Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 червня 2019, 11:45
2434
1

Олександр КАРАВАЄВ: «Зоря могла поборотися за третє місце»

Футболіст луганського клубу підбив підсумки минулого сезону

| Оновлено 04 червня 2019, 11:45
2434
1
Олександр КАРАВАЄВ: «Зоря могла поборотися за третє місце»
ФК Зоря. Олександр Караваєв
27-річний півзахисник «Зорі» Олександр Караваєв підбив підсумки сезону, що завершився.
 
- Якщо говорити в цілому про сезон, то, звичайно, хотілося б повернутися на третє місце. У нас і завдання такі були. Та й вважаю, що за підбором виконавців у нашій команді все було в наших силах. Ми могли поборотися за третє місце. Так вийшло, що не вийшло.
 
Наступного сезону докладемо ще більше зусиль для того, щоб потрапити на третє місце. Ми знаємо і бачимо за потенціалом, що можемо бути в трійці. Залишилося додати професіоналізму, майстерності і бажання.
 
- Яка, на твій погляд, була ключова гра в боротьбі за трійку?
- Швидше за все, таких матчів було кілька. Літо-осінь 2018 року не зовсім нам вдалися. Були такі ігри, де ми грали 0:0, хоча при цьому створювали багато моментів, били в штанги і поперечини, а забити не могли. Такі ігри були у нас не один раз. Бракує залікових очок саме в тих матчах, де вони були зобов'язані набиратися.
 
- Що ти скажеш уболівальникам, як нинішній капітан команди? Чого чекати в майбутньому і як виправдатися за цей сезон?
- Виправдань немає. Ми повністю винні. Не виконали завдання. Звичайно хотілося відразу потрапити в груповий етап Ліги Європи. Не хочеться згадувати теж провальну гру півфіналу Кубка проти «Інгульця». Потрібно швидше все це забувати, йти у відпустку, а потім готуватися до наступного сезону. Постараємося з кваліфікації вийти в груповий етап, а вболівальникам велике спасибі за те, що підтримують нас всюди. І вдома, і на виїзді. Навіть після таких ігор, як з «Інгульцем», за нас все одно уболівають. Це додає впевненості. Всім ще раз величезне спасибі.
 
- Ти сказав, що попереду відпустка. Але особисто у тебе її не буде.
- У мене ще більше мотивації зараз. Якщо запитати зараз у будь-якого футболіста, якого не викликали в збірну, відправився б він у відпустку або поїхав би в національну команду, то відповідь була б очевидна. Будь-хто пожертвував би відпусткою. Я тільки радію, що мене постійно викликають. Значить, потрібен збірній. Це велика честь для мене. При кожній нагоді я це говорю. Упевнений, що відпустка ще у мене буде. Досить відпочину. З цього приводу не переживаю абсолютно. Налаштовуюся, мінімум, на три гри попереду.
 
- Цього разу знову стартуємо з кваліфікаційного раунду Ліги Європи.
- Знаю, що вже з ранніх стадій в суперниках може бути сильна команда. Але ми не думаємо, з ким було б краще зіграти. Минулий сезон показав, що грати можна навіть з іменитими клубами, такими, як «Брага» і «Лейпциг». Той же «Лейпциг» грав у фіналі Кубка Німеччини. У нинішньому сезоні вони зайняли третє місце в Бундеслізі. Це клуб ТОП-рівня, і ми добре з ними зіграли. Зрозуміло, що вони вищі за класом і в багатьох епізодах переграли нас, але ми грали на рівних і цілком могли їх перемогти. Все вирішив клас суперника, майстерність і частка везіння. Незалежно від того, хто нам випаде, будемо вирішувати свої завдання, постараємося в четвертий за рахунком раз пробитися через кваліфікацію в груповий етап Ліги Європи. Потрібно подолати цей бар'єр.
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
azl
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил