Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 03 червня 2019, 11:23
1518
1

1 й 2 червня відбувся фінальний турнір Давай, грай!

Проект із розвитку масового дитячого футболу реалізується фондом Shakhtar Social разом з ДТЕК

| Оновлено 03 червня 2019, 11:23
1518
1
1 й 2 червня відбувся фінальний турнір Давай, грай!
Проект із розвитку масового дитячого футболу реалізується фондом Shakhtar Social у партнерстві з компанією ДТЕК. 2019 року географія «Давай, грай!» розширилася до 23 населених пунктів України, де на 43 майданчиках футболом займаються 3 тисячі дітей віком від 7 до 12 років.
 
Футбольне свято для сотні дітей
 
Фінальний турнір «Давай, грай!» пройшов у Щасливому вже третій сезон поспіль. Цього року в ньому брали участь команди категорії U10 – 100 дітей із Донецька, Маріуполя, Львова, Курахового, Червонограда, Краматорська, Івано-Франківська, Сєвєродонецька, Білозерського та Зеленодольська.
 
Ігри проходили у форматі 5 на 5. У перший день змагань відбулися матчі 2 груп за круговою системою, що визначили пари півфіналістів.
 
Півфінали
 
«Надія» (Червоноград) – «Енергія» (Курахове) – 3:1
«Квадрат» (Львів) – «Майстри м'яча» (Івано-Франківськ) – 5:3
 
У поєдинку за третє місце юні футболісти з Курахового впевнено перемогли одноліток з Івано-Франківська (5:1). Також невеликий матч провели діти з інвалідністю. А головною подією неділі став безпосередньо фінал турніру, в якому зустрілися команди зі Львівської області.
 
Фінал
 
«Квадрат» (Львів) – «Надія» (Червоноград) – 4:2
 
Тріумфаторами сезону стали львів'яни, які ще рік тому поступилися у вирішальній зустрічі «Донбасу» по пенальті. Цього разу «Квадрат» виступив значно результативніше. Шлях до перемоги проклав 10-річний Денис Пасічник: він оформив дубль уже в першому таймі і згодом був визнаний найкращим на турнірі.
 
– Дуже радіємо, що виграли, – поділився емоціями футболіст «Квадрата» й автор одного з м'ячів у фіналі Назар Церковний. – Ми прагнули до цього результату, ретельно займалися і чітко виконували все, що нам говорив тренер, – дякуємо йому! Мені дуже подобається проект «Давай, грай!», у ньому можна багато чого навчитися.
 
Наставник «Квадрата» Ігор Клецко зауважив, що лишився б задоволений будь-яким результатом:
 
– У фіналі я вболівав як за своїх, так і за Червоноград, і хто б не переміг, я би зрадів! Головне, щоб діти грали у футбол. На нашому майданчику займаються 55 осіб, у тому числі 3 дівчинки. Усі дуже стараються. Минулого року ми поступилися в серії пенальті, а тепер стали чемпіонами. Я щасливий! Намагатимемося і наступного року потрапити на підсумковий турнір.
 
Нагороджували дітей генеральний директор ФК «Шахтар» Сергій Палкін, генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко і директор Академії «оранжево-чорних» Хорхе Раффо. Усі учасники отримали пам'ятні медалі із місцями, що вони посіли, а переможці – головний приз сезону.
 
Окремо було відзначено переможців іще в кількох номінаціях. Найкращим гравцем турніру серед дівчат стала Мілена Іванченко («Енергія», Курахове), найкращим воротарем – Діана Сенюк («Майстри м'яча», Івано-Франківськ), найкращим тренером – Олександр Фомічов з Івано-Франківська. Приз за зразкову поведінку дістав наставник маріупольської команди «Мораес» Юрій Тохтар, а за повагу до суперника – «НКМЗ спорт» із Краматорська.
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
D.Lanskoy
Это перевод блохинского "Камон плэй"?