Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футзал. Збірна України
| Оновлено 31 травня 2019, 16:27
1927
0

ОДЕГОВ: «Юнацька збірна України відправиться на турнір до Франції»

Головний тренер юнацької команди – про плани підготовки до фінальної частини Євро-2019

| Оновлено 31 травня 2019, 16:27
1927
0
ОДЕГОВ: «Юнацька збірна України відправиться на турнір до Франції»
futsal.com.ua. Віталій Одегов
Головний тренер юнацької збірної України Віталій Одегов підбив підсумки навчально-тренувального збору команди та розповів про її подальші плани підготовки до фінальної частини Євро-2019.
 
– Віталію Олексійовичу, вчора у Харкові завершився чотириденний навчально-тренувальний збір юнацької збірної України. Розкажіть, яким був розклад роботи команди?
– Збірна відпрацьовувала оборону у чисельній меншості (4 проти 5). Це основний аспект над яким ми працювали. Відповідно, частина команди працювала в атаці з застосуванням більшості, а інша частина проводила роботу у захисті. Окрім того, ми зіграли товариський матч з місцевою командою. В її складі також були такі відомі і досвідчені гравці як Дмитро Бондар та Денис Овсянніков, які нині перебувають у відпустці. Проти цього суперника ми також грали у меншості, інтенсивно попрацювавши в обороні та відчувши рівень і клас майстерності цих виконавців на собі.
 
– Який підсумок першого півріччя 2019 року Ви могли б підвести?
– Передусім, ми впоралися з поставленим завданням та перемогли у своїй групі у рамках Основного раунду Євро-2019. Тож, у вересні станемо учасниками фінальної частини турніру. Це стало можливим завдяки тому, що команда провела велику кількість товариських поєдинків та навчально-тренувальних зборів. Прогрес відчувається, і хлопці з плином часу додають у майстерності. Однозначно, цей цикл можу оцінити позитивно.
 
– Розкажіть про наступні плани щодо підготовки до фінальної частини Євро-2019?
– У серпні юнацька збірна України відправиться на турнір до Франції. Цьому передуватиме невеликий навчально-тренувальний збір. Ще один НТЗ ми проведемо безпосередньо перед від’їздом до Латвії.
 
– У попередньому інтерв’ю Ви казали, що було б добре зіграти з лідерами європейського футзалу – збірними Іспанії та Португалії. На турнірі в Італії наша команда провела поєдинок з іспанцями. Незважаючи на поразку, наскільки ця зустріч була важливою з точки зору досвіду та психології?
– Це великий досвід та важливий психологічний момент. Таких суперників потрібно відчути. А саме, як вони грають та як їм протистояти, наскільки швидше потрібно все робити та чого побоюватися. Це такий собі лакмусовий папірець. Загалом, треба завжди прагнути грати з тими, хто сильніший. Лише тоді можна побачити власні помилки та зрозуміти над чим працювати далі. Це дуже добре, що ми зіграли зі збірною Іспанії. Також додам, що у серпні ми проведемо ще одну зустріч з цією командою. Нашими іншими суперниками під час вже згаданого турніру стануть Португалія та Франція. Матчі з топовими збірними мають додати хлопцям впевненості, яка дозволить їм комфортніше себе почувати під час офіційних поєдинків.
 
– Розкажіть про нинішній стан Федора Овакімяна. Чи зможете розраховувати на нього під час Євро-2019?
– Ми дуже сподіваємося, що Овакімян встигне відновитися до старту Євро-2019. Федір перебуває у полі нашого зору. Розраховуємо на те, що він зможе нам допомогти.
 
– 7 червня у Ризі відбудеться жеребкування фінальної частини Євро-2019. Кого б хотіли отримати в якості суперників?
– Звичайно, завжди хочеться, щоб опоненти номінально були більш слабкими. Втім, хто потрапить до нашої групи – з тими й гратимемо. Загалом, команда має свої завдання на турнір, і щоб їх виконати все одно доведеться зіштовхнутися з опором серйозних суперників.
 
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 22 квітня 2024, 21:31 2
Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня королівський клуб виграв у «синьо-гранатових» із рахунком 3:2

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.