Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 червня 2019, 09:49
9649
7

Олександр КАРАВАЄВ: «Підкупило, що Хацкевич зацікавився мною»

Гравець збірної України – про перехід в «Динамо»

| Оновлено 28 червня 2019, 09:49
9649
7
Олександр КАРАВАЄВ: «Підкупило, що Хацкевич зацікавився мною»
ФК Динамо Київ. Олександр Караваєв
Після переходу з луганської «Зорі» в київське «Динамо», гравець збірної України Олександр Караваєв дав перше інтерв'ю в новому статусі. Нагадаємо, 27-річний футболіст підписав зі столичним клубом 4-річний контракт.
 
– Відчуття після підписання контракту хвилюючі. Коли з'явилася пропозиція і все відбувалося на рівні обговорення, я це сприймав нормально, але зараз, коли вже безпосередньо підписував контракт, відчував приємне хвилювання, я повністю усвідомив, куди потрапив.
 
– Що значить для вас «Динамо», як для футболіста, який приходить у цей клуб?
– Я думав про це вдома, і коли був із сім'єю на відпочинку. Перше, що спадає на думку - це легенда українського футболу. Клуб із великою історією, із яким асоціюються великі гравці, тренери і перемоги.
 
– Як стати одним із цих легендарних гравців?
– Найголовніше - це працювати, віддавати себе на полі більше, ніж на 100%, і тоді все вийде.
 
– Ви підписали довгостроковий контракт... Чи можна сказати, що зараз перебуваєте на піку кар'єри, і «Динамо» для вас - це надовго?
– Звичайно, я розумію, що надовго пов'язав свою долю з клубом, у якого великі завдання, мені це дуже подобається і імпонує. З кожним роком, починаючи від початку моєї футбольної кар'єри ще на юнацькому рівні, я постійно рухався по сходах угору. Не хочу, щоб зараз був пік моєї кар'єри, сподіваюся, надалі також буду рухатися вперед до її завершення.
 
– У вас уже була розмова з головним тренером «Динамо» Олександром Хацкевичем?
– Так, він мені дзвонив, виказав свою зацікавленість, мене це підкупило. Футболісту завжди приємно, коли тренер дзвонить і каже, що розраховує на нього і хоче, щоб він грав у команді. Саме це стало одним із вирішальних факторів у здійсненні цього переходу.
 
– Ви вже досвідчений футболіст, але тільки готуєтеся дебютувати в Лізі чемпіонів. З якими очікуваннями підходите до цього турніру?
– За свою кар'єру я грав майже на всіх рівнях футбольних турнірів, залишилося лише спробувати свої сили на найвищому - в Лізі чемпіонів. Дуже цього хочу і чекаю, це моя мрія, яка ще не здійснилася.
 
– Ви - гравець збірної України і добре знайомі з багатьма динамівцями. З ким із них найбільше спілкуєтесь?
– З усіма спілкуюся дуже добре. З першого дня знайомства з Віктором Циганковим, мене вразили його людські якості, і з тих пір із кожним збором, із кожною грою наше спілкування все більше й більше перетворюється в дружбу, це дуже приємно. А так, хороші стосунки з усіма хлопцями, особливо молодими - Миколенко, Шапаренко, також давно знаю Бойка, перераховувати можна довго. Усі приємні хлопці. Коли приїжджаємо до збірної, у нас немає поділу на клуби, ми всі як одне ціле, як сім'я.
 
– Гольова передача на Вітю Циганкова в минулому матчі за збірну теж вплинула на ваш перехід?
– Думаю, ні, але мені було приємно. На той момент я вже знав про зацікавленість «Динамо» в мені, здорово, що гол Віті поклав початок розгрому.
 
– Чи довго ви роздумували над вибором номера - 20?
– Ні, знаю, який легендарний футболіст під ним грав - Олег Гусєв, якого я ще застав у збірній, тож для мене це велика честь. Буду намагатися наблизитися до нього за рівнем і досягти того, чого досяг він, коли грав у «Динамо».
 
– Ви приходите на позицію правого захисника. Чи будете конкурувати і за інші позиції?
– Це питання я ще не обговорював із головним тренером. На своїх позиціях я граю досить довго, тому особливої ​​різниці для мене вже немає. Коли розпочну тренування, думаю, це питання проясниться. Якою б не була задача тренера, буду її виконувати.
 
– У якій формі зараз перебуваєте, чи готові вже вирушити на збір і почати підготовку до сезону?
– Відпочинок після тривалого сезону був не такий уже довгий. Дотримувався режиму, тримав себе в тонусі. Відпустку проводив у своєму рідному місті і один раз навіть грав у футбол із хлопцями з двору. У повсякденному житті подібне зустрічається рідко, а під час відпустки - це приємно, адже це ті хлопці, з якими грав так само років 20 назад. Здорово знову зустрітися. Словом, я перебуваю в непоганій фізичній формі, зрозуміло, що не такій хорошій, як перед початком сезону, але на те і збори, щоб під час них підготуватися. Медогляд показав, що я здоровий і повністю готовий, уже з нетерпінням чекаю, коли розпочну тренування.
 
– Що б ви хотіли сказати вболівальникам «Динамо»?
– Я ніколи не опускаю руки на футбольному полі - як на тренуваннях, так і в іграх. Звичайно, може щось не виходити, але обіцяю віддавати всього себе більше, ніж на 100%, щоб здобувати перемоги і вигравати трофеї. Як футболіст, я серйозних нагород не вигравав, хочеться цей момент виправити, і, упевнений, спільними зусиллями все вийде.
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Без Судакова. Шахтар готовий відпустити на Олімпіаду 5 гравців
Футбол | 29 червня 2024, 14:15 31
Без Судакова. Шахтар готовий відпустити на Олімпіаду 5 гравців

Ймовірно, Георгій на турнірі не зіграє

Аргентина – Перу. Прогноз і анонс на матч Копа Америка 2024
Футбол | 30 червня 2024, 02:01 0
Аргентина – Перу. Прогноз і анонс на матч Копа Америка 2024

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Євро-2024 виграє збірна…
Футбол | 29.06.2024, 15:40
Євро-2024 виграє збірна…
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Witaliy Z
Удачи, земляк!))
pavel85
Говорит дело.Главное чтобы Динамо играло стабильно а не только с Шахтером попу рвать.
digital_summer
После игр сборной я написал, что Шева и такая сборная помогут многим футболистам улучшить свои финансовые условия, и не думал, что после Зинченко вторым будет Караваев. Надежда была все же на Малиновского)
Lion
Какая честь физрук заинтересовался.
Volk
Не видать тебе Лиги чемпионов. Динамо, типичный середняк Лиги Европы
Alexey Antonenko
Лучше бы насторожило
serg
Хацкевич про Караваева: Я нікім не цікавіўся, а гэта хто такі, Караваеў? У якой камандзе ён гуляў, гэты футбаліст?