Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 червня 2019, 14:03
6637
3

Рігондо здав після Ломи: уник поразки андердогу завдяки рефері

Лев Кравців намагається розібратися, що трапилося з Рігондо і з ким йому краще побитися далі

| Оновлено 25 червня 2019, 14:03
6637
3
Рігондо здав після Ломи: уник поразки андердогу завдяки рефері

Гільермо Рігондо – один з найкрутіших боксерів останніх років. Незважаючи на габарити, він розривав значно більших суперників, володіє крутими навичками і потужними ударом. Але після поєдинку з Василем Ломаченком в кубинця щось надломилося і тепер він ледь не програв ноунейму.

З ким бився цього разу?

Хуліо Сеха – непоганий боксер, але його рівень і рівень Рігондо в корені відрізняються. Як не крути, Гільермо – дворазовий олімпійський чемпіон, вміє в рингу абсолютно все. Сеха – просто хороший боксер, що віддає переважно в рингу рубиться.

Ніхто не очікував, що Гільєрмо вийде і винесе суперника в першому ж раунді, але на повне декласування налаштовувалися. Вийшло зовсім по-іншому. Рігондо став навпроти суперника і вирішив зіграти з ним в його ж гру, власноруч обмеживши себе від своїх же козирів.

Хлопці билися на ближній дистанції, кубинець лише зрідка намагався зміщуватися і включати себе того самого, попутно занадто багато пропускаючи.

Головна чеснота Рігондо – його вміння доносити удари до мети і заважати це зробити супернику. Досить багато за мірками самого боксера по ньому потрапляли лише Василь Ломаченко та Ноніто Донейр. І ось тепер Хуліо Сеха. Класна компанія, так?

І якщо перші двоє, дійсно, влаштовували з Рігондо класний бокс, то Сеха навіть не трудився придумувати щось нове: він, як і завжди, ставав навпроти суперника, бив і йшов вперед. Гільєрмо вирішив, що це чудова нагода відповідати ударом на удар, забувши про ноги.

Так, точнішим був Рігондо. Взагалі його ККД вражав завжди. Те, як кубинець відчуває суперника, розуміє куди і коли потрібно вдарити – це прекрасно. Гільєрмо точно бив жорсткіше, доносячи до мети більше ударів, що впливають на фізичний стан опонента. Але для перемоги цього було замало.

Сеха брав простотою: багато ударів, постійні атаки і знову багато ударів. До восьмого раунду не було ніякого відчуття того, що Рігондо може перемогти, але він примудрився включитися. Точний лівий боковий гарненько перевернув Хуліо. Він впав, але до кінця відліку встав і був готовий продовжувати. Незважаючи на кінець раунду і готовність боксера, рефері дав відмашку – перемога Гільєрмо технічним нокаутом у восьмому раунді.

Найцікавіше, що після поєдинку всі дізналися результати суддівських записок на момент зупинки бою – Рігондо програвав на картках усіх трьох суддів.

Сеха вибрав правильну тактику або Рігондо не впорався?

Кубинець, звичайно, впорався. Рахунок на суддівських картках не має значення тоді, коли трапився нокаут. Але це якщо говорити про це в окремо взятому поєдинку, а не про те, що він може показати в майбутньому.

Звичайно, це не заслуга Сехи. Він бився так, як міг, а от суперник з потенційно вищим рівнем боксу не впорався. І не зовсім ясно, чому. З одного боку, Гільєрмо сказав, що хотів довести всім, що вміє не тільки «сідлати велосипед», а й битися. Мовляв, його постійно критикують за його стиль і тепер він вирішив довести, що вміє і по-іншому.

Аргументація цікава, але навіщо доводити щось явно не на піку форми. Зараз ти вже точно не станеш більш затребуваним, просто боксуючи на ближній дистанції, та й не призводить це ні до чого хорошого. Просто тому що це не стихія Рігондо. Якщо такий простачок, як Хуліо зумів нав'язати свою гру і лідирувати за очками, то більш майстерний боксер і зовсім може перемогти достроково.

З іншого боку, можливо, грає свою роль вік. У такій вазі боксерський вік закінчується дуже швидко, а Гільєрмо вже 38 – дуже багато для легкоатлета. Цілком ймовірно, що ветеран просто втрачає ту блискавичну різкість в пересуваннях на ногах, тому доводиться зриватися в рубку. Благо, сила удару і різкість рук поки при ньому. Але якщо причина в віці, чи надовго?

Що далі?

Рігондо став обов'язковим претендентом на пояс WBC. Зараз їм володіє Рей Варгас і цей поєдинок буде цікавий лише деяким фанатам боксу. У категорії кубинця, крім нього, немає занадто гучних імен, тому розраховувати на заробітки і головні поєдинки вечора не варто.

Цікаво може стати, якщо Гільєрмо опуститися на одну категорію вниз або Наойя Іноуе підніметься вгору, перемігши всіх у своїй вазі. Японець – абсолютний монстр. При цьому, він не такий вправний боксер, як Рігондо. Іноуе – міць, в той час, як на стороні кубинця також сильний удар, чудовий ККД і позамежна техніка (якщо швидкість ніг не пішла з віком). Бій точно вийде крутим.

Є варіант знову залізти в 57, спробувати себе там з Гері Расселом або Лео Санта Крузом, але навряд чи це принесе дивіденди – Рігондо занадто малий навіть тут. Що говорити про 57 кілограм. Так що, єдиний поєдинок, який буде реально цікавий і збере касу – проти Іноуе, який зобов'язаний перемагати Донейра. Ну, або реванш з Донейром.

Проблема в тому, що всі ці хлопці знаходяться на категорію нижче, не говорять поки про бажання підніматися, а кубинець не хоче спускатися, збираючись претендувати на пояс в бою з маловідомим широкому загалу бійцем.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
IronValdemar
38 років. Це вже дуже багато для його ваги. Техніка залишилась, але рефлекси і швидкість будуть гіршими.
Ajvar
Херцив еще ипанутей, чем тот рефери, который рано остановил бой.
Каким дебилом надо быть, чтобы напиать "Уник ПОРАЗКИ" если Ригондо отправил на канвас одной левой соперника имея пару выигрышных раундов???
Ajvar
Так же в прошлых боях многократно кубинца вообще в нокдаун отправляли! А он при этом вставал и добивал, а тут он даже не упал, Харцив - пора на пенсию!