Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 травня 2019, 13:03
6108
0

Олександр УСИК: «Почав займатися боксом через бажання помститися»

Український боксер - про любительську кар'єру

| Оновлено 22 травня 2019, 13:03
6108
0
Олександр УСИК: «Почав займатися боксом через бажання помститися»
Юрій Деркач. Олександр Усик
Володар титулів чемпіона світу за версіями WBC / WBO / IBF у важкій вазі (до 90,7 кг) українець Олександр Усик (16-0, 12 КО) поспілкувався з журналістами під час візиту на кінофестиваль в Каннах.
 
- Розкажіть, як ви почали боксувати, ви говорили, що це було трохи пізно?
- Я в 15 років прийшов в зал. Мене в перший же день м'яко кажучи трохи побив інший хлопець і єдине бажання займатися боксом було через жагу йому помститися, але потім ця помста переросла в щось інше. Я просто полюбив цей вид спорту. Чомусь я вирішив, що саме цим видом спорту я повинен займатися і повинен досягти в ньому якихось результатів.
 
- У вас була відмінна любительська кар'єра, можете розповісти про свою любительську кар'єру і також про українську школу боксу, яка вас навчила?
- Я не можу вам про це розповісти, тому що кожен може це побачити на відео. Єдине, що можу розповісти з аматорів - у нас була божевільна команда, яку створив Анатолій Миколайович Ломаченко. Ми дивилися на Василя і робили те, що він робить. У нас виходило, ми боксували, вигравали.
 
- Це якраз те, про що я хотів поговорити. Можете розповісти про Анатолія Ломаченка, людину, яка була як батько і вчитель для вас? Що ви перейняли від нього?
- Ось так і можу розповісти. Він - батько і вчитель, і залишається ним до цього дня. Буває життєва ситуація, коли ти не знаєш, як вчинити: зробити крок назад або крок вперед, або розвернутися. Слава богу, що є така людина, з яким можна порадитися. Він однозначно призведе до того, що ти повинен зробити цей крок. Він не буде тобі радити, як це робити. Він підведе тебе до того, щоб ти почав робити цей крок. Він підведе до того, що, якщо не ти, то ніхто тобі не допоможе. Я так задумався і зрозумів, що так, дійсно.
 
- Які у вас найяскравіші спогади про любительську кар'єру?
- Тренування, які ми проводили. Навіть не змагання, які ми вигравали, а те окреме життя на тренувальних базах, на олімпійських базах. Це життя була дуже цікаве, важке і дуже насичене. За цією важкою роботою йшли якісь перемоги на чемпіонатах світу, Європи, Олімпійських іграх. Пригадується ось це життя, яке було дуже барвистим. Наприклад, коли ти біжиш 40 км, ти знаєш, що попереду біжать твої колеги, друзі. Ти за ними, і хтось ще за тобою. Це дуже довгий час, ти біжиш 4 години без зупинки. Ти так кайфуєш, що ти не один, що попереду тебе хтось біжить, а ще й ззаду. Це дуже круто.
 
Нагадаємо, поєдинок Олександра Усика проти Карлоса Такама був перенесений через травму українця.
 
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.