Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
2629
0

РАФАЇЛОВ: «На адресу Вернидуба можу сказати тільки слова подяки»

Гендиректор «Зорі» - про роботу з Юрієм Вернидубом

РАФАЇЛОВ: «На адресу Вернидуба можу сказати тільки слова подяки»
ФК Зоря. Сергій Рафаїлов

Генеральний директор луганської «Зорі» Сергій Рафаїлов підвів підсумки роботи з екс-головним тренером команди Юрієм Вернидубом:

«На адресу Юрія Миколайовича я можу сказати тільки слова подяки. Ми прийшли з Юрієм Вернидубом в команду в дуже важкий час. Це був вкрай проблемний клуб. Правда, Юрій Миколайович став головним тренером на два роки пізніше. Коли ми прийшли, не було нічого. Час становлення був дуже складним. Дякую керівникам «Шахтаря», які дали нам футболістів в оренду, але потім так само різко їх забрали.

Юрію Миколайовичу потрібно було перебудуватися. Ми вибрали пошук нових виконавців, не відмовляючись від оренди, успішно заробляючи при цьому. Шукали не лише ігрову, а й фінансову самостійність. Я, як тренера, розумію Юрія Вернидуба. І мені було теж боляче, коли тренер працює, створює команду і постає питання про продаж футболістів для того, щоб клуб жив.

Починати по-новому кожні півроку, збирати команду, вибудовувати модель гри і боротися за результати дуже складно. Він з цим справлявся. Ми працювали разом над розвитком клубу і просуванням його вперед. Назвіть ще, крім «Динамо» і «Шахтаря», такий клуб, який стабільно грав в Єврокубках, втрачаючи при цьому провідних футболістів кожні півроку? Показуючи при цьому відмінну гру. Наша біда в тому, що ми не завжди могли мотивувати футболістів на ігри чемпіонату. Але згадайте минулорічні матчі з «Лейпцигом» і «Брагою»? Це гранди.

Один з тренерів нашої провідної команди скаржився, що бюджет «Манчестер Сіті» в шість разів більший, ніж у «Шахтаря». А у «Лейпцига», наприклад, бюджет в сто разів більше, ніж у «Зорі». Але всі ми виходили і грали. Трагічно не пощастило на останніх хвилинах. Це був дуже складний виклик для Юрія Миколайовича.

А ця ситуація з війною ... П'ять років ми живемо в іншому місті. Зайвий раз скажу спасибі Запоріжжю, уболівальникам, керівництву міста, яке прийняло нас і допомагає в міру можливості.

Нічого поганого про Юрія Вернидуба я сказати не можу. 10 років для тренера в одному клубі - це дуже багато. Десь ми не знайшли ключів до футболістів. Вони в Лізі Європи грали дуже сильно, а в чемпіонаті був різкий спад. Ми втрачали очки там, де не повинні були. Це урок для нас. Для футболістів. І для нової тренерської команди.

Ще раз спасибі Юрію Вернидубу. Успіхів в його подальшій тренерській діяльності».

Вернидуб покинув пост головного тренера «Зорі» в кінці травня.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.