Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 червня 2019, 10:57
10870
5

ВАЛЯЄВ: «Аргентинці в Металісті людей ламали, а тренери мовчали»

Колишній хавбек «Металіста» – про поведінку аргентинських легіонерів

| Оновлено 19 червня 2019, 10:57
10870
5
ВАЛЯЄВ: «Аргентинці в Металісті людей ламали, а тренери мовчали»
ФК Металіст 1925. Сергій Валяєв
Екс-півзахисник «Металіста» Сергій Валяєв розповів про колишніх легіонерів харківського клубу.
 
– Такі легіонери, як Шав'єр, Тайсон, Обрадович, Девіч, Папа, Ганцарчик потрібні. Мені завжди простіше було знаходити спільну мову з бразильцями. Вони добріші, відкритіші. З аргентинцями було складно. Мені здається, вони завжди на пафосі. Не кажу про їх футбольні якості, але вели вони себе зарозуміло.
 
Навіть ми, місцеві, намагалися себе скромніше вести. А вони себе вели, як вдома. У мене іноді відчуття складалося, що це я в гостях. Але це стосується лише аргентинців. Бразильці нормально себе вели.
 
– Як аргентинці і бразильці ладнали один з одним?
– У аргентинців свій стіл, у бразильців свій. Якихось конфліктів не було. В основному аргентинці зі своїми ж рубалися. То Торсільєрі з Торресом, то Торрес ще з кимось. Торрес цей приїхав, з Девічем зчепився. Девіч - це ікона, а людина приїжджає, взагалі ніхто і ніщо, починає Марко щось розповідати. Або Торсільєрі - стрибав на всіх на тренуваннях, людей просто ламав, ліктями бив, ззаду стрибав.
 
І що вражало - стоять тренери, помічники, дивляться, і ніхто слова не говорить. Ну як це так? Я б такого не дозволив в команді. Розумію, є лідери в команді, але не можна такого допускати. Сьогодні один так себе веде, завтра іншому теж захочеться.
 
– Соса після «Баварії» і «Наполі» приїхав. Теж був на пафосі?
– Він хороший футболіст, але, відверто кажучи, знав собі ціну. Це було видно навіть по його ході, поведінці на полі. Коли йому тренери говорили щось з бровки, він на них так дивився і продовжував робити своє.
 
– Такі випадки, як бійка Девіча і Соси в матчі з «Волинню» були не рідкістю?
– Так. Це все не просто так. І справа тут не в Девічі. А в футболістах, які вели себе по відношенню до команди зарозуміло.
 
– Якою мовою спілкувалися з легіонерами?
– Там же був перекладач. Вони нашу мову не вчили. Я завжди жартував, що швидше ми португальську вивчимо на своїй батьківщині. Хоча якщо ти приїжджаєш сюди грати, то ти повинен вивчити. Коноплянка таки не буде в «Шальке» змушувати всіх вчити українську? Він повинен вчити німецьку.
Джерело Трибуна
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Скромное поведение уместно демонстрировать с тем, кто сам ведет себя скромно. Априори вести себя скромно с любым человеком это неправильная тактика. Пафос, высокомерие и чувство превосходства - это в определенном смысле психическое отклонение в поведении. Будете потакать пафосным закидонам, сами себя автоматически запишите во второй сорт со всеми вытекающими: вам на голову сядут и ножки свесят. И это не столько футбола касается, а жизни в целом.
nicksaf
Всё это ерунда, надо воспитывать своих. Что это за команда была, где играл один свой (Горяинов) и то не всегда.
Miroslav Shcherbina
Наскільки це все повинно когось цікавити? Це шоу, яке роблять професіонали за мільйонні гонорари, а не клуб любітєлєй поезії. Після того, як автор, виявилося, не відрізняє португальську мову від іспанської - навіть по факту пафос всієї його заяви втрачає сенс. Так хто там кого ламав: португаломовні аргентинці чи кацапомовні марсіани?
Ваня
Сергію, а що мав сказати Мирон їм? Богданович вже тоді думав як він буде їх натуралізовувати.