Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 липня 2019, 05:23
5398
4

Євген ЯРОВЕНКО: «Від Дніпра залишилася команда ветеранів та автобус»

Колишній захисник «Дніпра» практично не вірить, що клуб знову воскресне

| Оновлено 10 липня 2019, 05:23
5398
4
Євген ЯРОВЕНКО: «Від Дніпра залишилася команда ветеранів та автобус»
prosports.kz. Євген Яровенко
Колишній захисник «Дніпра» Євген Яровенко поділився своїми думками про новину, що знаменитий клуб припинив своє існування:
 
«Хто винен у зникненні «Дніпра», ми всі чудово знаємо. І важко повірити, що клуб знову воскресне. Багатомільйонна армія вболівальників просто осиротіла. На жаль, від клубу «Дніпро» залишилася тільки команда ветеранів, яка, сподіваюся, не зникне, і клубний автобус, дякую генеральному директору Андрію Стеценко, на якому добиралися з Дніпра до Борисполя. Так, можна від СК «Дніпро-1» прибрати одиничку, але це буде зовсім інша історія.
 
Про цю сумну новину дізнався в Ризі, куди ми їздили з ветеранами «Дніпра» з візитом у відповідь грати проти ветеранів збірної Латвії (зіграли внічию 2:2). На матч виходили з поганим настроєм, вже знаючи: ветерани ще є, а клубу вже немає. Ця новина обрушилася, як сніг на голову. Все жевріла надія, що він буде існувати, тому в голові не вкладається, ні у вболівальників, ні у ветеранів, що «Дніпро» залишився тільки в пам'яті, в кінохроніці і інтернеті.
 
З «Дніпром» брав участь в матчах Кубка Європейських чемпіонів, виграв Кубок СРСР 1989 року і срібні медалі. У той час «Дніпро» був у всіх на слуху, і багато футболістів хотіли грати в команді, але не всіх брали в ряди. Після «Кайрата» мені вдалося швидко влитися в колектив, і було відчуття, ніби завжди тут грав. Допомогли адаптуватися друзі по «Кайрату» Антон Шох, Едуард Сон, а також одноклубники по збірній Володимир Лютий, Вадик Тищенко, Олексій Чередник. Ще до «Дніпра» запрошував в київське «Динамо» Валерій Лобановський. Завжди мріяв грати в іменитому клубі, але так як це було в 1987 році, і Чорнобильська трагедія була на слуху, то чесно не ризикнув здоров'ям щойно народженого сина їхати до Києва. Багато хлопців вивозили своїх дітей в різні куточки Союзу. Пам'ятаю, Олександр Чивадзе запрошував Володимира Безсонова привезти дочку в Тбілісі. Тому Чорнобиль зіграв вирішальну роль у виборі команди. І до цього дня не шкодую про це».
 
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу
Інші види | 18 квітня 2024, 21:23 5
Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу

До групи F також увійшли Нідерланди, Німеччина, Ісландія

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Интересно, что в памяти, в кинохронике и интернете осталось много чего гораздо более ценного, но вспоминается исключительно развлечение. Причем вспоминается отдельно от всего остального, как будто клуб Днепр организовался сам по себе, из ничего, посреди голой степи.
В ту же тему и упоминание про Чернобыль, про который развели массовый истерический психоз. Тогда как масштабные исследования, которые проводились с целью установить какие последствия оказала авария в плане влияния на здоровье, показали, что в самом крайнем случае возможно говорить о дополнительных 5000 случаях образований по линии щитовидной железы. И то, даже эти данные предположительные и окончательные не доказанные. Гораздо больший вред люди сами себе наносили, когда под воздействием истерики пили йод.
Это очень урок: тупость, массовое помешательство и мифологизированное мышление приводят к очень плохим последствиям.
alex13
И "Днепр-1"!