Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 червня 2019, 17:54
5618
1

Руслан МАЛИНОВСЬКИЙ: «У Сербії дуже хороший підбір гравців»

Хавбек «Генка» і збірної України розповів про клубний сезон і майбутні матчі відбору Євро-2020

| Оновлено 05 червня 2019, 17:54
5618
1
Руслан МАЛИНОВСЬКИЙ: «У Сербії дуже хороший підбір гравців»
УАФ. Руслан Малиновський

Півзахисник збірної України в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua розповів про чемпіонство в Бельгії, про те, коли настане визначеність з його майбутнім, а також про підготовку до поєдинків відбору Євро-2020 з Сербією і Люксембургом.

– За три з половиною роки в Бельгії Руслан Малиновський як гравець сильно змінився?
– Думаю, так. У Бельгії я подорослішав, і в футбольному плані в тому числі. На багато речей дивлюся п-–іншому – не так, як три роки тому. Вважаю, менталітет у мене змінився, як в плані ставлення до справи, так і в ігровому плані. Я став більш спокійним.

Але це пов'язано не тільки з чемпіонатом Бельгії. Багато що дає впевненість, яка з'являється, коли граєш постійно в складі і коли відчуваєш довіру тренера і підтримку уболівальників.

– На футбольному полі вважаєш себе психологічно невразливим гравцем?
– Ні, я б не сказав. Бути стійким психологічно – це дуже важливо. Перед кожною грою є невелике хвилювання, але з першим дотиком м'яча воно зникає. Ще дуже важливо не вестися на провокації суперника. У Бельгії багато провокують, тому потрібно тримати себе в руках і бути сконцентрованим.

– Ти ж приходив в «Генк», коли він не претендував на чемпіонство. Як ви прийшли до першого місця в Бельгії?
– Скажу, що і на той момент у нас були непогані виконавці, але чогось не вистачало. Після мого приходу клуб запросив ще кілька сильних гравців і зміг зберегти лідерів. Думаю, це стало визначальним фактором. Ми були зіграні, добре один одного знали, в команді була відмінна атмосфера. Плюс тренер зміг знайти підхід до всіх без винятку гравцям.

– Перед стартом сезону озвучували завдання – виграти чемпіонат будь-яку ціну?
– Такої мети не було. Нам тренер завжди казав: «Наше завдання виходити на кожну гру і брати максимум очок». Так ми і грали. Звичайно, в жовтні, коли ми йшли на першому місці, з'явилися думки, що можемо стати першими. Але в Бельгії чемпіонат складається з двох етапів: в плей-оф кожен може відібрати очки у кожного. Плюс набрані очки діляться на два.

– Як в «Генку» сприйняли чемпіонство?
– «Генк» у порівнянні з «Брюгге», «Андерлехтом» або «Стандартом» – маленький клуб. Клуб не вигравав чемпіонат вісім років. Природно, це велике досягнення. Нашим головним конкурентом був «Брюгге», який постійно дихав нам у потилицю. Перед плей–офф у нас був запас в чотири очки – і це стало вирішальним фактором.

ФК Генк. Руслан Малиновський

– Якою мовою говорять в роздягальні «Генка»?
– У нас дуже інтернаціональна команда, тому робоча мова – англійська.

– Зінченко розповідав, що Венсан Компані, який з наступного сезону стане граючим тренером «Андерлехта», виношує ідею повернення брюссельців на трон ...
– Якщо Зінченко каже, то це так і є (посміхається). Компані – велика особистість для Бельгії. Але тим цікавіше буде чемпіонат в наступному році.

– Ти визначився з тим, де почнеш наступний сезон?
– Ні, поки я цього не знаю. Мені ще потрібно переговорити з керівництвом «Генка». Думаю, в найближчі тижні все має прояснитися. Поки конкретики ніякої немає, тільки інтерес з боку окремих клубів.

– Чи не розглядаєш варіант із поверненням в Україну?
– Ні. Мені зараз 26 років – це той вік, коли потрібно зробити крок вперед і спробувати себе в більш сильному чемпіонаті. Після трьох років в Бельгії, вважаю, я до цього готовий.

– Які чемпіонати тобі подобаються?
– Подобається Серія А і англійська Прем'єр-ліга. Це чемпіонати топ-рівня.

– Хто, на твій погляд, виграє Лігу чемпіонів? Почеттіно переграє Клоппа? (Розмова відбулася до фіналу Ліги чемпіонів, – Прим. Sport.ua)
– Не знаю. «Тоттенхем» так проліз на попередніх стадіях, що в фіналі може бути все, що завгодно. Очікую цікавої гри. «Ліверпуль», звичайно, фаворит.

– Зараз кінець сезону, після матчів збірної у гравців відпустку. Складно підтримувати форму?
– Відпустка ще не настала. Розслаблятися немає часу. Найголовніше – знайти баланс. Хлопці навіть після тренувань грають в гольф, тенісбол – це для емоцій. Важливо до матчів з Сербією і Люксембургом підійти в хороших кондиціях, свіжими.

– Якої ти думки про збірну Сербії? Це, напевно, сама сильна команда з третього кошика ...
– Сербія – дуже хороша команда за підбором гравців. Нам дуже важливо не дати їм грати в свій футбол. Потрібно діяти агресивно в обороні, намагатися накривати, не давати простір. Тадіч, Мілінкович–Савич можуть вирішити результат матчу, потрібно щільно з ними грати.

У свою чергу нам потрібно тримати високий темп, контролювати м'яч, щоб Сербії було важко.

Розмовляв Микола ВАСИЛЬКОВ

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил