Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 сiчня 2024, 15:21
17722
6

Красені на мільярд: Феліш, Азар, Йович та інші

Топ-10 головних трансферів літа прямо зараз

| Оновлено 19 сiчня 2024, 15:21
17722
6
Красені на мільярд: Феліш, Азар, Йович та інші
ФК Атлетіко

Незважаючи на те, що активні рухи на футбольному трансферному ринку відбуваються трохи більше місяця, і до закриття вікна ще дуже далеко (в деяких чемпіонатах «Юріїв день» закінчується в кінці серпня, а в деяких - на початку вересня), вже зараз можна констатувати відразу кілька гучних трансферів. Примітно, що перші два десятки переходів у фінансовому еквіваленті тягнуть майже на мільярд євро. І це тільки початок! А що буде, якщо таки «клюне» найбільша «риба» - Неймар, Погба, де Лігт, Коутіньйо, Грізманн, Лукаку?

Але поки цього не сталося, ми вибрали десять найгучніших переходів з тих, що відбулися в перший трансферний місяць. У наш топ не ввійшли фінансово затратні переходи Лукаса Ернандеса з «Атлетіко» до «Баварії», Френкі де Йонга з «Аякса» в «Барселону» і відразу три трансферу за участю мадридського «Реала» (Едера Мелетао з «Порту», ​​Родріго з «Сантоса» і Матео Ковачича, який відбув з Мадрида в «Челсі»), а також деякі інші переходи. А все тому, що про ці трансфери було відомо ще навесні (а то й раніше), а зараз вони просто були оформлені юридично.

1. Жоао ФЕЛІШ
Звідки куди: з «Бенфіки» в «Атлетіко»
Сума трансфера: 126 млн євро

Незважаючи на те, що юний португальський форвард проводив лише перший сезон в якості гравця основного складу лісабонського клубу, своєю грою і результативністю він привернув увагу сильних світу цього. На нього полювали англійські гранди, але навіть цих товстосумів відлякувала ціна на гравця. І його ніжний вік - лише 19 років. У підсумку обидва манчестерських клуби вийшли з гонки переслідування за футболіста. А ось «Атлетіко» не побоявся виплатити за Феліша потрібні 126 мільйонів євро. Схоже, Грізманн таки покине «Ванда Метрополітано», і португалець повинен буде його замінити. Чи впорається? Ну, Симеоне впевнений, що так. Не дарма ж хлопця підписали аж на сім років.

2. Еден АЗАР
Звідки куди: з «Челсі» в «Реал»
Сума трансфера: 100 млн євро (плюс бонуси)

Чутки про перехід лідера «Челсі» і збірної Бельгії Едена Азара в «Реал» ходили давно. Але до пори до часу вони так і залишалися чутками. Азар-старший не приховував, що з дитинства вболіває за «вершкових», а його улюбленим гравцем завжди був Зідан. Саме французький наставник, який повернувся на «Сантьяго Бернабеу», наполіг, щоб 28-річний бельгієць переїхав в Мадрид. Переговори між клубами не були простими, але не були і тривалими. В результаті Азар підписав з найтитулованішим клубом світу п'ятирічний контракт.

3. РОДРІ Ернандес
Звідки куди: з «Атлетіко» в «Манчестер Сіті»
Сума трансфера: 70 млн євро

Однією з головних втрат багатостраждального «Атлетіко» є хавбек Родрі. На цього 23-річного футболіста претендували багато футбольних грандів Старого Світу, але іспанець дав зрозуміти, що якщо і перейде кудись, то лише в команду Гвардіоли. «Атакуючий футбол і титули - ось те, що привернуло мене в «МанСіті». Чекаю не дочекаюся моменту, коли зустрінуся з Хосепом Гвардіолою», - заявив Родрі в своєму першому інтерв'ю в якості гравця чемпіонів Англії. До речі, цей трансфер для «МанСіті» є рекордним. У всякому разі, на даний момент.

4. Тонгі НДОМБЕЛЕ
Звідки куди: з «Ліона» в «Тоттенхем»
Сума трансфера: 62 млн євро

Здійснилося: «Тоттенхем» нарешті почав витрачати. Та ще й як! «Шпори» придбали у французького «Ліона» півзахисника Ндомбеле. Цей фактурний хавбек притягував увагу багатьох іменитих команд, і було зрозуміло, що «ткачам» не втримати одного з найбільш «ліквідних» своїх гравців. Так і сталося. Однак вибір Ндомбеле став для багатьох несподіванкою. Але Тонга його пояснив наступним чином: мовляв, дуже хоче пограти під керівництвом Почеттіно. І жити в Лондоні. Цей трансфер для «Тоттенхема» став рекордним.

5. Лука ЙОВИЧ
Звідки куди: з «Айнтрахта» в «Реал»
Сума трансфера: 60 млн євро

Як і новоспечений одноклубник Йовича - Азар, Лука з дитинства «топив» за «Мадрид». Тому відкинув усі вигідні пропозиції. У тому числі - і від «Барселони». Серб чекав пропозиції з «Реала». І дочекався. На презентації Лука заявив, що вважає себе найщасливішою людиною на землі, додавши, що йому абсолютно все одно, як його буде використовувати на футбольному полі тренер «Реала» Зідан - як підмоги Бензема, або як заміну французу, або гравця найближчого резерву. Головне - здійснилася його мрія, а він для свого клубу зробить все від нього залежне.

6. Аарон ВАН-БІСАККА
Звідки куди: з «Кристал Пелас» в «Манчестер Юнайтед»
Сума трансфера: 55 млн євро

І наставник «червоних дияволів» Сульшер, і менеджмент клубу ще навесні заявляли, що в літнє трансферне вікно в команді гряде «велике прання». Але поки що дійсно гучних імен в складі «МанЮнайтед» не з'явилося. Напевно потенційних новачків відлякував той факт, що команда в новому сезоні не зможе грати в Лізі чемпіонів, так як пролетіла повз топ-четвірку. Однак один дорогий трансфер манкуніанці таки зробили. У команду прийшов захисник Ван-Біссака - не по роках зрілий (йому лише 21 рік) і врівноважений гравець, з хорошою передачею і відбором. Сульшер упевнений, що цей хлопець «виросте в великого футболіста».

7. Ферлан МЕНДІ
Звідки куди:
з «Ліона» в «Реал»
Сума трансфера: 48 млн євро (плюс бонуси)

Не без пригод (тривалий медогляд), але захисник «Ліона» Менді таки перейшов в «Мадрид». Контракт з французом підписаний аж на шість років. Зідан явно розраховує на цього 23-річного футболіста, і не приховує, що він повинен стати частиною нового «галактичного» «Реала». Примітно, що на продажу Менді його вже колишній клуб заробив майже в десять разів. Два роки тому Ферлан прийшов в «Ліон» з «Гавра» лише за п'ять мільйонів євро. І такий стрибок в ціні лише за два роки.

8. Маркос ЛБОРЕНТЕ
Звідки куди:
з «Реала» в «Атлетіко»
Сума трансфера: 40 млн євро

Нинішнього літа «Реал» не тільки знатно витрачався, а й продавав своїх футболістів. Відпустив Ковачича в «Челсі», про що було сказано вище, продав в стан свого ворога з «Атлетіко» півзахисника Льоренте. 24-річний хавбек відіграв за «Реал» два сезони, однак повноцінним гравцем основного складу так і не став - всього 20 матчів у Примері за «вершкових». Зідан дав зрозуміти іспанцю, що в новому сезоні йому не бачити місця в основі. А ось Симеоне місце в основі для Маркоса обіцяє. Що і стало для останнього приводом для зміни клубної прописки.

9. Матс ХУММЕЛЬС
Звідки куди:
з «Баварії» в «Боруссію» Д
Сума трансфера: 38 млн євро

Центральний захисник баварців Хуммельс повертається в Дортмунд. Щоб знову стати основним гравцем у складі «Боруссії». На новому-старому місці роботи 30-річний центрбек буде отримувати 10 мільйонів євро в рік. Від цього трансферу виграють всі три сторони: і «Боруссія», яка страждала в минулому сезоні через відсутність по-справжньому надійного гравця в центрі захисту, і сам гравець, який буде отримувати напевно більше ігрового часу, причому без адаптації і притирання, та й сама «Баварія», яка намагається омолодити склад.

10. Костас МАНОЛАС
Звідки куди:
з «Роми» в «Наполі»
Сума трансфера: 36 млн євро

Одним з багатьох перебіжчиків з «Роми» в нинішнє міжсезоння став грецький захисник Манолас. 28-річний футболіст пішов в «Наполі», де буде отримувати в рік чотири з половиною мільйона євро (значно більше, ніж заробляв в римському клубі). Однак Костаса спокусила не тільки більш висока зарплата, але і можливість пограти в Лізі чемпіонів, і попрацювати під керівництвом Карло Анчелотті.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaliy Kuzuniy
Что на основном фото Галкин делает??
Vitaliy Kuzuniy
Кто сказал, что рабовладельческий строй в прошлом? Просто людей перестали менять на бусы...
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Руслан Шевченко
А мы за каким-то Зайцем следим или Мелитопольской черешней или патриотом из 1 лиги?
Kantemirov
Снимайте Галкина с главной, там Эля рубится в 1/4.