередньої Стевана Вуйовича?
 
Його гру ми виділи в матчах нашої відбірної групи на чемпіонат Європи-2020. Ми довго спостерігали за ним. Це потужний гравець, представник югославської школи. Ми звертали на це увагу, особливо по грі в захисті. В обороні він може грати на позиції другого, а в деяких випадках і центрального захисника.
 
Наскільки складно буде боротися за місце в складі молоді - Владиславу Паровінчаку і Едуарду Кравченко з ЗНТУ-ЗАБ, а також Ігорю Гуріну, який прийшов з Донбасу »?
 
Все залежить від них. Ми бачимо, що вони можуть стати гравцями високого рівня. Паровінчака ми підключали і в минулому сезоні. Молодий хлопець, кандидат в національну збірну, може стати хорошим розігруючим. Гурин - високий гравець з дуже хорошою самовіддачею і великим бажанням грати. У нього хороші дані. В Україні не так багато лівих напівсередніх, тому ми звернули на нього увагу.
 
Як спланована підготовка команди до сезону?
 
20-го числа вилітаємо на збір до Хорватії, де будемо працювати над загально-фізичною підготовкою. Повернемося в Запоріжжі 3-го серпня, а 8-го серпня вирушимо на збір - до Словенії. Там проведемо 10 днів і зіграємо п'ять контрольних матчів, в тому числі з «Загребом» і «Гореньє», «Марібор». А з 22 по 24 серпня «Мотор» вступить на домашньому Кубку Дніпра, де нашими суперниками стануть данський «ГОГ», польська «Вісла Плоцьк» і білоруський «СКА-Мінськ».

 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика
Бокс | 19 квітня 2024, 16:11 1
Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика

Британець поділився планами

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy Chak
непогане підсилення, удачі Мотору!