Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 червня 2019, 08:13
51301
30

Руїс розгромив Джошуа. Так і повинно було статися

Ентоні ще далеко до величі, і сьогодні він ще раз це підтвердив.

| Оновлено 03 червня 2019, 08:13
51301
30
Руїс розгромив Джошуа. Так і повинно було статися
SPORF
У житті бувають ситуації, коли не потрібно лізти напролом. Якщо не виходить, то нехай воно так і буде. Це правило працює далеко не завжди, але іноді трапляються моменти, коли варто зупинитися і задуматися, а чи варто продовжувати? Ось як із поєдинком Джошуа і Руїса.
Ентоні повинен був відкривати новий для себе ринок поєдинком проти місцевого гіганта Джаррелла Міллера. Здоровенний американець, який росте не в висоту, а в ширину, повинен був стати цікавим противником. У нього і удар на місці, і габарити серйозні і якщо буде падати, то красиво. Як в тій самій приказці про величезний шафі, який якщо падає, то чують це всі.
 
Що найважливіше в тому бою - вигода для Едді Хірна. Обидва бійці знаходяться в його промоутерської компанії, і хто б не переміг, хитрий англієць залишався б у грі. Але Джаррелл вибрав шлях стероїдів, попався (хто б міг подумати!), а потім і зізнався, що дійсно хотів бути ще трохи більшим. Навіщо, не ясно. Але хто зрозуміє цих бодібілдерів?
 
Далі почалася вікторина, схожа на ту гру, коли вмикають музику і дітлахи бігають навколо стільця з побоюванням поглядаючи на нього і вчительку музики, яка ось-ось перестане грати і тобі потрібно буде сісти на нещасливий стілець. Тільки ось в грі, організованій Едді Хірном, ніхто сідати не хотів, а продовжував бігати і після закінчення мелодії. Всі потенційні суперники відмовилися боксувати з Джошуа: хтось з фінансових причин, хтось розумів, що часу дуже мало.
 
Дійшло до того, що бій, який Едді планував розкручувати рік-півтора міг відбудуться прямо тут і зараз. Так-так, ми про поєдинок проти Усика. Благо (хоча, судячи з сьогоднішнього Джошуа - ні), нічого не зрослося. З іншого боку, травма біцепса Усика прямо перед боєм вберегла б Ентоні від страждань.
 
Дебют у США запланований, DAZN вимагає рішень і тут, після фрази «а ну потримай моє пиво» ​​з найближчої закусочної виходить Енді Руїс. Всі розуміли, що мексиканський американець непоганий і все ще молодий, але всерйоз цю Панду Кунг-фу не сприйняв ніхто. Занадто мало часу, підготувати функціоналки неможливо - і ще тисяча відмовок чому Енді не впорається. Ми всі разом можемо написати непогану книгу, яка нікому не буде цікава, тому що Руїс не просто впорався, а зробив це блискуче.
 
План Руїса на бій спрацював
 
Очікувалося, що поєдинок буде розгортатися за тим же сценарієм, що і бій Повєткіна з Джошуа. Маленький Енді вийде в ринг і постарається забити фаворита. Видохнувшись до середини бою, мексиканець пропустить і відправиться відпочивати. Джошуа здіймає руки, «and still» і ось це все.
 
 
Руїс і його команда зробили розумніше. Розуміючи, що навіть в 29 років, носитися по рингу з вагою в 121,5 кг (а то і більше) - не варіант і вірна смерть, Енді зробив ставку на короткі вибухові спурти і зближення з постійним тиском на чемпіона.
 
Джошуа, як завжди, вальяжно пересувався по рингу, пробивав з дистанції і нікуди не поспішав. Ентоні така собі повна протилежність Уайлдеру. Той виходить вбивати, цей - перебоксувати. Моментами навіть занадто акуратно.
 
Об'єктивно було ясно, що з дистанції ніяких шансів у короткорукого претендента немає. Ентоні легко пробивав лівий боковий і правий прямий, укладаючи це точно в голову. Бий він частіше і зміщуйся від спуртів швидше - був би результат, але Джошуа, схоже, вирішив, що не царська це справа з таким пресом нервувати і продовжував нікуди не поспішати.
 
А ось Енді включався небезпечно. Його дистанція середня і навіть ближня, куди він намагався прорватися крізь млявий джеб чемпіона, але на секунду забув, що Джошуа на ближній працює також круто і пропустив зв'язку боковий-аперкот, після чого завалився на спину. На мить здалося, що ось і все, але лише на секунду. Мексиканець швидко відновився, встав і почав відповідати на дуже дивну спробу добити суперника. Замість того, щоб діяти розумно і розбити низького суперника з дистанції, Ентоні поліз до нього, тут же пропустивши серію в голову.
 
Ноги повело, погляд шукав точку опори, але не щоб перевернути світ, а, щоб побачити чітку картинку. Нокдаун на нокдаун. Раунд обіцяє бути цікавим. Джошуа встав, але було видно, як йому важко. Півтори хвилини він мучився, повторно впавши в нокдаун на останній секунді. Ну і ну!
 
Цей момент зламав все. Ентоні прийшов в себе, але не так, як повинен був. Він став побоюватися спуртів суперника, незрозуміло як джебити, а сили ніби випарувалися за секунду. Нокдаун забирає багато сил, але Джошуа, ніби розсипався.
 
Провівши в стані анабіозу четвертий і в стані сну п'ятий раунди, англієць ніби як прокинувся, кілька разів потрапив з дистанції, гарненько зачепивши Руїса. А потім сьомий раунд, чергова багатоударна серія, Ентоні отримує багато і майже все точно в ціль і падає.
 
 
Очевидно, що йому дуже погано. Здається, що він не хоче продовжувати. Встає, погоджується битися і пропускаючи знову падає. На питання рефері чи хоче продовжувати, Ентоні говорить так, але на інші прохання не реагує. Відмашка, стрибки Руїса, сенсація. А чи сенсація?
 
Безумовно, в це не вірив ніхто, але Джошуа подавав сигнали ще в бою з Повєткіним. Занадто важко він переживає атаки і навалу на нього. Якщо удари Кличка він пережив, просто через те, що Володимир не став добивати, то тут суперник атакував не багато, але дуже щільно.
 
Абсолютно незрозуміло, чому Ентоні недооцінив пухляша. Лише через зовнішність? Але це ж дурниці. У Енді відмінна робота рук, він хороший на ближній і в багатоударних комбінаціях - все те, що сьогодні і показав. А ще він молодий і голодний. Особливо після того, як його пограбували в бою з Джозефом Паркером.
 
Джошуа - справжній спадкоємець Кличко
 
Крім схожого стилю, статури і поведінки, у Джошуа є схожі з Володимиром проблеми. Обидва важко переносили затяжні атаки супротивників і тепер уже обидва нерозумно програвали. Всі поразки Кличко, крім того самого від Ентоні, були дивними: то сили покидали українця, то недооцінював противника, то робив незрозуміло що, як з Ф'юрі.
 
Причому, цілком ймовірно, що Ентоні повторить дорогу українського чемпіона, відчувши, що буває, коли розслабляєшся або вважаєш, що суперник недостатньо хороший. У супертяжах зазвичай ти падаєш кілька разів і, в підсумку, тобі боляче.
 
Ці заглядання за спину супернику, історії про те, що йому потрібен Уайлдер і Ф'юрі і віддання поясів супернику ніколи ні до чого доброго не приводить. Боксери ніколи так не чинять, тому що це впливає на психологічному рівні. А Джошуа зробив занадто багато помилок, як в ринзі, так і до бою.
 
Але нічого не втрачено. Йому всього 29 - відмінний вік для супертяжа. Володимир, наприклад, лише після 30 став абсолютним домінантом, остаточно сформувавшись психологічно і фізично.
 
Швидше за все, ми побачимо реванш і якщо Джошуа не полізе знову вперед головою, то забере пояси назад. Ну, а поки, тріумф Енді Руїса - людини, яка не виглядає, як чемпіон, але у якого серце і душа чемпіона. Браво, Енді!
 
Лев КРАВЦІВ
 
Оцініть матеріал
(79)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0
Інші види | 10 травня 2024, 06:15 0
Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0

Хорватія відвантажила у ворота Люксембургу 18 м'ячів без відповіді

Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом
Футбол | 10 травня 2024, 23:59 12
Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом

Циганков та Довбик відзначилися результативними передачами

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Ну, я не знаю... До боя говорить, что Джошуа осталось сделать два шага до звания величайшего боксера, а после заявить, что поражение должно было произойти? Да еще эти сравнения с Кличко. Владимир проигрывал, кроме Пьюрити совсем на старте карьеры, только мощным нокаутерам. Виталий проигрывал только собственным травмам. Я даже представить себе не могу, чтобы кто-нибудь из братьев уже в статусе чемпиона мира мог улететь от толстячка Руиса.
Поэтому повторю то, что говорю всегда. Все нынешние чемпионы мира в супертяжах имеют свои пояса только потому, что кончились настоящие мастера. Возвращаясь к своему профилю, точно то же самое произойдет в мужском теннисе после уходы Рафы-Роджера-Ноле. И абсолютно в том же стиле куча экспертов будет раздавать горы комплиментов разным Циципасам и Зверевым. Но им до великих тоже будет, как до неба.
RomarioUA
Не надо сравнивать это поражение с поражениями Вовы, они абсолютно разные.
1) Вова - Пьюрити. Играл на публику молодой Вова, не заканчивал бой, хотя мог, пока не выдохся, и опытный Пьюрити забрал победу.
2) Вова - Сандерс. Напомню, что Сандерс - отличный мужик, они дружили до смерти и сейчас поддерживают его детей. Сандерс погиб, закрыв своим телом семью от выстрелов при ограблении. Вернемся к бою - посмотрите видео, удар, которым Сандерс поймал Вову на противоходе, чуть голову ему не оторвал. Непонятно, за счёт чего Вова еще смог побоксировать. Это не было куча тычков, как пропускал Джошуа. Это как Рахман вырубил зевнувшего Льюиса. Только удар Сандерса был феноменальным, посмотрите видео.
3) Вова - Фьюри. Тут ничего интересного, Вова проспал весь бой и цыгану дали победу, а он и не попал по Вове толком.
4) Вова-Джошуа. Судя по сегодняшнему бою, Джошуа должен быть добит тогда без шансов. Но не было Стюарта, который поругает и подскажет. А пропустил сам хороший аперкот, потому что после 40ка уже реакция не та, что бы вы не говорили. При живом Стюарте 30-35летний Вова выносил бы таких Джошуа без шансов.
Что же, удачи Руису в защитах)))
intour
Сало сила!
Arthur Sir
Володя после своих поражений делал выводы, работал над собой и становился лучше. После Пьюрити стал разумнее раскладывать силы так, чтобы сил хватило на весь бой, плюс стал больше работать джебом. После Сандерса усердно работал над защитой и, в первую очередь, "бойцовским IQ". Грубо говоря - стал умнее.
Джошуа не надо лезть в рубку с бойцами меньше него. Их можно (и нужно) держать на расстоянии джеба и не подпускать к себе. Нет у него нужных навыков, чтобы устраивать "месиво" с бойцами, которые именно этого и ждут.
Это поражение - горький, но полезный опыт для Антохи. Сейчас увидим, чего он на самом деле стоит. Если продолжит делать те же ошибки, то его карьера постепенно пойдет под откос.
Oleg.
Якби Володя не послухав брата - «аналітика» Віталю і пішов добивати Джошуа, то ще б до сьогодні ходив в чемпіонах.
Александр Змияк
Про то, что настоящий наследник Кличко....как то аж в точку)Перед глазами Бой Вовки и Корри Сандерса промелькнул))) Ну давайте говорить честно...в супер тяжах...теперь веселее будет)))а еще Усик на подходе)))а то трио уже этих надоело)
Виталий Грин
афтар.
Я когда-то был маленьким и не знал сколько будет дважды два. Оказалось четыре. Я потом проверил, перепроверил ... и написал - так и должно было быть. Да, дважды два - четыре. Хоть складывай, хоть умножай.
Теперь о бое. Такой заголовок подходил бы статье, которая начиналась со слов: Так и должно было быть. Я поставил все что у меня было в контору на Руиса - и теперь я сладко поднял. Я ведь знал, что - ...
и далее твоя статья Лев Кривцов.
Вот тогда она и имела бы смысл. Если бы ты рискнул.
А быть умным задним умом - не велика заслуга. Ты в любом случае ничего не ставил, значит ничего и не выиграл.
__________________
Так и должно быть - описывать то, что уже случилось словами "так и должно было быть" - признак дешевой логики. Любой бой, матч, борьбу, выигрыш или проигрыш - можно анализировать с позиции того, что это уже состоялось ...
и теперь вся моя аналитика в кассу.
Так и должно быть, афтар. Описывать очевидное как факт аналитики.
Дважды два четыре.
Почитай лучших аналитиков спорта - они никогда не высказывают свое личное мнение под лозунгом - так и должно было быть.
учись. ты еще молодой.
wigg
Не будучи оригинальным, коротко очерчу основные, по моему мнению, факторы этой победы.
1. Отвратительная физическая и психологическая подготовка Джошуа к бою. Подвижность в ринге, боксер побеждает не руками а ногами? Не, не слышали. Джошуа ползает по рингу вместо того, чтоб замотать 120-кг толстяка. Против Усика Руис к третьему раунду уже бы язык на плечо повесил. Ну и пропустив пару серий ударов Джошуа растерялся, стал глазами искать ответ в своем углу, а там ничего ему подсказать не смогли.
2. Джеб, джеб и еще раз джеб! Тренер Джошуа напоминал ему об этом, но результатов - ноль. Энтони оставался слишком медленным и вальяжным. Говорите, что джеб против такого бультерьера не поможет? Поможет. Вспомните Кличко против Сэма Питера. Тот парень покруче, чем Руис был и все равно методичная бомбардировка джебами свое дело сделала. К 10-му раунду Питер уже плохо соображал где он находится.
3. Слишком много авансов для Джошуа. А он просто очень хороший боксер с очень хорошей антропометрией, но без той тактики и характера, которые делают боксера великим. Да, переоцененный. Но другим он уже не станет. Пояса свои, может быть, и заберет назад у Руиса, но те изматывающие тренировки, нудные наработки тактики, которые должны были быть в его подростковых годах сейчас уже не наверстать. Это сформированный боксер со своим медленным и вальяжным стилем. Кличко ему не быть...
bassofon
Будет бой реванш и Джошуа вернет титулы, зато сейчас букмекеры какой куш сорвали.
Ajvar
Руис боксировал в след субботу за новостью о доппинге Миллера - какая нафиг чушь про "Занадто мало часу, підготувати функціоналки неможливо - і ще тисяча відмовок"??!
Ты можешь подняться с того дна, на котором плетется рубрика спирт.юа???
"Так и должно было случиться" - НУ ДА, ЧТО-ТО Я ОТ ТЕБЯ ПРОГНОЗА ТАКОГО НЕ ЧИТАЛ ПЕРЕД БОЕМ!
flydog773
Який шанс для Усика.....наробити шороху у супер тяжах )))). Якнайшвидшого відновлення тобі Олександре! Чекаємо на твоє повернення і чергове сходження на вершину.
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bullyUA
Джошуа в этом бою выглядел как королевский пудель против бультерьера Руиса.
Какого бы размера этот пудель ни был, против бультерьера пуделям делать нечего. Характер не тот.
Romario777
Лёва Кривцов бездарь. Очередной раз в этом убеждаюсь, видать раньше школьные стенгазеты писал, вот и подумал, что он статьи о боксе может писать. Лёва, это разные вещи!
scorpio16
Не знаю, считаю это несчастным случаем. Банальная недооценка соперника , когда посадил на 5ю точку думал, что все ща пойдем отдыхать и опустил руки , но не тут то было. Если будет реванш, а он по идее должен быть , это в контракте прописано , то Джошуа заберёт все обратно
Серж Пир
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vizuals
"Энтони недооценил пухляша"
А взагалі усе по ділу. Хороша стаття. Заголовок лише якійсь.. Не повинно такому було статися. Може в Джошуа багато сил забрали усі ці міроприємства в США, клімат та нервування перед першим боєм не вдома, але навіть недооцінивши суперника, він мав би перебивати його. Банально сил не вистачило
Український Патріот
Все мировые эксперты говорили не раз, что Джошуа переоценен!!! Вся его сила в мышцах и он может сильно ударить, а по другим скилам он дно! У него дыхалка очень слабая потому что мышц много и их надо кислородом обеспечивать! Задыхается и медленный и не подвижный. Усик Джошуа победит нефиг делать, единственное что надо делать - это не зарубываться и на ногах уходить с линии атаки и все только видишь берет размах и сразу петляешь с линии атаки и кружишь и циркули делаешь и все он лишен всей своей мощи, если лишить его сильного удара. Просто кружить и наносить не сильные удары для набора очков и на изи его перебоксировать! Уайлдер страшнее потому что он подвижнее! Когда там уже Усик на топов будет выходить??? так долго он все делает - эти бои разогревочные и т.д. Быстрее бы его уже на топов вывели пока не постарел! Раньше боксеры дрались вообще раз в 2 недели, а сейчас дерутся раз в год наверное.
bonv
В реванші Джошуа переможе..
Дмитрий Чёрный
Володя, ждем камбэк, пришло твое время вернуть пояса!