Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
3636
2

Сергій РАФАІЛОВ: «Сезон вийшов провальним для Зорі»

У клубі незадоволені тим, які результати показала команда

Сергій РАФАІЛОВ: «Сезон вийшов провальним для Зорі»
zarya-lugansk.com

«Зоря» за підсумками сезону посіла в чемпіонаті України 5-е місце, а в Кубку України вилетіла від першолігового «Інгульця». В цілому, керівництво клубу негативно оцінює футбольний рік, про що розповів генеральний директор Сергій Рафаілов.

- Вважаю сезон, що завершився, провальним для «Зорі». Хоча будь-який уболівальник може стати противником такої думки. Ми грали в Лізі Європи в минулі роки і наші суперники по групі, ті ж «Атлетик», «Герта», на наступний сезон займали місця, що не дозволяють виступати в єврокубках. Ми ж кілька років стабільно є учасниками єврокубків і потрапляємо в першу шістку внутрішнього чемпіонату.

Однак аналізуючи ситуацію в інших клубах, наповнюваність бюджету і його розміри, враховуючи футболістів, які є в нашому складі, можна сказати, що третє місце чемпіонату, а відповідно - груповий етап Ліги Європи це те місце, яке «Зоря» має стабільно займати. І в минулому році і в цьому. Тому сезон провальний.

Дивлячись на змінений формат відбору до Ліги Європи, можна сказати про те, що 4 або 5 місце в чемпіонаті - це вже не так важливо. Суперники трапляються непрості. У минулому році нам судилося зіграти з «Брагою». На щастя, ми пройшли португальців. Потім нам волею жереба випав «Лейпциг», який в цьому сезоні зайняв 3-е місце в чемпіонаті Німеччини і потрапив в груповий етап Ліги Чемпіонів. З німцями ми зіграли практично на рівних. За результатом. По грі, можливо і ні. Там все-таки рівень клубу, рівень бюджету і кваліфікація футболістів вище. Що стосується бюджету, то він у них рази в три вище, ніж у «Шахтаря». А з нами і порівнювати не варто. Але наша команда показувала хороший футбол в тих поєдинках. Це говорить про те, що «Зоря» може грати, коли хоче.

Потім був різкий спад, поразки від тих команд, яким ми не мали права програвати.

Про тренерський штаб: Зміни будуть. Напевно, потрібно прив'язувати рівень їх зарплат до результату. Коли все добре - все спокійно. Потрібно підвищувати відповідальність. Змінювати їх обов'язки, щоб розуміти, хто за що відповідає. Не можна ховатися за головним тренером. До слова, головному тренеру теж потрібно вчитися ділити відповідальність. Не можна все тягнути на себе, інакше і відповідати доведеться самому.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19
Футбол | 10 травня 2024, 22:37 17
Джерело: Бєлік ударив 70-річного Іщенка після гри Шахтар U19 – Динамо U19

Юніори донецького «Шахтаря» програли київському «Динамо» з рахунком 1:2

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kerch30
Мирон Маркевич
Vladimir Vknish
Сергей РАФАИЛОВ: «Для Зари сезон получился провальным»
Без арендованных "кротов" - результат закономерный.