Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
4187
3

В'ячеслав ШЕВЧУК: «Зінченко - приклад нової ментальності»

Екс-тренер «Олімпіка» - про найкращих українських тренерів і футболістів

В'ячеслав ШЕВЧУК: «Зінченко - приклад нової ментальності»
ФК Динамо Київ. В'ячеслав Шевчук
Екс-тренер «Олімпіка» В'ячеслав Шевчук назвав найкращих українських тренерів і футболістів.
 
- В УПЛ є тренери, чия робота викликає у вас захоплення?
- Так. Наприклад, Ангел Червенков. Упевнений, що «Чорноморець» зайняв не своє місце, і провини тренера в цьому немає. У команди відчувається організація гри і рука наставника. Немає установки «грай як вийде». У Червенкова все не так.
 
А ще - я відмінно запам'ятав Йовічевич, який виступав перед молодими тренерами з лекцією під час навчання на Про-диплом. Він розповів, що саме награвав до конкретного матчу, показав відео-вправи, а потім - то, як це було використано в грі. Я просто кайфую від дрібниць, які готуємо на тренуваннях, а потім вони працюють на полі.
 
- Юрій Вернидуб вас не вражає?
- Чому ж! Він відмінний мотиватор і досвідчений тренер. Може, чогось «Зорі» останнім часом не вистачало, але команда продовжувала грати вперед і діяти агресивно.
 
- Є думка, що видовищність в грі «Олександрії» не відповідає високому місцю клубу в таблиці. Або ви не вважаєте це головним?
- Мені подобається Шаран: як він працює і як висловлюється. Мені здається, він завжди чесний перед собою і гравцями. У «Карпатах» добре працював Жозе Мораїш. Імпонує «Десна» Олександра Рябоконя ...
 
- Що вам найбільше дратує в українському футболі?
- Я втомився слухати, що наш футбол помирає, тому що вважаю, що у нас багато реально крутих гравців. Просто їх потрібно підтримувати, бачити в них хороше, ходити на матчі з їх участю. Однак для початку слід налагодити ситуацію в країні: дочекатися часів, коли економіка зміниться, війна закінчиться, а люди - повернуться на стадіон.
 
- Ви бачите покоління гравців, які будуть ставитися до футболу з європейським менталітетом?
- Молоді рідко мислять, як, наприклад, Саша Зінченко. Коли я прилетів до Манчестера, він приїжджав зустрічати мене в аеропорт. А потім провів спонтанну екскурсію по місту. Називав мене «Батя» або «дядько Слава».
 
І ось доїхали ми до якогось місця, де були розташовані поля. І Зіна раптом сказав: «Я сюди іноді ввечері приїжджаю - бігаю після тренувань. Щоб залишатися в тонусі, коли не вистачає ігрової практики». І це при тому, що грає Саня в одному з найсильніших клубів світу, де не прийнято тренуватися індивідуально! Але мозок у хлопця спрямований в потрібну сторону. За це - тотальний респект ...
 
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 32
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tasha19
Не зря ж говорят, у нас футболист заработав первый миллион думает как его потратить, в Европе футболист заработав первый миллион думает как заработать второй))
MaxUa
Чтобы относиться к футболу в частности и к работе в целом с европейским менталитетом, этим менталитетом нужно обладать. То есть с малых лет жить в условиях ЕС, впитывая проявления этого менталитета из повседневной реальности. А наша повседневная реальность все больше напоминает латиноамериканский вариант с таким как бы вялотекущим перманентным кризисом. Поэтому если в перспективе довести ситуацию до такой, при которой перспективный юноша будет видеть в футболе чуть ли не единственное средство, благодаря которому и он сам, и его семья смогут вылезти из нищеты в нормальную, человеческую жизнь, тогда да, тогда он будет бредить футболом и энергично вкалывать от рассвета и до заката.
Ffuckyoupeople
Что -бы ты ещё сказал за Саню,канал футбол "Любовь"!