Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 червня 2019, 12:24
8469
8

Паулу ФОНСЕКА: «Шкодую, що так і не побачив Донбас Арени»

Колишній тренер «Шахтаря» попрощався з донецьким клубом

| Оновлено 11 червня 2019, 12:24
8469
8
Паулу ФОНСЕКА: «Шкодую, що так і не побачив Донбас Арени»
ФК Шахтар Донецьк. Паулу Фонсека

46-річний вже екс-наставник «Шахтаря» Паулу Фонсека, який залишив «гірників», щоб очолити римську «Рому», попрощався з донецьким клубом.

«Я пам'ятаю день, коли прилетів до Києва, щоб підписати контракт із «Шахтарем». Божевільна мотивація, бажання перемагати і хвилювання перед невідомим: нова країна, нові люди, навколо все чуже та незнайоме. Минуло три роки. Сьогодні я йду, залишаючи в «Шахтарі» сім'ю, а в Україні — свій другий дім.

Україна багато чого мені дала: тут ми перемагали і вигравали трофеї, тут я отримав унікальний досвід. Але головне, що я тут здобув, – це люди. Люди, які були поруч щодень, вірили в мене й підтримували.

Я вдячний президентові Рінату Ахметову за мудрість і сприяння в усьому. Я вдячний своїм гравцям: ми багато чого один одного навчили, без сумніву, мій успіх – заслуга кожного з вас. Я щиро вдячний уболівальникам: ви — сила! Я вдячний усім, хто стоїть за емблемою «Шахтаря»: директорам клубу, лікарям, кухарям, масажистам, кітменам. Я говорю сьогодні спасибі всім. Ми були відмінною командою, і я ніколи вас не забуду.

Я пишаюся часом, проведеним у «Шахтарі». Єдине, про що шкодую, це те, що так і не побачив «Донбас Арени», не відчув неймовірної атмосфери домашніх трибун, про яку так багато чув. Серце «Шахтаря» — в Донецьку, і мені шкода, що я так і не зіграв там.

Йдучи, я бажаю «Шахтарю» повернутися додому. Бажаю продовжувати перемагати і ставати тільки сильнішим. Я більше не тренер «Шахтаря», проте досі великий його уболівальник. Кожну гру я вболіватиму за «оранжево-чорну» сім'ю і чекатиму нових перемог.

Я приймаю новий виклик. Але Україна назавжди залишиться в моєму серці. Тут народився мій син, тут я провів три щасливі роки. Я не кажу «прощавай», я кажу «до побачення».

З любов'ю, Паулу Фонсека», — написав португальський спеціаліст.

Фонсека очолював «Шахтар» з 1-го червня 2016-го року.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Axmetov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AlexDSan
Я горячо благодарен болельщикам: ребята, вы — сила! Я благодарен всем, кто стоит за эмблемой «Шахтера»: директорам клуба, докторам, поварам, массажистам, китменам.
----------------------------------------------------------------
суддям, ффу...
aspol
Так съезди на даунбас арену - покорми лис и крыс