Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 липня 2019, 08:57
38581
8

Ломаченку, схоже, доведеться боксувати з Теофімо. Що відбувається?

Лев Кравців намагається зрозуміти, коли українець стане абсолютним ЧС та чи стане взагалі

| Оновлено 07 липня 2019, 08:57
38581
8
Ломаченку, схоже, доведеться боксувати з Теофімо. Що відбувається?
Top Rank. Василь Ломаченко

Шлях до абсолюту для Василя Ломаченка тривалий і непростий. Щоразу все вибудовується так, як потрібно і кожен раз можливість дійти до всіх титулів в легкій вазі зривається через зміни від промоутерів або організаторів. Мало того, що Вася менше всіх своїх суперників, так ще й постійні травми суперників і зміни розкладів відтягують момент тріумфу.

Якщо українцеві вистачить нервів і сил об'єднати пояси – це буде велике досягнення.

WBA і WBO

Василь Ломаченко – чемпіон світу за версіями WBA і WBO в легкій вазі. Перший пояс він взяв, перемігши Хорхе Лінареса (ТКО10), другий, вигравши у Хосе Педраси (за очками). З цими титулами все відносно спокійно. Організації готові чекати об'єднання, за яке взявся українець, і поки що не підганяють його з захистами.

Це точно не означає, що завтра хтось із них не вирішить, що настав час влаштувати Васі проблеми, але поки все спокійно. WBA може розігрувати пояс «звичайного» чемпіона, поки українець володіє поясом «суперчемпіона», а WBO просто лояльна до Ломаченка.

Звичайно, в будь-який час може з'явитися хтось впливовий, на кшталт Едді Хірна, посмикати за потрібні ниточки і заявити, що його боксер – обов'язковий претендент, вимагаючи поєдинку, але обидві організації не висловлювали навіть натяку на такий розвиток подій, так що поки переживати не варто.

WBC

Зелений пояс розіграють між собою Ломаченко і Люк Кемпбелл. Англієць крутий: олімпійський чемпіон і просто крупний легковаговик. Шанси Васі все ще високі, але є сумніви з приводу повністю адекватного суддівства в Великобританії, де буде проходити двобій, а чи вдасться відправити Люка в нокаут – не ясно.

Головна проблема Василя в легкій вазі – габарити. Він досягає розмірів середньостатистичного легковаговика (на кшталт Кроли), тільки давши упор на фізичну підготовку, а той же Теофімо, Коммі і Кемпбелл – боксери, готові йти далі. Вони великі, міцні і довгорукі. Всі бачили, як довелося потрудитися українцеві в бою проти довгорукого бігунка Педраси.

Кемпбелл точно не менш навчений, ніж Хосе, а за габаритами дуже тому не поступається. Буде зовсім непросто, але Вася повинен справлятися. Якщо вийде, восени у Ломаченка буде вже три пояси чемпіона світу, але цього все одно мало для головної мети – статусу абсолютного чемпіона світу.

IBF

Щоб стати абсолютом, потрібно чотири пояси – WBA, WBO, WBC і IBF. Два вже є, третій, можливо, скоро буде. Четвертий міг з'явитися вже взимку, але поки не виходить. Річард Коммі домовився про поєдинок проти Васі ще до того, як завоював пояс. З чуток, він і Іса Чаніев – суперник ганця в бою за титул, уклали попередню угоду про те, що переможець негайно вийде на бій з Ломаченко.

Але, чи тієї угоди зовсім не було, або вона було дуже формальною. Коммі нокаутував Чаніева за два раунди, зламав руку і, як сказав Вася: «Тепер будемо його шукати». Річард не ховається, але постійно кудись зникає. Швидко вилікувавши руку, він заявив, що хоче провести проміжний бій, а потім готовий на зиму заходити на розборки до Ломи.

Бій провів: чотири рази кидав Бельтрана, який навіть не потрудився скинути зайві 700 грам до бою, і рефері зупинив бій в 10 раунді. За ідеєю – далі Ломаченко? Ні. Top Rank – промоутерська компанія Ломаченка, ще кількох боксерів і Теофімо Лопеса – ще до поєдинку Коммі – Бельтран стала розкручувати бій Теофімо проти Річарда.

Лопес битиметься проти непереможеного японця Масайоші Накатані і потім вийде на перший титульний поєдинок проти Коммі. Ну, якщо виграє. У планах Top Rank – безпрограшний варіант. Чи не варто забувати, що свого часу, побачивши старіння Пакьяо, Боб Арум легко розправився зі своїм колись головним бійцем, так що бій Теофімо – Ломаченко за всі пояси – безпрограшний варіант для старого Боба.

У будь-якому випадку в його руках буде абсолют, причому Теофімо навіть перспективніший – він набагато молодший і готовий йти далі вгору, як психологічно, так і фізично. Вася ж сказав, що легка вага для нього – межа.

Поєдинку Теофімо – Ломаченко не уникнути?

Звичайно, все це ще вилами по воді, так би мовити. Ломаченко може програти за очками Кемпбеллу. Рідні стіни, робота з дистанції, прихильні (а вони завжди такі в Англії) судді і Едді Хірн, якого явно нудить від того, що його бійці програють Васі.

Теофімо може програти японцеві. Малоймовірно, але раптом. Хто знає цих японців, деякі геть вистрілюють, як Наойя, і лякають своїми ударами всіх. Якщо не японець, то Коммі може спробувати зупинити малюка. Лопес – класний боксер, але огріхів в його техніці предостатньо. Як і в техніці Річарда. Плюс міцні удари в обох і великі габарити. Буде цікаво і неоднозначно, хоч Теофімо і фаворит.

Хоча, звичайно, Ломаченко – Лопес в бою за всі пояси категорії – найвірогідніший результат всіх цих багатоходівок. Якщо раптом Хірн не виб'є захист титулу WBC для Девіна Хейні – ще одного перспективного легковаговика, який бажає розібратися з Ломаченком. Девін скоро винесе чергового суперника і стане претендентом.

Але це навряд чи: пояси захищаються по черзі їх отримання і WBC, при успішному результаті – третій на черзі у Васі.

Оцініть матеріал
(64)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 23
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Навіщо товкти воду в ступі? Спершу треба перемогти Кемпбелла, а тоді будувати подальші плани
vizuals
Занато далекоглядна стаття, але дуже непогана. Кємпбєлл досіть небезпечний, але в нього все якесь середнє - таймінг, боксерське айкью, удар.
Ось як він боксував з Лінаресом, якого пепебоксував та перебив Вася
youtube.com/watch?v=8ZPqjR8KzlI
Ну - таке
finka13
Мне вообще не хочется смотреть бои с Кемпбелом, Коми, Хейни, Лопесом.. мне кажется они не заслуживают боя с Василием.. Один бегает, второй много говорит, третий из Англии ни ногой! Так себе соперники. Про Хейни я вообще только сегодня услышал )
Я бы очень хотел увидеть два боя:
1. С Джервонтой Девисом, потому что он опасен как опасная бритва (сорри за тавтологию).
2. С Майки Гарсией, но тот раздулся им вряд ли себя вгонит в нормативы легкого веса.

Остальные бои однозначно проигрывают в моем рейтинге.
Comrade Me
Здоровый этот Кэмпбелл для своего веса.
И размах рук 180см.
Saar
Майк Тайсон сегодня сказал в интервью:" Тайсон назвал украинского боксера Василия Ломанченко "невероятным боксером".
"Невероятный боксер, но я с ним пока не знаком. Очень жаль", - сказал железный Майк
В то же время он не стал прогнозировать перспективы украинского боксера Александр Усика. "Что касается перспектив Усика в супертяжелом весе, то я пока не могу ничего прогнозировать. Номером один там является Деонтей Уайлдер", - сказал Тайсон.
Saar
Что касается Теофимо, то не смотря на свою молодость, для Ломаченка это самый тяжелый соперник.