Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 липня 2019, 11:55
2451
0

Джоель АБУ ХАННА: «Перехід в Зорю — хороший досвід»

Німецький захисник прокоментував підписання контракту з луганським клубом

| Оновлено 17 липня 2019, 11:55
2451
0
Джоель АБУ ХАННА: «Перехід в Зорю — хороший досвід»
ФК Зоря. Джоель Абу Ханна

Новачок луганської «Зорі», німецький захисник Джоель Абу Ханна, розповів про свій минулий етап кар'єри і про адаптацію в новій команді.

- Коли я зробив свій перший крок на тренувальному полі в Словенії, приєднавшись до «Зорі», то відразу зрозумів, що потрапив в дуже хорошу команду. Ці два тижні були дуже інтенсивними в плані підготовки. Крім фізичних навантажень необхідно було познайомитися з усіма хлопцями. Для мене перехід в «Зорю» — хороший досвід. Та й хлопці, при спілкуванні зі мною, не забувають англійську мову (посміхається).

Перші дні в Запоріжжі теж не розчарували. Особливо сподобалися ті умови, в яких тренується команда. Я щасливий приєднатися до «Зорі», як мінімум, на найближчі два роки.

- Розкажи трохи про минулий етап твоєї кар'єри.
- Більша частина моєї кар'єри пов'язана з «Баєром» з Леверкузена. Я підписав тут свій перший професійний контракт, але конкуренція була вкрай високою, а шанс грати — вкрай малий. З'явилася можливість перейти в «Кайзерслаутерн». Підписав з ними угоду на три роки. В той момент це була команда другої Бундесліги, але з дуже великими традиціями. Стадіон на кожному матчі був повний. На жаль, команда вилетіла в третю лігу, а я перейшов в «Магдебург».

Потім був певний період кар'єри в «Фортуні» Кельн, а тепер я тут, в «Зорі».

- Твоя оптимальна позиція на футбольному полі? Чи доводилося грати на різних позиціях?
- Моє оптимальне місце на полі — позиція лівого захисника. Але був час, коли я був центральним захисником. Крім того, на зборах в одній з ігор я грав на цьому місці. Для мене не проблема перейти з позиції лівого захисника на позицію центрального і навпаки.

- Як прийняла тебе команда?
- Хлопці прийняли класно. Іноді жартують над нами: наді мною і Ніколою, коли ми один з одним говоримо по-німецьки (посміхається). З боку здається, що німецька мова дуже груба і агресивна, але я вважаю, що це не так. Вважаю, що добре влився в команду. Всі дуже доброзичливі і налаштовані позитивно. Забув додати, що особливу посмішку викликають сказані мною російські слова з німецьким акцентом. Але жарти — це частина футбольного життя, і це цілком нормально.

- Твоя найближча мета в «Зорі»?
- Мета одна — приносити користь клубу. Важливо провести хороший сезон, гідно зігравши не тільки з «Шахтарем» і «Динамо», але і з іншими клубами. Потрібно добре зіграти як в чемпіонаті, так і пройти кваліфікацію Ліги Європи, потрапивши до групового етапу.

У нас хороша команда, хороший тренер. Моя мета — провести якомога більше хороших ігор.

- Як ми знаємо, ти почнеш найближчим часом вчити російську мову.
- Так, це правда. Я вже зателефонував вчителю. Знання мови дозволить мені спілкуватися з командою, відчувати себе простіше в місті, супермаркеті, таксі. А поки для спілкування використовую свої знання німецької та англійської. Якщо щось не розумію на тренуванні, партнери завжди підкажуть англійською.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.